De første klubber og udstillinger

At samle frimærker blev hurtigt en næsten fantastisk succes. Der kendes fotos med lange køer foran posthusene i Danmark og udlandet, når nye frimærker udkom.

Dette førte hurtigt til krav om, at man skulle organisere sig om den fælles interesse. Drivkraften var fællesskabet, men mængden af falske mærker drev også frimærkesamlerne ind i fællesskabet. 

I dag ville billedet med køerne foran posthusene se helt anderledes ud. Det ville være noget i retning af Internet, en computer og et postbud på knallert. 

De første frimærkeklubber 
Der blev hurtigt stiftet frimærkeklubber overalt, i de store lande, i hele verden. 

I Danmark blev den første frimærkeklub stiftet i 1892. Det var Kjøbenhavn Philatelist Klub, hvis første formand var toldinspektør O. V. Riise. 

Medlemsbladet for klubben var i de første år en fællesudgivelse for Danmark, Norge og Sverige. Det var Nordisk Philatelistisk Tidsskrift med hver sine udgivelsesperioder, og redaktører på skift i de tre lande.  

O. V. Riise kpk´s første formand

De første frimærkeudstillinger 
I udlandet var der både før og efter 1900 en hel del store udstillinger, hvor eksponaterne oftest kun indeholdt frimærker fra hele verdenen. Senere kom helsags-afklip og helsager. 

De moderne internationale udstillinger starter i New York 1926, samt Antwerpen og Iposta Internationale Postwertzeichen Ausstellung i Berlin 1930. 

På udstillingen i Berlin får den danske filatelist generalmajor F. Hegermann-Lindencrone sølvmedalje for et eksponat med en stor samling af mærker på hele breve! Dengang meget usædvanligt. 

I Danmark blev den første frimærkeudstilling afviklet i 1897 som en jubilæumsudstilling i København i anledning af KPKs 5 års jubilæum. Det var også den første frimærkeudstilling i Skandinavien. 

Senere er der afholdt mange klubudstillinger, nationale, nordiske og internationale udstillinger. Der er også afviklet internationale HAFNIA udstillinger blandt andet i 1976, 1987 og i 2001.

Indkøbskurv

Kalender - 18. Aug. 2018

Malmex 2018 den nationale udstilling Malmø

31. Aug. 2018 - 11:01

Udstillinger

Arrangeres i samarbejde med DFF. Foregår i Malmömässan Mässgatan 6 215 32 Malmö (Hyllie).

Læs mere

Propagandaudstilling Helsingør 90 års jubilæum

6. Sep. 2018 - 10:00

Frimærkets Dag

Helsingør Bycenter ifm. Frimærkets Dag

Læs mere

Frimærkets Dag 2018

8. Sep. 2018 - 00:00

Frimærkets Dag

Datoen er nu fastlagt, nærmere info følger

Læs mere

Frimærkets Dag Helsingør

8. Sep. 2018 - 00:00

Frimærkets Dag

Frimærkets Dag i Helsingør, Helsingør Bycenter, 3000 Helsingør.

Læs mere

Frimærkets Dag Sydvest Esbjerg

8. Sep. 2018 - 09:30

Udstillinger

Programmet er ikke endelig fastlagt, nærmere info følger

Læs mere

Se hele kalenderen ...