Danfil.dk - Nyheder

(Ialt: 347 nyheder)

Side 21 ud af 24

Forige     17   18   19   20   21   22   23   24       Næste

Tur til Sindelfingen

Aabenraa Frimærkeklub gennemfører i dagene 28.-31.oktober 2015 rejse til frimærkemessen i Sindelfingen, en Europa-begivenhed af største klasse indenfor frimærkemesser. Der er stadig pladser at få for interesserede. Prisen er 3.350 kr. i enkeltværelse, 2.900 kr. i dobbeltværelse. Turen påbegyndes med start i Vejle. Er man interesseret kan du inden 29.august kontakte tlf. 7461 8144, hvor Bjarne Lund Hansen kan orientere dig mere udførligt.

Oprettet: 1. August 2015

Nyhedsbrev fra DFFs formand - Søren Chr. Jensen

Nyhedsbrev juni 2015 er nu lagt på hjemmesiden - nyhedsbrevet er tidligere udsendt pr. mail til alle klubformænd. Det kan også læses her.

Oprettet: 1. Juli 2015

Nye salgsteder for nye frimærker i København

Post Danmark Frimærker har udsendt en ny stempelinformation, som også indeholder gode nyheder for de københavnske frimærkesamlere. Butikken i Post. og Tele Museum er nu lukket, men i stedet er der kommet 3 nye salgsteder for nye frimærker og filateliprodukter. Du kan nu købe nye frimærker hos Østerbro Frimærkehandel, Store Kongensgade 116, 1264 København K, Skanfil Danmark A/S, Frederiksborggade 41, 1360 København K og endelig på Østerbro Postkontor, hvor Post - og Tele Museum jo åbner igen ultimo 2016.
Østerbro Frimærkehandel har håndstempel 2100 København Ø, Skanfil Danmark A/S har håndstempel 3400 Hillerød.
Fra 1. september 2015 vil man hver onsdag 12-18 kunne få afstemplet sine frimærker og der vil også være særlig afstempling på udgivelsesdage.
Se nyhedsbrevet her.

Oprettet: 1. Juli 2015

SILFI 2015

Nyhedsbrev fra den nationale udstilling SILFI 2015 26.-27. september 2015

Så er det høje tid, at melde sig til SILFI 2015. 
Den nationale frimærkeudstilling SILFI 2015 i Arena Midt, Hasselvej 15 i Kjellerup har forlænget anmeldelsesfristen for at tilmelde samlinger til udstillingen
Hvis du ikke har nået det endnu, har vi forlænget tilmeldingsfristen til udgangen af juli måned, så kom bare i gang, og tilmeld dig.
 Til SILFI 2015 er der gratis adgang.
 Birthe og Chris King viser uden for bedømmelse deres fantastiske eksponater med henholdsvis Slesvig og Danmark under besættelsen
Søren Nordklint viser, også uden for bedømmelse, eksponatet med KZ fangebreve, navnet på eksponatet er: HELL HAS MANY NAMES.
Han vil desuden også holde et foredrag med udgangspunkt i eksponatet.

Oprettet: 8. Juni 2015

Sommerudsalg

DFFs bibliotek bugner af tidsskrifter. Vi skal rydde op og have plads.Vi sælger derfor i første omgang ud af de danske tidsskrifter. Vi har DFT - NFT - Skilling (få) - PHT - Frimærkesamleren og Populær Filateli og enkelte andre. Pris som udgangspunkt 5 kr. pr. stk. plus porto. Men der vil være rabat ved større ordrer. Send mankoliste til DFFs kontor - gerne mail: danfil@danfil.dk. Vi rydder op hen over sommeren, så hurtig henvendelse tilrådes.

Oprettet: 25. Maj 2015

Opdateringer

Filateliens Blå Bog er nu lagt på hjemmesiden. Det samme er de nyeste to numre af DFT (Nr. 1 og 2 fra 2015). Man skal logge ind som medlem for at kunne læse disse og ældre numre af DFT samt alle numre af tidsskriftet Skilling (1972-2000)

Oprettet: 17. Maj 2015

Nyhedsbrev fra DFFs formand - Søren Chr. Jensen

Nyhedsbrevet fra Søren Chr. Jensen - DFFs formand - for april 2015 er nu lagt på hjemmesiden. Se i menuen til venstre under Forbund/Nyhedsbreve. Du kan også læse det her.

