Danfil.dk - Nyheder

(Ialt: 387 nyheder)

Side 22 ud af 26

Forige     18   19   20   21   22   23   24   25   26       Næste

Nyhedsbrev fra DFFs formand - Søren Chr. Jensen

DFFs formand har skrevet et nyhedsbred april 2016 som du kan læse her
Bemærk især invitationen til reception for Flemming Skov Jensen som er gået af som formand for DFFs Fond. Receptionen finder sted torsdag d. 21. april kl. 15-17 på DFFs adresse Priorparken 860, 2605 Brøndby. Giv venligst besked om deltagelse i receptionen pr. email til DFFs kontor på danfil@danfil.dk af hensyn til den praktiske planlægning.

Oprettet: 13. April 2016

Resultater Nordia 2016

På den nordiske udstilling i Finland foreligger resultaterne nu.

Per Friis Mortensens samling: Slovenia 1919-1921 var udstillet i Championklassen, blev udvalgt som kandidat i kampen om det nordiske mesterskab og blev ved afstemningen kåret som nr. 2. Tom Lauridsens samling: 51 omvendt serien fik tildelt Grand Prix Nordia. Tillykke til begge. De øvrige resultater for de danske udstillere kan ses her.

Oprettet: 10. April 2016

Tyveri ved højlys dag

Der er stjålet en komplet Tysklandssamling 5. marts i Tølløse
Samlingen er i 3 blå ringbind og har en samlet katalogværdi på 258.000 kr.
Bind 1 omfatter Tyskland 1872-1945 komplet stemplet (kat.værdi 159.000)
Bind 2 Berlin komplet stemplet (kat.værdi 53.000)
Bind 3 Tyskland efter 1945 komplet stemplet (kat.værdi 46.000)
Alt er sat op på egne albumblade (ikke fortrykssider).
Henvendelse til DFFs kontor - tlf. 3250 1886 eller danfil@danfil.dk

Oprettet: 8. April 2016

FORÅRS AUKTION PÅ DFF-NETSALG.DK

Som det nok er alle læsere af DFT bekendt, så holders der en større auktion på DFF-NETSALG.DK. Du kan nemt nå at deltage, hvis du har materiale, der er lidt ud over det sædvanlige – det behøves ikke at være hverken dyrt eller sjældent, det vigtigste er det materialet skiller sig ud fra mængden!

Brug derfor weekenden på at sætte dine fineste dubletter til salg og kom i godt selskab!
Auktionen starter søndag den 10. april kl. 21 og slutter søndag den 24. april kl. 21.

Det er vigtigt at materialet er velbeskrevet, og med gode skanninger og kan opnå et hammerslag på minimum 100,- kr.. Samtidig bør du være realistisk med startprisen – lave startpriser giver ofte langt bedre hammersalg end høje startpriser.

Du skal selv sørge for at få startet dine auktioner korrekt i kategorien ”Forårsauktion”. Du skal bruge følgende startdato: 10 – APR – 2016 / 9:00 – PM - Herefter sætter du auktionens varighed til 14 dage.

Vi håber mange sælgere vil støtte op om initiativet. Du kan læse mere i det nyeste DFT. Her kan du også få en smugkig på nogle få af de flotte ting, der allerede er lagt på auktionen.

Når auktionen starter den 10. april vil du kunne finde alle lots lige her!

Har du spørgsmål i forhold til Forårsauktionen, er du velkommen til at kontakte DFF-Netsalg via mail til thilkjaer@privat.dk.

Oprettet: 31. Marts 2016

Lars Engelbrecht i kongeligt selskab - tillykke!

Lars Engelbrecht er blevet inviteres til at sætte sit navn på "The Roll of Distinguised Philatelists"- en af filateliens største anerkendelser. Lars skriver sig ind i historien sammen med nogle af verdens mest anerkendte filatelister, og ingen mindre end Kong George V, var den første der satte sit navn på ”The Roll”. Kun ganske få er det beskåret at modtage denne ære, og kun 372 filatelister har sat deres navn i de godt 100 år ”The Roll” har eksisteret. Lars er kendt af mange som et menneske med stor filatelistisk viden, og når det gælder helsager er han blandt de mest vidende, og har derfor også siden 2012 indtaget pladsen som formand for FIP helsags kommission. Samtidig har Lars enestående evner for at formidle hans passion for helsager.

DFF ønsker Lars stort tillykke!

se hele pressemeddelelsen her

Oprettet: 30. Marts 2016

Otto Kjærgaard - modtager Danmarks medaljen

Otto er en af de bedst kendte filatelister i dansk filateli. Otto har fungeret som klubmand, udstiller og flittig skribent.

Et menneske med mange evner og en stor filatelistisk viden, som han har altid gerne vil dele med os andre - tak for det!

