Danfil.dk - Nyheder

(Ialt: 406 nyheder)

Side 21 ud af 28

Forige     17   18   19   20   21   22   23   24   25       Næste

Et af filateliens store navne er død

Knud Mohr sov stille ind 30. juli. Knud Mohr blev medlem af KPK i 1969 og blev hurtigt medlem af bestyrelsen for i 1976 at blive formand. Dette formandskab fortsatte frem til år 2000. Allerede i 76 deltog Knud meget aktivt i det internationale PR arbejde ifm. HAFNIA 76 og det internationale arbejde fortsatte Knud med i mange år, bla HAFNIA 87 og HAFNIA 01. Hans store diplomatiske evner samt talent for at netværke, gjorde ham til formand for det internationale filatelistforbund F.I.P i perioden 1998-2002 efter at have været i bestyrelsen fra 1994. Han blev udnævnt til ærespræsident i F.I.P.
Knud Mohr formåede godt støttet af andre fremtrædende filatelister i Norden at sætte dagsordenen indenfor den internationale filateli og specielt blev samarbejdet mellem de nationale postvæsner og den internationale filateli udbygget i disse år. På basis af sit store arbejde indenfor filateli blev Knud Mohr slået til Ridder af Dannebrog i 1985.
På den nationale front blev Knud Mohr formand for Danmarks Filatelist Forbund i 1983 og fortsatte frem til 1992. I 1989 blev Knud tildelt DFFs hæderstegn i guld for sin store indsats indenfor international filateli og blev derved æresmedlem.
De senere år brændte Knuds hjerte internationalt mest for The Royal Philatelic Society i London, hvor han var Danmarks repræsentant i en lang årrække. I 1993 underskrev han The Roll of Distinguished Philatelists, som anses for at være den største anerkendelse, man kan opnå indenfor filatelien.
Knud Mohr har gennem hårdt arbejde, samarbejde og regnskabsmæssig kunnen evnet at generere mange økonomiske midler til dansk filateli. Midler der har været til stor gavn for udbredelsen af filatelien og samlerglæden i Danmark. Knuds venskabelige sindelag, hans skarpsindighed og snarrådighed sammen men hans store ressourcemæssige kapacitet vil blive savnet og svær at udfylde. Æret være Knud Mohrs minde.

Oprettet: 20. August 2016

Postkortets Dag i Kolding

Er gratis for medlemmer af Postkortklubben og finder sted 24. september på AMU Centret C.F. Tietgensvej 6 6000 Kolding. Der er foredrag om at samle på Randers kort og om dansk industri. Efter frokost er der bytte og salg af kort og senere workshop om trykketeknik osv. Dagen sluttes af med generalforsamling samt kåring af årets postkortsamler. For ikke medlemmer er prisen for hele dagen 75 kr., generalforsamlingen er selvsagt kun for medlemmer. Billedet er taget sidste år på postkortets dag.

Oprettet: 19. August 2016

Stockholmia 2019

Stockholmia 2019 er den 4. internationale udstilling, der holdes i Sverige. Der er nu lavet en aftale mellem Stockholmia 2019 og Sveriges Filatelist-Forbund (SSF), som indebærer at SFF bliver Sveriges filatelistiske partner til udstillingen. Christer Karlsson fra SFF bliver projektleder. Målet er at skabe et interessant filatelistisk program. Stockholmia 2019 vil skabe stor interesse for filateli og hele frimærkesamleområdet i Sverige de kommende år.

Oprettet: 13. August 2016

Sæt gang i frimærkesæsonen med et besøg på forbundets netsalg!

Lige nu er der 27.000 lot DFF-netsalg.dk og der er med sikkerhed gode fund at gøre blandt de mange lot. Antallet af aktive brugere på netsalget er stadig stigende og inden længe runder vi et skarpt hjørne med hele 2000 brugere.
 
Der findes hele tiden små og store perler bland det udbudte materiale – så sæt god tid af til at gennemgå de mange fine ting!
 
Er du ikke allerede oprettet som bruger så er det på høje tid. Husk at det er gratis at bruge systemet også selv om du ikke er medlem af DFF og samtidig støtter du op om vores fælles hobby!

Oprettet: 12. August 2016

Billedkavalkade danske frimærker

Danmarks Radio har lavet en billedkavalkade over danske frimærker. Kavalkaden fortæller om danmarkshistorien på frimærker og kan bruges i en historiefortælling. Danmarks Filatelist Forbund har udvalgt frimærkerne og leveret scanninger af de udvalgte frimærker. Historie og kavalkade kan ses her

Oprettet: 6. August 2016

Lars Engelbrecht modtager fornem æresbevisning

I dag modtager Lars Engelbrecht sin æresbevisning fra The Royal Philatelic Society London The Roll of Distinguished Philatelists.

Han får anerkendelsen for sit store arbejde indenfor filatelien ikke mindst som kommissær for Helsager i FIP.

I Danmark var han i flere år formand for dommerstyrelsen og arbejder for dansk filateli som dommer på højt plan.