Oprettet: 3. Maj 2015

Forseglede kilovarer til salg fra Forbundskontoret

Så kan du købe forseglede kilovarer fra DFFs kontor. Hver pose er på 250 g. og består udelukkende af håndstemplede og rundstemplede danske frimærker. Materialet stammer fra ombytning af frimærker indsendt til PostNord, hvor Danmarks Filatelist Forbund står for afstempling og pakning af materialet. Denne varer erstatter de tidligere postforseglede kilovarer som PostNord før har solgt.
Kilovaren kan indtil vores webshop kommer op at køre bestilles ved at sende en mail til DFFs mailadresse danfil@danfil.dk eller send et brev til DFF, Priorparken 860, 2605 Brøndby - prisen er som tidligere 500 kr. pr. 250 gram plus porto. Når bestillingen er modtaget sendes en mail med samlet beløb og betalingsinstruktion. Efter modtagelse af beløbet sendes kilovaren med filatelistisk frankering og afstempling.
Vi har allerede solgt de første pakker og modtagelsen har været overvældende. Frimærkerne er alle afstemplet med de nye brotypestempler og kvaliteten af afstemplingen er helt i top.

Oprettet: 26. Marts 2015

Postbygningen fra 1912 i København er nu solgt

PostNord har solgt området med det danske hovedkontor og brevterminal i Københavns centrum til Danica Pension for 925 mio. dkr. Danica Pension overtager bygningerne og området den 30 juni 2015. Herefter vil PostNord i en periode frem til 2018 leje sig ind i de bygninger, som benyttes under en gradvis udflytning til lokaler og faciliteter, der er mere optimale for virksomhedens fremtidig udvikling.

Oprettet: 26. Marts 2015

Post & Tele Museum flytter til nye lokaler på Østerbro

Det populære Post & Tele Museum, som sidste år blev besøgt af flere end 270.000 gæster og blev kåret som Københavns bedste museum for børn, flytter til ny central placering på Østerbro. Nærmere bestemt til det gamle postkontor på hjørnet af Østre Allé og Blegdamsvej. Samtidig inviterer museet nu alle til at være med til at udvikle det ny museum, der med en stærk base i post og telefoni udvider sit fokusområde til også at omfatte kommunikativ infrastruktur.
Jeg kunne ikke ønske mig en bedre placering for museet. Med Fælledparken og en ny metrostation som nærmeste naboer, er jeg sikker på, at mange mennesker vil finde vej til os, siger museumsdirektør Jane Sandberg, som samtidig anerkender, at museet kommer til at bo i et område med en stærk lokal historie.
Vi glæder os meget til at indtage Østerbro, men særligt til at inddrage de mange som føler for området i udviklingen af museet. Det være sig både beboere, handlende og de mange som besøger bydelen når de går tur i Fælledparken eller oplever sport og kultur i Idrætsparken, siger Jane Sandberg. Gennem workshops og andre aktiviteter vil museet invitere til medskabelse og løbende orientere om museets planer og om mulighederne for at være med.
Tid til fornyelse af museet
Museet hviler på historien om, hvordan post og telefoni har været udviklingsdrivere for vores samfund, og den historie vil fortsat danne fundamentet. Publikum kan også glæde sig til, at vi i endnu højere grad vil have et blik på vores samtid og fremtid. Post og telefoni er fortsat en del af vores hverdag, men vi vil være optagede af også at inddrage de mange nye teknologier, og vi vil give konkrete bud på fremtidsscenarier både i vores udstillinger, tilhørende aktiviteter og forskning. Publikum vil kunne se frem til et levende hus, hvor man gennem udstillinger, debatarrangementer, skoletjeneste, børnemuseum, café og kursusvirksomhed kan blive klogere på, hvad kommunikation er i dag, og hvilke medier vi kommunikerer igennem, siger museumsdirektør Jane Sandberg. Hun ser også et museum for sig, som påtager sig opgaver, som ikke normalt ville kunne ses i museumsregi. Vi arbejder på at skabe samarbejdsrelationer til mange forskellige partnere, som sammen med os vil være med til at udforske, hvad en kulturinstitution kan give til samfundet og til lokalmiljøet, siger Jane Sandberg, som endnu ikke vil løfte sløret for konkrete eksempler på disse samarbejder.

