Danfil.dk - Nyheder

(Ialt: 306 nyheder)

Side 20 ud af 21

Forige     16   17   18   19   20   21       Næste

Donationer til DFF

I det netop udkomne DFT var der en artikel om at DFF som anerkendt almennyttig organisation kan modtage gaver til sit arbejde, som kan trækkes fra i skat. 
Artiklen kan læses her på side 60-61 i det aktuelle nummer af DFT. Se iøvrigt nærmere på fanen: "Donation til DFF" i venstre kolonne.

Oprettet: 23. Oktober 2014

Imponerende frimærkeauktion

Bruun Rasmussens internationale frimærkeauktion endte i går med et imponerende samlet hammerslag på 5,3 mio. kr. Auktionens højeste hammerslag faldt på en stor samling kinesiske breve fra 1940-49, der blev solgt for 320.000 kr.”Der var stor bydelyst på gårsdagens traditionelle frimærkeauktion i Københavns Nordhavn. