Danfil.dk - Nyheder

(Ialt: 368 nyheder)

Side 21 ud af 25

Forige     17   18   19   20   21   22   23   24   25       Næste

Lars Engelbrecht i kongeligt selskab - tillykke!

Lars Engelbrecht er blevet inviteres til at sætte sit navn på "The Roll of Distinguised Philatelists"- en af filateliens største anerkendelser. Lars skriver sig ind i historien sammen med nogle af verdens mest anerkendte filatelister, og ingen mindre end Kong George V, var den første der satte sit navn på ”The Roll”. Kun ganske få er det beskåret at modtage denne ære, og kun 372 filatelister har sat deres navn i de godt 100 år ”The Roll” har eksisteret. Lars er kendt af mange som et menneske med stor filatelistisk viden, og når det gælder helsager er han blandt de mest vidende, og har derfor også siden 2012 indtaget pladsen som formand for FIP helsags kommission. Samtidig har Lars enestående evner for at formidle hans passion for helsager.

DFF ønsker Lars stort tillykke!

se hele pressemeddelelsen her

Oprettet: 30. Marts 2016

Otto Kjærgaard - modtager Danmarks medaljen

Otto er en af de bedst kendte filatelister i dansk filateli. Otto har fungeret som klubmand, udstiller og flittig skribent.

Et menneske med mange evner og en stor filatelistisk viden, som han har altid gerne vil dele med os andre - tak for det!

Otto har også arbejdet som forsker, hvor han har arbejdet med blandt andet Grønlands posthistorie, 2. Verdenskrigs censur i Danmark, Grindsted posthistorie og fortiden særligt radiobreve.

Otto har skrevet flere artikler og bøger bl.a. "Censuren i Danmark 1940-47" sammen med Anker Bloch, samt den lune og underfundige "146 for-tællinger fra frimærkernes verden" og "Grindsteds posthistorie".

Der er ingen tvivl om, at Otto har gjort sig endda meget fortjent til at modtage dansk filatelis største æres tegn - Danmark-Medaljen.

Oprettet: 30. Marts 2016

Danmark får en flot anden plads!

På  årets SPRING STAMPEX 2016 -  i London afholdes der Syv Nationers turneringen, hvor danmark deltog med 4 samlinger fra henholdsvis Jørgen Jørgensen: "Fisheries - from food gathering to feeding the world", Lars Engelbrecht: "The bicoloured postal stationaries of Denmark 1871-1905", Henrik Mouritsen: "Danish postal rates 1875-1907" og Brdr. Engel: "The squares skilling stamps of Denmark"
Det blev til en flot anden plads i denne præstigefyldte dyst - tillykke til deltagerne

Oprettet: 29. Februrar 2016

Udtalelser fra Carl Aage Møller

Danmarks Filatelist Forbund har modtaget to breve fra Carl Aage Møller vedrørende artiklen i det nyeste nummer af DFT om "Snyd og humbug"
Det første brev "Hysterisk bagvaskelse" dateret 8. februar 2016 kan læses her.
Det andet brev "Bagvaskelse 2" dateret 14. februar 2016 kan læses her.

Oprettet: 18. Februrar 2016

Pressemeddelelse fra Skanfil AS

I anledning af artiklen i det nyligt udkomne nummer af DFT om Snyd og humbug har vi modtaget denne pressemeddelelse fra auktionsfirmaet Skanfil AS:

Skanfil Auksjoner AS fik indleveret og har solgt klassiske danske frimærker, attesteret som postfriske af Carl Aage Møller. Bagefter er vi blevet gjort opmærksom på, at de samme mærker troligt har været udbudt og solgt som hængslede, til dels med attest fra samme prøver. Vi har per dags dato identificeret 3 lots/mærker af denne type. I tillæg et lot som ikke skulle have været med på vor auktion, men som grundet kommunikationssvigt hos os først blev trukket, efter at kataloget var udgivet. Køberne af de 3 nævnte lots/mærker er kontaktet og blevet bedt om at returnere mærkerne, hvorefter vi vil sende disse til en ny prøver for udtalelse. Hvis denne bekræfter vore mistanker, vil vore købere selvsagt blive holdt skadesløse. Vi vil derefter søge regres hos de ansvarlige.
Vi regner med, at andre auktionshuse/handlere, som er berørt i denne sag, vil gøre tilsvarende.
Vi synes først og fremmest, at dette er en trist og kedelig sag. Den er svært skadelig ikke bare for den/de, som har udført manipuleringerne, men for både auktionshusene og samlerne.
Vi har i Norden haft stærk fokus på manipulering og reparation af frimærker og slået ned på flere tilfælde af slige ting, men man bliver lidt modløs, når man i «seriøse» tyske tidsskrifter finder annoncer, som reklamerer for netop slige tjenester.
Forhåbentlig vil man i fremtiden være forskånet for disse sager.