Oprettet: 22. Juli 2016

PostNord opgiver de røde postbude efter 150 år

I mere end 150 år har rødklædte postbude været et fast syn i det danske bybillede. Om få år er det fortid, når Post Danmark, i dag kendt som PostNord Danmark, skifter farven på uniformerne - ligesom man allerede har gjort det med mange af de gule postbiler.
Det er konsekvensen af, at Post Danmark er blevet en del af den nordiske - og blå - logistikgigant PostNord, der står for postomdelingen i både Danmark og Sverige. Ifølge adm. direktør i PostNord Danmark, Peter Kjær Jensen, er der behov for at vise danskerne det tilhørsforhold tydeligere.
»I Sverige har man allerede skiftet farven på postbudenes uniformer fra gul til blå. Det er den samme proces, vi har sat gang i nu herhjemme,« siger Peter Kjær Jensen, der blev hentet ind som ny adm. direktør i PostNord Danmark for blot en måned siden. Farveskiftet er allerede i gang og kommer til at ske gradvist i takt med at uniformere bliver slidte. Den røde farve blev besluttet anvendt i 1704 på postkasserne men først i 1850erne blev de røde postuniformer en del af bybilledet.  
Læs hele historien her

Oprettet: 20. Juli 2016

Dagsorden Repræsentantskabsmøde

Dagsordenen til DFFs repræsentantskabsmøde den 3. september på Severin Kursuscenter i Middelfart er netop sendt ud til alle klubber og kan ses her. Billedet viser nogle af deltagerne på Repræsentantskabsmødet i 2014.

Oprettet: 14. Juli 2016

Klargøring til repræsentantskabsmøde

De sidste par uger har der været travlhed på kontoret med at kopiere og samle materiale, der skal sendes ud til alle klubber mindst seks uger før Repræsentantskabsmødet den 3. september. Billedet viser en del af forberedelserne, hvor en af de i alt 9 frivillige er ved at sortere og pakke til forsendelse. Alle breve er afleveret til PostNord.

Oprettet: 13. Juli 2016

Verdens første frimærkeudstilling

Vi ved ikke, om dette billede viser den første frimærkeudstilling i verden, men det er i hvert fald en illustration hentet fra en udstilling i Brussel i 1852, dvs. 1 år efter det første danske frimærke udkom. Måske vises her verden komplet - så få frimærker og så enkelt kunne det være! Og frimærkerne kunne være i een ramme mellem andre spændende og eksotiske objekter fra hele verden.
Illustrationen er hentet fra The Earl of Crawford Library of Philatelic Literature som findes i British Library.
Gennem mange år har en frimærkeudstilling bestået af ramme efter ramme med filatelistisk materiale: frimærker, breve, postkort og meget andet. Det bugner med frimærker i dag i modsætning til denne første start.
Inspireret af NFT nr. 4 2016

Oprettet: 12. Juli 2016

Bolbrodagen

Bolbro Frimærkeklub deltog igen i år bla med en frimærkeudstilling for begyndere samt information for alle som havde lyst til at arbejde med og se på frimærker. Børnene havde mulighed for at tegne og få trykt sit eget frimærke. Ca. 15 børn deltog og tegningerne er sendt videre til DFF, hvor de trykkes om til frimærkeark, der udleveres til børnene til efteråret. Desuden var der et bord med ta' selv frimærker og andre tiltag.

Oprettet: 11. Juli 2016

Bulletin nr 4 fra TAK 16

Forberedelserne til den Nationale udstilling TAK16 går planmæssigt fremad. I skrivende stund er vi ved at have overblik over de samlinger, der vil blive vist på udstillingen.
Der er tilmeldt ca. 65 samlinger med 350 rammesider til den Nationale Udstilling, hvor halvdelen er tilmeldt den traditionelle klasse, 1/3 er tilmeldt posthistorie og resten er fordelt på de øvrige klasser. Der er mange andre aktiviteter, læs mere her

Oprettet: 11. Juli 2016

TAK 16 tilmelding

Tilmeldingsfristen til TAK 16 er forlænget et par uger, du kan derfor stadig nå at tilmelde din samling frem til den 18.07. Se yderligere her

Oprettet: 8. Juli 2016

Nyt potentiale i Vejers Strand stempel

Frimærkeklubben Sydvest har igen fået lavet et nyt stempel via en privatsponsor, denne gang et Vejers Strand stempel. Stemplet er primært til brug for filatelistisk afstempling i klubben, men vi ser også et stort og nyt potentiale for stemplets brug i ferieområdet. Her kan vi markedsføre filateli og frimærker i lokalområdet samt deltage på events og aktiviteter i ferieområdet og i samarbejde med turistkontorer, hvor turister og samlere kan få afstemplet post.

Oprettet: 4. Juli 2016

Frankeringsmærke og ikke frimærker til quickbrevet

Det nye quickbrev kan KUN frankeres med et frankeringsmærke, der kan købes på posthuset, i Mobilporto eller Online Brevporto. Der kan IKKE anvendes frimærker til quickbrevet, der koster 27 kr. Det SKAL afleveres på posthuset for at nå frem dagen efter, da postkasserne ikke længere tømmes dagligt. Frankeringsmærket er utakket og selvklæbende, men kan ikke vaskes af. Mærket stemples  inden forsendelse til modtager.

Oprettet: 1. Juli 2016

Forige     17   18   19   20   21   22   23   24   25       Næste
Indkøbskurv

Kalender - 18. Oct. 2018

Byttedag Århus

21. Oct. 2018 - 09:00

Byttedage

Bellevuehallen Vester Strandalle 170 8240 Risskov

Læs mere

Byttedag i Sorø

21. Oct. 2018 - 10:00

Byttedage

Vestmotorvejens byttedag på Sorø Kultur- og Fritidscenter Frederiksvej 27 4180 Sorø. Se næste side

Læs mere

Den nordsjællandske Samlerdag

21. Oct. 2018 - 10:01

Byttedage

I FrederiksborgCentret Hillerød - nærmere info følger

Læs mere

Bytte- og Børsdag Nyborg

27. Oct. 2018 - 10:00

Byttedage

Nyborg Idræts- og Fritidscenter Storebæltsvej 13-15 5800 Nyborg. Eftersyn auktion kl. 11-start kl.

Læs mere

Posthistorisk Skole

27. Oct. 2018 - 10:00

Møde

Fredericia - nærmere info følger

Læs mere

Se hele kalenderen ...