Danfil.dk - Nyheder

(Ialt: 327 nyheder)

Side 22 ud af 22

Forige     18   19   20   21   22  

Danmarks Filatelist Forbund har uddelt Danmark-Medallien.

Danmarks Filatelist Forbund har tildelt Forretningsfører og redaktør for DFT Ib Krarup Rasmussen Danmark-Medallien. 

Ib Krarup var redaktør på NFT i perioden 1984-1987 og fra 2001 redaktør for DFT.

I tiden som redaktør for de to tidsskrifter er det blevet til mange filatelistiske artikler fra hans hånd, der har øget viden indenfor dansk filateli.

Et af Ibs kendetegn som redaktør har været og er, at det skal være "artikler af blivende værdi".

Ib har været medhjælper og fødselshjælper til mange af de filatelistiske bøger udgivet i Danmark.

Et stort tillykke til Ib Krarup med dansk filatelis højeste æresbevisning: Danmark-Medallien. (18/9 2014)

Oprettet: 18. September 2014

Fra DFFs repræsentantskabsmøde

Danmarks Filatelist Forbund afholdt sit ordinære repræsentantskabsmøde 6. september 2014 på Severin Kursuscenter i Middelfart. 
På mødet koncentrede man sig om fremtiden, men naturligvis blev de sidste to års aktivitet debateret, ligesom regnskaberne for 2012 og 2013 blev gennemgået og godkendt.
Det er altid spændende på et repræsentantskabsmøde, om der  skal ske kontingentforhøjelser eller ej, men DFFs formand foreslog på bestyrelsen vegne at kontingentet for 2015 og 2016 skulle være uforandret, dvs. 310 kr. pr. år. Dette blev modtaget med akklamation fra repræsentantskabet, kontingentet pr. A-medlem er for både 2014, 2015 og 2016: 310 kr. om året.
Interessen på repræsentantskabsmødet samlede sig især om to ting: For det første den pæne succes som DFFs netsalg havde fået. Der var til lejligheden produceret flyers til uddeling til klubberne - de blev revet væk. For det andet blev et nyt koncept på Frimærkets Dag, som er planlagt til gennemførelse 14. marts 201, fremlagt af både DFFs formand Søren Chr. Jensen samt salgschef Bo Høifeldt fra Post Nord Frimærker Danmark. 
Vi håber så mange klubber som muligt vil deltage.

Der var nyvalg til DFFs bestyrelse, som nu består af Søren Chr. Jensen, formand, Thomas Hilkjær, Tom Lauridsen, Nelly Kristensen, Benny Andresen, Jan Læby og Charlotte Stryhn. Som 1. suppleant til bestyrelsen blev valgt: Irene Henriksen og som 2. suppleant: Palle Offersen.
Peter Bech trådte ud af bestyrelsen og fik tildelt DFFs guldnål. 
Ib Krarup Rasmussen fik tildelt Danmark-Medaillen (14/9 2014)

Oprettet: 14. September 2014

2 nye medlemmer på DFF-netsalg hver dag og rekord stort salg!

DFFs medlemssalg vokser med to nye medlemmer hver dag, og omsætningen er stærkt stigende. 

Der er nu 925 aktive brugere, og der ses en stigende bydelyst blandt medlemmerne, idet august måneds omsætning er hele 32.000,- kr., hvilket er en stigning på hele 50 % i forhold til juli.

Der ligger mellem 7000-7500 lots på siden, og der er rigtig god mulighed for at gøre et godt køb til samlingen.

DFF vil opfordre alle medlemmer til at lægge deres dubletmateriale op på siden – det er nemt, gratis og frem for alt sjovt!

Er du ikke allerede registreret som bruger, så kan du gøre det her.

Oprettet: 1. September 2014

Danmark fik bronze-medalje i International konkurrence i Malmø

På udstillingen Baltex 2014 i Malmø blev der ud over en svensk national udstilling afholdt en syv nationers dyst i filateli. Ud over Danmark og Sverige deltog USA, Australien, England, Tyskland og Belgien – som alle er meget stærke lande indenfor udstillingsfilatelien. 