 Publikum som medskabere
At skabe et nyt museum med stærkt fokus på kommunikation kan kun lykkes, hvis vi inviterer vores gæster – nuværende som kommende – til at bidrage til udviklingsprocessen. Derfor åbner vi allerede i april en udstilling i museets nuværende rammer, som efterlyser bidrag og ideer fra alle, som har lyst til at være med i processen. Den fysiske udstilling får følgeskab af et digitalt spor, så det er ikke et must, at man lægger vejen omkring Købmagergade, hvis man vil være med til at skabe det ny museum. Det kan også gøres med et klik med musen på museets hjemmeside, siger museumsdirektør Jane Sandberg. 
Fortsat posthus på Østre Allé
En ting er sikkert; det ny museum vil også fremover rumme et arbejdende posthus, så Østerbro-borgere kan fortsat sende og hente post og pakker i den smukke bygning på Østre Allé.
For os har det været vigtigt, at posthuset fortsat fungerer og betjener lokalområdet. Vi ser frem til at udvikle museum og posthus i fællesskab, og jeg er sikker på, at vi kan skabe en lang række synergier, som kan være spændende både for posthusets kunder og for museets gæster, siger Jane Sandberg.
Museet holder åbent hele 2015
Post & Tele Museum åbnede i sine nuværende rammer på Købmagergade 37 i 1998. Museet i Købmagergade holder åbent frem til udgangen af 2015. Det populære Legeland og museets Café Hovedtelegrafen holder åbent helt frem til året rinder ud, mens museets butik og faste udstillinger lukker den 30. juni.  Åbningsdatoen for museet i nye rammer er endnu ukendt.
(Foto Claus Peuckert)

Oprettet: 23. Marts 2015

Danmark-Medalje til Ole Maintz

Ole har gennem mange år være en fremtrædende person indenfor den danske posthistorie.

Han har været formand for Dansk Posthistorisk Selskab i perioderne 1997-2003 og 2008-13.

Gode år med konstant fremgang for foreningen.

Han markerede sig tidligt med mange spændende artikler i PHS om ny viden indenfor posthistoriske emner.

På bogsiden har han været særdeles aktiv:
Det startede i 1987 med ”Grundbog i analyse af danske præfilatelistiske breve” sammen med Ole Steen Jacobsen og Toke Nørby
Dernæst fulgte de berømte og meget anvendte “Posthistoriske Cirkulærer 1848-1868, der udkom i 1986-1989 i samarbejde med Ole Steen Jacobsen, Jan Bendix og Toke Nørby
Kurt Hansen var medredaktør til ”Skibspost til og fra Danmark i midten af 1800-tallet” i 1996
Sammen med Kurt Hansen kom ”Lokal og distriktsforsendelser i provinsen i 1800-tallet.
Og han er slet ikke færdig med at forske i den danske posthistorie. I øjeblikket ved han ikke, om han skal se ”blåt” eller ”rødt”, men det skal han nok få os gjort klog på sammen med Morten Pieper.

Midt i denne store indsats har han også haft tid til at udstille. I 1987 fik han international guldmedaille for eksponatet ”Danmark Pakke-forsendelser”.

Der er ingen tvivl om, at Ole Maintz har gjort sig endda meget grundig fortjent til at modtage dansk filatelis højeste ærestegn: Danmark-Medaillen.

Oprettet: 16. Marts 2015

Ny bulletin fra SILFI 2015

Fra udstillingskomiteen fra SILFI 2015 - den nationale frimærkeudstilling 2015 i Arene Midt, Hasselvej 15, 8620 Kjellerup - har vi modtaget en ny bulletin, som kan læses her.

