Frimærke kataloger

Sådan bruger Du frimærkekataloget. I de almindelige frimærkekataloger findes der mange oplysninger, som du kan bruge, når du f.eks. samler på Danmark. De danske kataloger hedder AFA og udgives både for Danmark, Skandinavien, Vest- og Østeuropa.

I kataloget kan du se alle de frimærker, der er udgivet, og de er vist i den rækkefølge, de er udgivet. Større varianter (f.eks. større trykfejl) er også taget med. Søger Du information om andre fejl, varianter og trykfejl, skal Du have fat i "Specialkataloget". Vi kommer her nærmere ind på, hvad kataloget fortæller. I det viste eksempel er brugt en side fra AFA - Danmark, med ældre frimærker, som Du sikkert kan finde i dit eget katalog. Længere fremme i kataloget, vil der kun være 3 angivelser af værdien - i det viste eksempel er der 5. Du kan pege på de røde markeringer, som forklarer, hvad de betyder.

Det første der er angivet, er året og datoen for udgivelse af frimærkerne. Derefter en kort overskrift om grunden til udgivelsen - oplysninger om hvem der er kunstner og gravør. Her står også arkstørrelsen, her beskrevet med 100 mærker i arket.

Hvis der er vandmærker i frimærkerne, er det angivet f.eks. med VM IV. En forklarende tegning med alle vandmærker findes foran i kataloget.

Takningen angives som Kamtakning (takningstype) 14 x 14½, som er takning 14 vandret og 14½ lodret.

Katalogværdien er prisen for mærket, hvis det købes i en frimærkehandel. I en frimærkeklub eller mellem samlere, vil prisen ofte være 1/3 eller 1/4 af katalogværdien. Dette gælder dog ikke luksusstemplede, hvor prisen mindst er katalogværdien eller over denne.

Indkøbskurv

Kalender - 12. Nov. 2018

NFT i 125 år - udstilling i KPK

17. Nov. 2018 - 10:01

Udstillinger

I Vartov Farvergade 27 1463 København. Tilmeldingsfrist 1. september via KPKs hjemmeside

Læs mere

Byttedag i Ry

18. Nov. 2018 - 09:00

Byttedage

Ry Sognehus, Kildebakken 1, 8680 Ry. Entré er beskedne 5 kr og vind en flaske rødvin.

Læs mere

Fællesklubbernes årlige efterårsmøde i Birkerød

18. Nov. 2018 - 10:00

Møde

Fællesklubbernes årlige generalforsamling og byttedag foregår på Sjælsøskolen se mere næste side

Læs mere

The Great War

23. Nov. 2018 - 00:00

Udstillinger

FEPA udstilling i Verona Italien

Læs mere

Byttedag Frederikshavn

24. Nov. 2018 - 09:01

Byttedage

Maskinhallen - nærmere info følger

Læs mere

Se hele kalenderen ...