Danmark besatte en flot tredje plads foran Sverige på fjerdepladsen, mens Tyskland vandt den tættest mulige sejr over England på andenpladsen. 
Der skulle virkelig målfoto til her, og det fremgår også af pointsfordelingen, som blev:

Tyskland: 383 points 
England: 383 points
Danmark: 379 points
Sverige: 379 points

Så kun fire points var forskellen på de fire bedste hold. 

Det danske landshold betod af Peter Wittsten, Jørgen Jørgensen, Leif Rasmussen og Henrik Mouritsen, som på vedhæftede billede ses til palmares lørdag aften.
 

Oprettet: 1. September 2014

NYT DESIGN PÅ DFF NETSALG

Designet på netsalget er blevet moderniseret, og der vil i den kommende tid ske mindre designmæssige ændringer.

 Vi håber at medlemmer såvel som brugere vil tage godt imod vores nye brugerflade.

Er du ikke allerede oprettet som bruger på netsalget kan du gøre det her.

Oprettet: 27. August 2014

Statistik på netsalget

Er du en af de 867 brugere på netsalget, så ved du, at der sker en masse på denne side, men hvor meget bliver der egentligt solgt for?


Siden vi fik et øget fokus på DFF’s netsalg, på grund af at QXL satte et købergebyr på alle lots, er der sket meget på vores side. Rigtig mange har støttet op omkring netsalget, og det er som frimærkesamler svært at komme uden om vores side. Der er naturligvis et stykke vej endnu, før vi når det niveau der ligner QXL og Ebay – kun ved fælles hjælp kan vi nå dette niveau. Så opfordringen skal lyde: ”kom i gang med at bruge siden, uanset om det er som køber eller sælger!.
Siden april er der blevet omsat for 85.000,- kr. altså over 20.000,- kr. pr. måned. Det er en ganske pæn omsætning, men der er også her plads til forbedringer.

Salgsprocenten ligger på omkring 20%. Dette er nok forventeligt, idet de fleste sælgere nok sætter de fleste lots til omkring den pris, de ønsker at sælge for, indtil antallet af købere bliver højere.

Der er dog ingen tvivl om, at de sælgere der omsætter mest, sætter startprisen omkring 10-20% af katalogværdien på de mere almindelige ting. Efterspørgslen på materiale af en kvalitet over gennemsnittet er markant, og der er set mange eksempler på mærker, der sælges for 5-10 gange katalogværdien. De dyreste objekter, der er solgt har haft en pris mellem 3.000-3.500 kr. hvilket betyder, at der er købere til mere kostbart materiale.

I skrivende stund (1. august) er der 5074 objekter til salg, et tal som er stødt stigende. DFF håber, at dette tal vil stige markant, når vi kommer et stykke ind i den sæson, der står for døren.

Er du ikke allerede bruger så kan du registrere dig her – det er gratis både at sælge og købe!

Oprettet: 2. August 2014

Flytterapport

Lokalerne i Løvstræde er nu fuldstændigt tømte. Alt er pakket ned i kasser og postbure og i løbet af torsdag og fredag i uge 30 kørte to flyttebiler i pendulfart mellem Løvstræde og Priorparken i Brøndby. 
En lille oversigt: der blev brugt ca. 60 postbure, hvor der var pakket mellem 10 og 20 papkasser i hver. Biblioteket blev pakket ned i ca. 200 store flyttekasser af professionelle flyttefolk. Derudover blev der flyttet ca. 100 stiger (til stigereoler) og næsten 600 hylder til træreolerne. Dertil diverse faste reoler, borde og stole. Et flyttelæs af proportioner, som er blevet pakket ned på mindre end 3 uger. Jeg takker de involverede.
Nu forestår så udpakning og opstilling som er i fuld gang. I første omgang bliver biblioteket sat op, samt de mest basale kontorfunktioner, men der går nok mange måneder før vi er helt på plads.

I det store arbejdsrum på 5 meter gange 29 meter blev alle de fyldte postbure stillet ind. Et øjebliksbillede fra fredag, før tømningen begyndte.

Oprettet: 28. Juli 2014

Verdens dyreste frimærke

I New York blev der tirsdag den 17. juni 2014 sat verdensrekord for salget af et frimærke. Sotheby´s i New York havde det berømte British Guyana 1 cent magenta - som kun findes i et eksemplar - til salg på en auktion som kun omfattede dette ene frimærke.

Sotheby´s havde vurderet et hammerslag til mellem 10 og 20 mio. US dollars.
Auktionen startede med et indledende bud på 4.5 mio. USD og efter en budgivning som kun varede et par minutter var det vindende bud givet af en anonym byder på telefon. Hammerslaget blev 7.9 mio. USD plus 20% kommission til auktionsfirmaet. Den samlede pris blev derfor 9.480.000 USD eller ca. 52 mio.danske kroner.
Frimærkets historie er beskrevet i en særlig artikel i Danmarks Filatelist Forbunds medlemsblad - DFT - Dansk Filatelistisk Tidsskrift.

Oprettet: 27. Juni 2014

Nordbanens 150 - års jubilæum - køb særkuverterne

Da Nordbanen blev indviet 9. juni 1864, blev hele Nordsjællands postsystem lagt om. Alle gamle diligenceruter blev nedlagt, og nye postruter og postknudepunkter opstod. Den nye jenbanelinie gik fra Østerport Station i København over Hellerup, Lyngby, Hillerød og til Helsingør via Fredensborg. Det var intet mindre end en revolution - og banen blev bygget færdig på bare to år.
Der var tre daglige afgange hver vej og selve postbehandlingen foregik i et bureau på toget. Ved de lokale brevsamlingssteder på stationerne blev brevene stemplet med stjernestempel (af Taarbæk-typen). Når brevene blev fragtet med Nordbanen fik de et sidestempel som foruden datoen angav om det var 1., 2. eller 3. tog samt om det var med nord- eller sydgående retning.
De nye særkonvolutter i anledning af Nordbanens 150-års jubilæum er illustreret med damplokomotivet Ydun og et moderne S-tog. Alle konvolutter er frankeret med frimærket i anledning af Prinsesse Benediktes 70-års fødselsdag. Den ene særkuvert vil være stjernestemplet med Birkerød, mens den anden vil være stjernestemplet med Holte. Alle konvolutterne vil tillige være stemplet med det særlige bureaustempel, som al post blev stemplet med i jernbanevognen.
Benyt dig af denne enestående chance til at købe disse særkonvolutter, som Birkerød Frimærkeklub sælger for 25 kr. pr. stk. + evt. forsendelse. alt overskud går til den nationale frimærkeudstilling TAK16, som finder sted i Birkerød i 2016.

Salget finder sted gennem Danmarks Filatelist forbunds netsalg på adressen: www.dff-netsalg.dk eller ved at klikke på netsalg i kolonnen her til venstre.
For at købe på netsalget skal du registrere dig. Det er gratis og så får du også lejlighed til at se de øvrige tilbud som DFFs medlemmer har sat til salg. Du vil blive overrasket over priserne!

HUSK at for at fuldføre registreringen vil du på din mailadresse modtage en godkendelseskode på en masse cifre. Den skal lige med for at registreringen er fuldført.

Kuverterne findes ved at taste TAK16 i søgefeltet.

Oprettet: 30. Maj 2014

Den nationale udstilling Sydfrimex 2014

På udstillingskomiteens vegne har jeg hermed fornøjelsen af at indbyde DFFs medlemmer  til at deltage i udstillingen Sydfrimex 2014 med jeres eksponater. Selvom der er lang tid til udstillingens afvikling, går tiden meget hurtigt. Inden vi ser os om, har vi den 30. juni 2014, som er sidste frist for tilmelding. 
Jeg tillader mig at vedhæfte anmeldelsesblanket til Sydfrimex 2014, som jeg håber, I snarest vil indsende - der er stadig ledige pladser. Selvfølgelig står jeg på udstillingskomiteens vegne til rådighed for yderligere oplysninger, såfremt det må ønskes. Yderligere oplysninger kan også findes på hjemmesiden www.Sydfrimex 2014.dk.