Oprettet: 2. Marts 2015

Hæder til Djurslands Filatelistiske Højskole

FEPA - den europæiske sammenslutning af 42 lande - har tildelt Djurslands Filatelistiske Højskole en æresbevisning for deres arbejde/støtte gennem årene. Det drejer sig om FEPAs Certificate of Appreciation 2014 for outstanding activeties for the promotion af Philately. 

Beviset derpå vil blive overrakt på SILFI 2015. 

Stort tillykke til jer fra DFF.

Oprettet: 26. Februrar 2015

Frimærkets Dag 14. marts 2015

I et samarbejde mellem Danmarks Filatelist Forbund, PostNord Frimærker Danmark og lokale frimærkeklubber organiseret under Danmarks Filatelist Forbund bliver der nu igen afholdt Frimærkets Dag i Danmark. Denne gang 21 forskellige steder i landet fra nord til syd og fra øst til vest. Alle steder sker det den 14. marts 2015. Du kan her i menuen til venstre se nærmere information om hvad der foregår de enkelte steder. Siderne vil løbende blive opdateret efterhånden som arrangementer falder på plads. Den 14. marts er valgt fordi det er en lørdag, hvor der traditionelt er mange mennesker i byen. Det er også den dag, der udkommer hele 8 nye frimærker, så det er en frimærkefest den dag.
I januar udkom bl.a. to frimærker der markerede, at det var 100 år siden den elskede børnebogsforfatter Halfdan Rasmussen blev født.  En af hans kendteste bøger er Halfdans ABC. To bogstaver er repræsenteret på frimærkerne: K med kanonkongen Knold og B med Bennys bukser der brændte.

Alle 21 steder er det muligt at købe de nye frimærker. Der vil også være et antal miniark til salg, som ellers er udsolgte. Der er lavet særlige postkort og særlige Frimærkets Dag mærkater. 
Børnene kan for en symbolsk sum (10 kr) købe en samlebog: Min Frimærke ABC, hvor man med inspiration fra Halfdan Rasmussen kan samle frimærker efter bogstaver. 
På dagen kan man møde de lokale klubber, få et indblik i deres arbejde og måske blive medlem - der vil sikkert være et godt introduktionstilbud!

Oprettet: 17. Februrar 2015

1.200 medlemmer på netsalget!

I dag (3. februar) kunne DFF netsalg byde velkommen til medlem nummer 1.200. Det er utroligt opløftende og der kommer stadig nye til hver dag - ca. 50 nye om måneden.

Det er vores håb, at flere af disse nye medlemmer vil sætte deres dubletter til salg på siden og samtidig købe sig noget nyt til deres samlinger.

Der bliver solgt for over 25.000,- kr. på netsalget hver måned, og vi ser frem til, at dette talt vil stige i den kommende tid.

Der arbejdes hele tiden på at lave forbedringer og vi er i kontakt med vores udbyder om flere ændringer, der vil blive lanceret i den kommende tid.

Husk at det både er let og sjovt at sælge via netsalget.

Oprettet: 3. Februrar 2015

Forige     17   18   19   20   21   22   23   24       Næste
Indkøbskurv

Kalender - 25. May. 2018

DFF stiftet den 27. maj 1978

25. May. 2018 - 14:01

Møde

Der afholdes jubilæumsreception i DFFs lokaler: Priorparken 860, Brøndby FREDAG d. 25. maj kl. 14-17

Læs mere

Hillerød Philatelistklub deltager iSlotssø Byfest

1. Jun. 2018 - 00:00

Udstillinger

Vi deltager med en campingvogn på Torvet: dialog med fremmødte/hvervning nye medlemmer/vurdering

Læs mere

Sommerbyttemøde i Vejle.

2. Jun. 2018 - 09:00

Byttedage

CafeNoden på Syddansk Erhvervsskole Boulevarden 36 71 Vejle - gode parkeringsforhold og ingen entre.

Læs mere

Nordia 2018 på Island

8. Jun. 2018 - 00:01

Udstillinger

Nordia 2018 foregår i år i Gardabær på Island. Se mere på nordia2018.is. Søren Juhl Hansen er dansk

Læs mere

Estex 2018

13. Jul. 2018 - 00:00

Udstillinger

International udstilling i Estland

Læs mere

Se hele kalenderen ...