Opsætning

Opsætning er et vidt begreb, for det kan gribes an på mange måder. Sikkert er det, at frimærkerne skal sættes op på en eller anden måde. Du har ikke megen glæde af mærkerne, hvis de ligger i poser eller kasser i en kommode-skuffe.

Hvorfor skal du sætte op? Primært for at få mere ud af at samle frimærker. Opleve glæden ved kreativitet og præsentation – en fortsat glæde hver gang du tager den opsatte samling frem. Her kan du bogstavelig talt kombinere dine hobbyer – rejser, interesser, speciel viden og frimærker. 

Det er også givtigt at sætte op for at udstille enten for dig selv, og/eller for tilskueren. En sådan samling gør god PR for det at samle frimærker. Den sidste mulighed er at udstille til bedømmelse.

Indstiks bog. Det mest simple du kan gøre, er at sætte dine frimærker i en indstiks bog. Der er de beskyttede, og du kan skrive katalognumre ud for rækkerne. Indstiks bøger bruges både til en samling, samt til dubletter at bytte med. I dublet bøger bruger man såkaldte nummermærker til at skrive katalognumrene på. Så er de lette at gå til, når man bytter frimærker.

Fortryks album. Dette er den lette type opsætning. Du sætter bare frimærkerne ind på de anviste pladser. En lidt mere speciel form er de mange fortryks album, der er udskrevne sider fra edb. Nu opstår muligheden for at give siderne dit eget særpræg.  

Egen opsætning. Det næste trin er ikke uoverkommeligt. Lav selv dine plancher og giv dem det design, du ønsker dig. Det kan gøres på dyre specialprogrammer eller lige så nemt på standard-programmer som PowerPoint eller Publisher. Er du dygtig til at tegne, kan det gøres meget individuelt og flot med en god tuschpen og lineal.

Landesamling – posthistorie. Her opsættes på gammeldags maner med rette rækker og symmetri på planchen. Der må ikke overfyldes med mærker, forsendelser og tekst. 

Tema og åben samling. Opsætningen her er mere som et planlagt "kludetæppe" med mange mærker, der gør, at plancherne næsten er helt fyldt ud med materiale. Lidt luft imellem og næsten ingen tekst.

Indkøbskurv

Kalender - 23. Mar. 2018

International litteraturudstilling

23. Mar. 2018 - 00:00

Udstillinger

Litteraturudstilling i Milano Italien

Læs mere

Bytte- og Børsdag Nyborg Filatelistklub

24. Mar. 2018 - 10:01

Byttedage

Nyborg Idræts- og Fritidscenter Storebæltsvej 13-15 5800 Nyborg. Entre 20 kr. Eftersyn til

Læs mere

Klubudstilling Hornslet 20-18

24. Mar. 2018 - 10:01

Udstillinger

Rosengården Hornslet · Tingvej 22 · 8543 Hornslet

Læs mere

Byttedag Nakskov

25. Mar. 2018 - 10:00

Byttedage

Marienlystvej 21 4900 Nakskov. Kl. 12 gennemsyn auktionslot, kl. 13.30 auktion. Ingen entre.

Læs mere

Byttedag Viborg

7. Apr. 2018 - 10:00

Byttedage

Kasernehallen Tingvej 17 8800 Viborg. Der annonceres i lokale medier. Fri entre.

Læs mere

Se hele kalenderen ...