Oprettet: 15. Februrar 2016

OBS - ny udgivelsesdato for DFT nr. 2 - 2016

I det nummer af DFT, som er på trapperne i disse dage, står udgivelsestidspunktet for DFT nr. 2 til at være 5. april 2016. På grund af de landsdækkende arrangementer for Frimærkets Dag 2. april 2016 fremskynder vi udgivelsen af dette nummer, så det allerede er ude 29.-30. marts - altså umiddelbart efter påske. Og påsken betyder så, at DFT skal foreligge færdigtrykt og adresseret før påske. Derfor er den oplyste deadline på 1. marts for alt materiale til DFT - annoncer, redaktionelt stof, læserbreve mm.-  absolut. Der kan IKKE forventes at stof modtaget efter denne dato kan optages i DFT nr. 2.

Oprettet: 12. Februrar 2016

DFFs repræsentantskabsmøde 2016

Så er tid og sted for DFFs repræsentantskabsmøde  i 2016 fastsat. Det bliver lørdag d. 3. september 2016 på kursuscentret Severin, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart. Dagsorden og detaljer fremsendes til klubberne og offentliggøres i DFT i henhold til DFFs vedtægter. Men klubberne kan allerede nu reservere dagen.

Oprettet: 5. Februrar 2016

Seven Nations Challenge i London

På  SPRING STAMPEX 2016 - 17.-20. februar i Business Design Center i Islington i London afholdes denne gang Syv Nationers turneringen, hvor 4 x 7 samlinger fra Sveringe, Belgien, Storbritannien, Tyskland, Australien, USA og Danmark vises. Alle samlingerne bedømmes, og det land hvis samlede score er højest vinder konkurrencen.
Der vises denne gang nogle ret exceptionelle eksponater. De fleste samlinger befinder sig i niveauet: stort guld - mellem 95 og 100 point, så kampen bliver tæt. Hvis jeg skulle fremhæve nogle enkelte samlinger er det Rolf-Dieter Jaretsky samling klassisk Mexico, Joseph Hackmey viser klassisk Schweiz, Jan Berg: Skibspostmærker til 1900. De danske udstillere er: Jørgen Jørgensen: Fisheries - from food gathering to feeding the world, Lars Engelbrecht: The bicoloured postal stationaries of Denmark 1871-1905, Henrik Mouritsen: Danish postal rates 1875-1907 og endelig viser Brdr. Engel: The squares skilling stamps of Denmark.
Du kan se pressemeddelelsen fra udstillingen her, hvor der også er en oversigt over den nationale britiske udstilling som også kan ses på Stampex.

Oprettet: 19. Januar 2016

DFT nr. 6 2015 på hjemmesiden

Nu er DFT nr. 6 - 2015 tilgængelig på hjemmesiden. Log på som medlem og gå derefter ind på DFT. Her kan du så se alle tidligere DFTer fra 1934 og til dato.

Oprettet: 18. Januar 2016

Stadig mulighed for tilmelding til klubudstilling i Fredericia

Fredericia Frimærkeklub afholder klubudstilling 12.-13. marts 2016 i Elbo-Hallen, Hal 2, Tingvejen 24, Taulov, 7000 Fredericia. Der er stadig mulighed for at tilmelde sig udstillingen. Fristen for tilmelding er forlænget til 1. februar - se nærmere på www.elbo16.dk.

Oprettet: 12. Januar 2016

Reception og donationer

Allerførst vil jeg benytte lejligheden til at ønske alle medlemmer af Danmarks Filatelist Forbund et glædeligt og lykkebringende nytår.
Og dernæst minde om to vigtige ting: 
For det første afholder DFF reception i anledning af DFFs formand Søren Chr. Jensens 70 års fødselsdag. Det sker dels i Brøndby på DFFs adresse: Priorparken 860, 2605 Brøndby torsdag den 7. januar 2016 kl. 15-17, dels søndag d. 17. januar 2016 på Restaurant Da Vinci på havnen i Hadsund, 15.30-17.00.
Invitationen er tidligere blevet sendt rundt i forbindelse med nyhedsbrevet for december før jul men gentages her. Vi ser gerne så mange som muligt deltager i receptionen, men tilmelding er meget vigtig af hensyn til indkøb og planlægning. Send besked på mail til danfil@danfil.dk. Aller-aller sidste tilmeldingsfrist er søndag d. 3. januar kl. 24.00.
Den anden vigtige besked er at donationer til DFF skal være os i hænde sidste bankdag i 2015 for at kunne indberettes til Skat. Man kan få et skattefradrag på donationer til DFF. Mindste beløb er 200 kr. og største beløb er 14.500 kr. Vi har allerede fået rigtigt mange donationer og takker meget for dette, men det kan som sagt nås endnu. Overførsel kan foretages til reg.nr. 3001 kontonr. 0009340106.
På forhånd tak!
Ib Krarup, DFF