Otto har også arbejdet som forsker, hvor han har arbejdet med blandt andet Grønlands posthistorie, 2. Verdenskrigs censur i Danmark, Grindsted posthistorie og fortiden særligt radiobreve.

Otto har skrevet flere artikler og bøger bl.a. "Censuren i Danmark 1940-47" sammen med Anker Bloch, samt den lune og underfundige "146 for-tællinger fra frimærkernes verden" og "Grindsteds posthistorie".

Der er ingen tvivl om, at Otto har gjort sig endda meget fortjent til at modtage dansk filatelis største æres tegn - Danmark-Medaljen.

Oprettet: 30. Marts 2016

Danmark får en flot anden plads!

På  årets SPRING STAMPEX 2016 -  i London afholdes der Syv Nationers turneringen, hvor danmark deltog med 4 samlinger fra henholdsvis Jørgen Jørgensen: "Fisheries - from food gathering to feeding the world", Lars Engelbrecht: "The bicoloured postal stationaries of Denmark 1871-1905", Henrik Mouritsen: "Danish postal rates 1875-1907" og Brdr. Engel: "The squares skilling stamps of Denmark"
Det blev til en flot anden plads i denne præstigefyldte dyst - tillykke til deltagerne

Oprettet: 29. Februrar 2016

Udtalelser fra Carl Aage Møller

Danmarks Filatelist Forbund har modtaget to breve fra Carl Aage Møller vedrørende artiklen i det nyeste nummer af DFT om "Snyd og humbug"
Det første brev "Hysterisk bagvaskelse" dateret 8. februar 2016 kan læses her.
Det andet brev "Bagvaskelse 2" dateret 14. februar 2016 kan læses her.

Oprettet: 18. Februrar 2016

Pressemeddelelse fra Skanfil AS

I anledning af artiklen i det nyligt udkomne nummer af DFT om Snyd og humbug har vi modtaget denne pressemeddelelse fra auktionsfirmaet Skanfil AS:

Skanfil Auksjoner AS fik indleveret og har solgt klassiske danske frimærker, attesteret som postfriske af Carl Aage Møller. Bagefter er vi blevet gjort opmærksom på, at de samme mærker troligt har været udbudt og solgt som hængslede, til dels med attest fra samme prøver. Vi har per dags dato identificeret 3 lots/mærker af denne type. I tillæg et lot som ikke skulle have været med på vor auktion, men som grundet kommunikationssvigt hos os først blev trukket, efter at kataloget var udgivet. Køberne af de 3 nævnte lots/mærker er kontaktet og blevet bedt om at returnere mærkerne, hvorefter vi vil sende disse til en ny prøver for udtalelse. Hvis denne bekræfter vore mistanker, vil vore købere selvsagt blive holdt skadesløse. Vi vil derefter søge regres hos de ansvarlige.
Vi regner med, at andre auktionshuse/handlere, som er berørt i denne sag, vil gøre tilsvarende.
Vi synes først og fremmest, at dette er en trist og kedelig sag. Den er svært skadelig ikke bare for den/de, som har udført manipuleringerne, men for både auktionshusene og samlerne.
Vi har i Norden haft stærk fokus på manipulering og reparation af frimærker og slået ned på flere tilfælde af slige ting, men man bliver lidt modløs, når man i «seriøse» tyske tidsskrifter finder annoncer, som reklamerer for netop slige tjenester.
Forhåbentlig vil man i fremtiden være forskånet for disse sager.

Oprettet: 15. Februrar 2016

OBS - ny udgivelsesdato for DFT nr. 2 - 2016

I det nummer af DFT, som er på trapperne i disse dage, står udgivelsestidspunktet for DFT nr. 2 til at være 5. april 2016. På grund af de landsdækkende arrangementer for Frimærkets Dag 2. april 2016 fremskynder vi udgivelsen af dette nummer, så det allerede er ude 29.-30. marts - altså umiddelbart efter påske. Og påsken betyder så, at DFT skal foreligge færdigtrykt og adresseret før påske. Derfor er den oplyste deadline på 1. marts for alt materiale til DFT - annoncer, redaktionelt stof, læserbreve mm.-  absolut. Der kan IKKE forventes at stof modtaget efter denne dato kan optages i DFT nr. 2.

Oprettet: 12. Februrar 2016

DFFs repræsentantskabsmøde 2016

Så er tid og sted for DFFs repræsentantskabsmøde  i 2016 fastsat. Det bliver lørdag d. 3. september 2016 på kursuscentret Severin, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart. Dagsorden og detaljer fremsendes til klubberne og offentliggøres i DFT i henhold til DFFs vedtægter. Men klubberne kan allerede nu reservere dagen.

