Hjælpemidler

Til alt professionelt håndværksarbejde er det vigtigt, at man har det rigtige værktøj. Det gælder også, når du arbejder med en hobby, der kræver akkuratesse, forsigtighed, følsomhed og designmæssig kunnen. Skaf dig noget ordentligt værktøj. 

Pincet.Køb den pincet, der passer dig. Du kan vælge mellem: 

1) kort og lang model.
2) spadeformet, spids eller rund spids. 

Sæt label med dit navn på, hvis du gerne vil beholde den. Udveksling af pincetter sker i meget stort omfang, når man er optaget og ikke ænser, hvad der sker omkring sig. 

Lup. Der er mange forskellige lupper fra det almindelige forstørrelsesglas til lys lupper med 3 til 10/12 gange forstørrelse. Desuden kan du købe edb-baserede løsninger, så du får mærket op på skærmen. 

Vandmærkesøger. Den simple er en sort skål og rensebenzin. Læg mærket på hovedet i benzinen og vandmærket træder frem. Rensebenzinen fordamper efter mærket er taget op. 

Takkemåler. I karton eller plast. Placér stregerne i midten af takkerne, og du har tal på takningen. 

Indstiks bøger. Der findes et utal af forskellige. De store i A4-format kan bruges derhjemme til arkiv, men tag altid en mindre med til klubmødet, så du kan transportere nyindkøb.
Indstik kan også være løse indstikssider.

Tip: Løse indstikssider følger ofte gratis med ved køb af lots på auktion.  

Katalog. Du har som almindelig samler brug for et Danmarks, Skandinaviens eller Europa katalog. Lande udenfor kræver udenlandske kataloger. Har du en specialsamling, kan du også finde katalog for det.

Har du et forholdsvist lille behov, lånes katalogerne med fordel på biblioteket. Dog kan det være nødvendigt at blive skrevet op til at låne dem, da de ofte er lånt ud på forhånd, men kig på hylderne hvor de står.

Langt de fleste klubber har deres egne kataloger, som du kan låne på klubmøder. For enkelte klubber gælder særlige regler for hjemlån af kataloger. 

Skriveredskaber/notesbog (mankoliste). Husk at medbringe kuglepen eller blyant, så du kan notere vigtig ny filatelistisk viden fra klubmødet eller et foredrag. Derfor skal du også medbringe en notesbog. I den kan du opsætte en mankoliste på dit område, så du altid ved, hvad du mangler. 

Taske eller kuffert. Du har naturligvis brug for en taske el. lign. til at transportere din indstiks bøger og andet materiale frem og tilbage til klubmøder mm. Gerne en der kan tåle en smule regn og slud.

Indkøbskurv

Kalender - 20. Feb. 2018

Byttedag Ringe Frimærkeklub

25. Feb. 2018 - 09:00

Byttedage

Afholdes på Tingagerskolen Østre Ringvej 2 5750 Ringe. Indkørsel fra Lombjergevej.

Læs mere

Den københavnske filatelistdag

25. Feb. 2018 - 09:30

Byttedage

På Ny Lyngbygård, Toftebæksvej 17, Kgs. Lyngby. Der er handlerstande og auktion kl. 14

Læs mere

Byttedag med anvisningssalg Vejen og omegns Frimær

25. Feb. 2018 - 10:00

Byttedage

På Vejen Business College indgang fra Allegade 12 6600 Vejen. Krejlerborde kan bestilles 22742560

Læs mere

Bytte og Samlermesse i Hjallerup

3. Mar. 2018 - 10:01

Byttedage

Hjallerup Skole Idrætsvej 6 9320 Hjallerup med form. salg kl. 14, eftersyn kl. 12

Læs mere

Auktion Haderslev

7. Mar. 2018 - 19:00

Auktion

Kæmpe Formidlingssalg Aktivitetshuset Bispen, Bispebroen 3, 6100 Haderslev

Læs mere

Se hele kalenderen ...