Venlig hilsen Gunnar Vilh. Huge. formand for Sydfrimex 2014.

Oprettet: 24. April 2014

International hæder til Dansk Posthistorisk Selskab

FEPA – Den Europæiske sammenslutning af filatelistforbund – har tildelt Dansk Posthistorisk Selskab:

FEPA Certificate of Appreciation


for outstanding activities for the promotion of philately


Denne hæder gives til foreninger, der har ydet en ekstraordinær stor indsat for at fremme og promovere filatelien.

At DPHS tildeles denne anerkendelse, er yderst velfortjent og understreger selskabets fremtrædende rolle i både dansk og internationalt filateli.
DPHS er en forening, der beskæftiger sig bredt med posthistorie. Dette sker dels gennem medlemsbladet ”Posthistorisk Tidskrift” og selskabets hjemmeside. Begge medier indeholder mængder af oplysninger, der kun er samlet her. Som medlem har man ligeledes adgang til et enormt datamateriale, der blandt andet indeholder lexikon, brevdatabaser, cirkulæresamling og meget mere.

Du kan få et indblik i selskabets virke på deres hjemmeside, som kan findes her.

Har du interesse for posthistorie og/eller hjemstavnfilateli, så er DPHS lige stedet for dig. Du kan blive medlem af DPHS ved at kontakte selskabets medlemsansvarlig Finn Skriver, kontakt oplysninger kan findes her.

Oprettet: 16. Marts 2014

FACEBOOK GRUPPE KUN FOR PIGER ...

Intet mindre end en nyskabelse indenfor filateliens verden – DFF lancerer i samarbejde med Charlotte Stryhn "Danmarks Frimærkepiger”

Danmarks Filatelist Forbund (DFF), har taget initiativ til denne gruppe. Det er ikke nogen hemmelighed, at mænd og kvinders måde at samle frimærker på, ofte er forskellig. Vi tror også, at det kan være én af grundende til, at kvinder ude i klubberne desværre er en sjældenhed – og det vil vi rigtig gerne prøve at ændre på. Så hvorfor ikke prøve at få samlet ligesindede?

Første skridt er, at finde jer – for vi ved jo godt, at masser af piger og kvinder samler på frimærker. Her i gruppen er ingen spørgsmål for simple og alle frimærke-relaterede emner er velkomne. Det kunne også være rigtig sjovt, at lave nogle fysiske møder rundt omkring i landet, hvor vi kan mødes og samle, bytte, snakke og hygge på vores måde. Så vil du være med, til at starte et nyt fællesskab? 

Det er ikke et krav, at du skal være medlem af DFF, men forbundet vil aktivt støtte ”projektet”. 

Du finder Facebook gruppen her

HUSK: Her er adgang forbudt for mænd.

Oprettet: 21. Januar 2014

Forige     18   19   20   21   22  
Indkøbskurv

Kalender - 24. Mar. 2018

Bytte- og Børsdag Nyborg Filatelistklub

24. Mar. 2018 - 10:01

Byttedage

Nyborg Idræts- og Fritidscenter Storebæltsvej 13-15 5800 Nyborg. Entre 20 kr. Eftersyn til

Læs mere

Klubudstilling Hornslet 20-18

24. Mar. 2018 - 10:01

Udstillinger

Rosengården Hornslet · Tingvej 22 · 8543 Hornslet

Læs mere

Byttedag Nakskov

25. Mar. 2018 - 10:00

Byttedage

Marienlystvej 21 4900 Nakskov. Kl. 12 gennemsyn auktionslot, kl. 13.30 auktion. Ingen entre.

Læs mere

Byttedag Viborg

7. Apr. 2018 - 10:00

Byttedage

Kasernehallen Tingvej 17 8800 Viborg. Der annonceres i lokale medier. Fri entre.

Læs mere

Posthistorisk Skole

7. Apr. 2018 - 10:00

Møde

Priorparken 860 Brøndby, se mere info i DFT og på www.dphs.dk i januar måned

Læs mere

Se hele kalenderen ...