Oprettet: 5. Februrar 2016

Seven Nations Challenge i London

På  SPRING STAMPEX 2016 - 17.-20. februar i Business Design Center i Islington i London afholdes denne gang Syv Nationers turneringen, hvor 4 x 7 samlinger fra Sveringe, Belgien, Storbritannien, Tyskland, Australien, USA og Danmark vises. Alle samlingerne bedømmes, og det land hvis samlede score er højest vinder konkurrencen.
Der vises denne gang nogle ret exceptionelle eksponater. De fleste samlinger befinder sig i niveauet: stort guld - mellem 95 og 100 point, så kampen bliver tæt. Hvis jeg skulle fremhæve nogle enkelte samlinger er det Rolf-Dieter Jaretsky samling klassisk Mexico, Joseph Hackmey viser klassisk Schweiz, Jan Berg: Skibspostmærker til 1900. De danske udstillere er: Jørgen Jørgensen: Fisheries - from food gathering to feeding the world, Lars Engelbrecht: The bicoloured postal stationaries of Denmark 1871-1905, Henrik Mouritsen: Danish postal rates 1875-1907 og endelig viser Brdr. Engel: The squares skilling stamps of Denmark.
Du kan se pressemeddelelsen fra udstillingen her, hvor der også er en oversigt over den nationale britiske udstilling som også kan ses på Stampex.

Oprettet: 19. Januar 2016

DFT nr. 6 2015 på hjemmesiden

Nu er DFT nr. 6 - 2015 tilgængelig på hjemmesiden. Log på som medlem og gå derefter ind på DFT. Her kan du så se alle tidligere DFTer fra 1934 og til dato.

Oprettet: 18. Januar 2016

Stadig mulighed for tilmelding til klubudstilling i Fredericia

Fredericia Frimærkeklub afholder klubudstilling 12.-13. marts 2016 i Elbo-Hallen, Hal 2, Tingvejen 24, Taulov, 7000 Fredericia. Der er stadig mulighed for at tilmelde sig udstillingen. Fristen for tilmelding er forlænget til 1. februar - se nærmere på www.elbo16.dk.

Oprettet: 12. Januar 2016

Reception og donationer

Allerførst vil jeg benytte lejligheden til at ønske alle medlemmer af Danmarks Filatelist Forbund et glædeligt og lykkebringende nytår.
Og dernæst minde om to vigtige ting: 
For det første afholder DFF reception i anledning af DFFs formand Søren Chr. Jensens 70 års fødselsdag. Det sker dels i Brøndby på DFFs adresse: Priorparken 860, 2605 Brøndby torsdag den 7. januar 2016 kl. 15-17, dels søndag d. 17. januar 2016 på Restaurant Da Vinci på havnen i Hadsund, 15.30-17.00.
Invitationen er tidligere blevet sendt rundt i forbindelse med nyhedsbrevet for december før jul men gentages her. Vi ser gerne så mange som muligt deltager i receptionen, men tilmelding er meget vigtig af hensyn til indkøb og planlægning. Send besked på mail til danfil@danfil.dk. Aller-aller sidste tilmeldingsfrist er søndag d. 3. januar kl. 24.00.
Den anden vigtige besked er at donationer til DFF skal være os i hænde sidste bankdag i 2015 for at kunne indberettes til Skat. Man kan få et skattefradrag på donationer til DFF. Mindste beløb er 200 kr. og største beløb er 14.500 kr. Vi har allerede fået rigtigt mange donationer og takker meget for dette, men det kan som sagt nås endnu. Overførsel kan foretages til reg.nr. 3001 kontonr. 0009340106.
På forhånd tak!
Ib Krarup, DFF

Oprettet: 29. December 2015

Forige     18   19   20   21   22   23   24   25   26       Næste
Indkøbskurv

Kalender - 20. Sep. 2018

Repræsentantskabsmøde 2018 med nyt indhold

29. Sep. 2018 - 09:30

Møde

Kursuscenter Severin Skovsvinget 25 5500 Middelfart. HSUK tilmelding, også om eftermiddagen.

Læs mere

Postkortets Dag

29. Sep. 2018 - 10:00

Byttedage

Husk tilmelding. Fra 10-16 foredrag, byttedag osv. Kl. 16 generalforsamling for medlemmer.

Læs mere

TREKANTBYTTE 2018 Vejle, Kolding, Fredericia og Mi

30. Sep. 2018 - 09:01

Byttedage

Idrætshallen Fredericia Gymnasium Nørrebrogade 88 Fredericia. Se mere på næste side

Læs mere

Byttedag Vesthimmerland

6. Oct. 2018 - 10:00

Byttedage

E-huset Kirkegade 4 9600 Aars. Ingen handlere og krejlere

Læs mere

Byttedag Hjørring Filatelistklub

6. Oct. 2018 - 10:01

Byttedage

I Bingohallen Grønnevold 2 Hjørringnærmere info følger

Læs mere

Se hele kalenderen ...