Oprettet: 29. December 2015

Nyhedsbrev december 2015

DFFs nyhedsbrev for december er hermed klar. Nyhedsbrevet som er i pdf-format kan hentes ved at klikke her.

Oprettet: 14. December 2015

Jan Bendix har fået Danmark-Medaillen

På KPKs fødselsdagfest 18. november 2015 fik Jan Bendix overrakt Danmark-Medaillen af DFFs formand Søren Chr. Jensen. I sin begrundelse fremhævede han det store arbejde som redaktør af tidsskriftet Skilling, som har bidraget med stor basisviden til mange filatelister, Jan Bendix har udgivet flere bogværker: Posthistoriske Cirkulærer 1848-1868 sammen med Ole Steen Jacobsen, Ole Maintz og Toke Nørby. I 1999 blev Danmarks Helsager udgivet sammen med Oluf Pedersen. En række stempelkataloger er det også blevet til: Danske brotypestemplet ved de underordnede posthuse: Pr -Ulsted-parantes samt senere Stjernestempelkatalog i 2006og bogen om lapidarstempler i 2007.

Oprettet: 9. December 2015

Nyhedsbrev på vej

En række medlemmer fik i går aftes mandag d. 7. december lidt i ni om aftenen en mail betegnet: Nyhedsbrevet dec. 2015. Mailen var uden indhold. En ting er at vi netop er ved at færdiggøre et nyhedsbrev, men noget andet er at det absolut ikke er hverken undertegnede eller andre i organisationen der har sendt denne tomme besked af sted.
Vi har bedt vores webudbyder Scannet om at finde ud af hvad der er sket. Man behøver såleds ikke mere at gøre mig opmærksom på at man har modtaget en mail uden indhold. 
Men som sagt et rigtigt nyhedsbrev fra DFFs formand er på vej.

Mvh.
Ib Krarup Rasmussen, DFFs forretningsfører

Oprettet: 8. December 2015

Udsolgt i Hornslet!

Selv om der stadig er lang tid til den 1. januar 2016, som er den officielle deadline for tilmelding til klub udstillingen "Hornslet 20-16", så har udstillingsudvalget, da alle rammer allerede på nuværende tidspunkt er besatte, i dag set sig nødsaget til at lukke for tilmelding af samlinger til "Hornslet 20-16".
Men fortvivl ikke, for allerede i dagene 25. og 26. marts 2017 går det igen løs på Djursland, når Djurslands Filatelistiske Højskole slår dørene op for udstillingen "DJURS 2017".
Vi ses til "Hornslet 20-16".

Oprettet: 29. Oktober 2015

Forige     17   18   19   20   21   22   23   24   25       Næste
Indkøbskurv

Kalender - 18. Aug. 2018

Malmex 2018 den nationale udstilling Malmø

31. Aug. 2018 - 11:01

Udstillinger

Arrangeres i samarbejde med DFF. Foregår i Malmömässan Mässgatan 6 215 32 Malmö (Hyllie).

Læs mere

Propagandaudstilling Helsingør 90 års jubilæum

6. Sep. 2018 - 10:00

Frimærkets Dag

Helsingør Bycenter ifm. Frimærkets Dag

Læs mere

Frimærkets Dag 2018

8. Sep. 2018 - 00:00

Frimærkets Dag

Datoen er nu fastlagt, nærmere info følger

Læs mere

Frimærkets Dag Helsingør

8. Sep. 2018 - 00:00

Frimærkets Dag

Frimærkets Dag i Helsingør, Helsingør Bycenter, 3000 Helsingør.

Læs mere

Frimærkets Dag Sydvest Esbjerg

8. Sep. 2018 - 09:30

Udstillinger

Programmet er ikke endelig fastlagt, nærmere info følger

Læs mere

Se hele kalenderen ...