Køb og salg af frimærker

Det første man skal afklare med sig selv er, at en hobby koster penge. Hvis du ikke driver filatelien af rent forretningsmæssig karakter, så lad være med at se din hobby som en investering. 


Indkøb af frimærker. Du kan skaffe dig frimærker på mange forskellige måder: Hos frimærkehandler, køb på nettet både ind- og udland, på frimærkeauktioner, via udvalgssendinger, på klubauktioner eller ved køb af større mængder i pakker og poser. Desuden er der handel mellem samlere.

Der er mange forskellige priser på de ting, du ønsker, priser der er afhængige af udbud og efterspørgsel og ikke mindst kvalitet. Katalogværdien er kun vejledende, og er den pris, en frimærkehandler skal have i sin butik. Af samme grund er de nyeste mærker langt dyrere end de er værd i forhold til oplag. Den vigtigste parameter er kvalitet. Taler vi om mængdevarer med en meget varierende kvalitet, eller er det et enkeltobjekt i luksus kvalitet? Går du på kompromis og køber dårlig kvalitet, følger dette problem dig også til et eventuelt salg. 

Gennem de seneste år har det vist sig, at objekter af god kvalitet konstant stiger i pris, hvorfor højere pris sandsynligvis kan opnås ved salg. Det er sådanne krav, der skal opfyldes, hvis indkøb skal ses som investering. Kvalitet og stor indsigt i markedet, samt detaljeret viden om materialerne. 

Pas på forfalskede materialer, der florerer i stor mængde. Nyere postfrisk koster langt under værdien. Førstedagskuverter købes dyrt ind og er svære at sælge selv langt under indkøbsprisen.

Postkort skal være anvendt postalt for at opnå en højere pris, men det er kun ganske få postkort, der burde koste over den almindelige lave markedspris. Aktivitet og gammel teknik koster.

Bytte frimærker. Nogle frimærkesamlere foretrækker at bytte sig til deres frimærker. Det er en god metode. Her kan du bare anvende katalogværdien som målestok for bytningen af dit materiale (altså ikke lux skillingsmærker for dr. Margrethe). 

Salg af frimærker. Ovennævnte muligheder for indkøb gælder tilsvarende salg. Det eneste, du skal være klar over er, at du skal have tålmodighed. Det tager lang tid at få solgt en samling.

Indkøbskurv

Kalender - 22. Jun. 2018

Estex 2018

13. Jul. 2018 - 00:01

Udstillinger

International udstilling i Tallinn, Estland

Læs mere

Praga 2018

15. Aug. 2018 - 00:00

Udstillinger

FEPA udstilling i Prag

Læs mere

Malmex 2018 den nationale udstilling Malmø

31. Aug. 2018 - 11:01

Udstillinger

Arrangeres i samarbejde med DFF. Foregår i Malmömässan Mässgatan 6 215 32 Malmö (Hyllie).

Læs mere

Propagandaudstilling Helsingør 90 års jubilæum

6. Sep. 2018 - 10:00

Frimærkets Dag

Helsingør Bycenter ifm. Frimærkets Dag

Læs mere

Frimærkets Dag 2018

8. Sep. 2018 - 00:00

Frimærkets Dag

Datoen er nu fastlagt, nærmere info følger

Læs mere

Se hele kalenderen ...