Hjælpemidler

Til alt professionelt håndværksarbejde er det vigtigt, at man har det rigtige værktøj. Det gælder også, når du arbejder med en hobby, der kræver akkuratesse, forsigtighed, følsomhed og designmæssig kunnen. Skaf dig noget ordentligt værktøj. 

Pincet.Køb den pincet, der passer dig. Du kan vælge mellem: 

1) kort og lang model.
2) spadeformet, spids eller rund spids. 

Sæt label med dit navn på, hvis du gerne vil beholde den. Udveksling af pincetter sker i meget stort omfang, når man er optaget og ikke ænser, hvad der sker omkring sig. 

Lup. Der er mange forskellige lupper fra det almindelige forstørrelsesglas til lys lupper med 3 til 10/12 gange forstørrelse. Desuden kan du købe edb-baserede løsninger, så du får mærket op på skærmen. 

Vandmærkesøger. Den simple er en sort skål og rensebenzin. Læg mærket på hovedet i benzinen og vandmærket træder frem. Rensebenzinen fordamper efter mærket er taget op. 

Takkemåler. I karton eller plast. Placér stregerne i midten af takkerne, og du har tal på takningen. 

Indstiks bøger. Der findes et utal af forskellige. De store i A4-format kan bruges derhjemme til arkiv, men tag altid en mindre med til klubmødet, så du kan transportere nyindkøb.
Indstik kan også være løse indstikssider.

Tip: Løse indstikssider følger ofte gratis med ved køb af lots på auktion.  

Katalog. Du har som almindelig samler brug for et Danmarks, Skandinaviens eller Europa katalog. Lande udenfor kræver udenlandske kataloger. Har du en specialsamling, kan du også finde katalog for det.

Har du et forholdsvist lille behov, lånes katalogerne med fordel på biblioteket. Dog kan det være nødvendigt at blive skrevet op til at låne dem, da de ofte er lånt ud på forhånd, men kig på hylderne hvor de står.

Langt de fleste klubber har deres egne kataloger, som du kan låne på klubmøder. For enkelte klubber gælder særlige regler for hjemlån af kataloger. 

Skriveredskaber/notesbog (mankoliste). Husk at medbringe kuglepen eller blyant, så du kan notere vigtig ny filatelistisk viden fra klubmødet eller et foredrag. Derfor skal du også medbringe en notesbog. I den kan du opsætte en mankoliste på dit område, så du altid ved, hvad du mangler. 

Taske eller kuffert. Du har naturligvis brug for en taske el. lign. til at transportere din indstiks bøger og andet materiale frem og tilbage til klubmøder mm. Gerne en der kan tåle en smule regn og slud.

Indkøbskurv

Kalender - 18. Aug. 2018

Malmex 2018 den nationale udstilling Malmø

31. Aug. 2018 - 11:01

Udstillinger

Arrangeres i samarbejde med DFF. Foregår i Malmömässan Mässgatan 6 215 32 Malmö (Hyllie).

Læs mere

Propagandaudstilling Helsingør 90 års jubilæum

6. Sep. 2018 - 10:00

Frimærkets Dag

Helsingør Bycenter ifm. Frimærkets Dag

Læs mere

Frimærkets Dag 2018

8. Sep. 2018 - 00:00

Frimærkets Dag

Datoen er nu fastlagt, nærmere info følger

Læs mere

Frimærkets Dag Helsingør

8. Sep. 2018 - 00:00

Frimærkets Dag

Frimærkets Dag i Helsingør, Helsingør Bycenter, 3000 Helsingør.

Læs mere

Frimærkets Dag Sydvest Esbjerg

8. Sep. 2018 - 09:30

Udstillinger

Programmet er ikke endelig fastlagt, nærmere info følger

Læs mere

Se hele kalenderen ...