Opsætning

Opsætning er et vidt begreb, for det kan gribes an på mange måder. Sikkert er det, at frimærkerne skal sættes op på en eller anden måde. Du har ikke megen glæde af mærkerne, hvis de ligger i poser eller kasser i en kommode-skuffe.

Hvorfor skal du sætte op? Primært for at få mere ud af at samle frimærker. Opleve glæden ved kreativitet og præsentation – en fortsat glæde hver gang du tager den opsatte samling frem. Her kan du bogstavelig talt kombinere dine hobbyer – rejser, interesser, speciel viden og frimærker. 

Det er også givtigt at sætte op for at udstille enten for dig selv, og/eller for tilskueren. En sådan samling gør god PR for det at samle frimærker. Den sidste mulighed er at udstille til bedømmelse.

Indstiks bog. Det mest simple du kan gøre, er at sætte dine frimærker i en indstiks bog. Der er de beskyttede, og du kan skrive katalognumre ud for rækkerne. Indstiks bøger bruges både til en samling, samt til dubletter at bytte med. I dublet bøger bruger man såkaldte nummermærker til at skrive katalognumrene på. Så er de lette at gå til, når man bytter frimærker.

Fortryks album. Dette er den lette type opsætning. Du sætter bare frimærkerne ind på de anviste pladser. En lidt mere speciel form er de mange fortryks album, der er udskrevne sider fra edb. Nu opstår muligheden for at give siderne dit eget særpræg.  

Egen opsætning. Det næste trin er ikke uoverkommeligt. Lav selv dine plancher og giv dem det design, du ønsker dig. Det kan gøres på dyre specialprogrammer eller lige så nemt på standard-programmer som PowerPoint eller Publisher. Er du dygtig til at tegne, kan det gøres meget individuelt og flot med en god tuschpen og lineal.

Landesamling – posthistorie. Her opsættes på gammeldags maner med rette rækker og symmetri på planchen. Der må ikke overfyldes med mærker, forsendelser og tekst. 

Tema og åben samling. Opsætningen her er mere som et planlagt "kludetæppe" med mange mærker, der gør, at plancherne næsten er helt fyldt ud med materiale. Lidt luft imellem og næsten ingen tekst.

Indkøbskurv

Kalender - 18. Nov. 2018

Byttedag i Ry

18. Nov. 2018 - 09:00

Byttedage

Ry Sognehus, Kildebakken 1, 8680 Ry. Entré er beskedne 5 kr og vind en flaske rødvin.

Læs mere

Fællesklubbernes årlige efterårsmøde i Birkerød

18. Nov. 2018 - 10:00

Møde

Fællesklubbernes årlige generalforsamling og byttedag foregår på Sjælsøskolen se mere næste side

Læs mere

The Great War

23. Nov. 2018 - 00:00

Udstillinger

FEPA udstilling i Verona Italien

Læs mere

Motivtræf Herlev

24. Nov. 2018 - 10:00

Byttedage

De Danske Motivsamlere og Herlev Frimærkeklub holder Motivtræf i Marielyst Herlev Hovedgade 172 2730

Læs mere

Byttedag og Samlermesse Frederikshavn

24. Nov. 2018 - 10:01

Byttedage

Maskinhallen Skolegade 8 9900 Frederikshavn

Læs mere

Se hele kalenderen ...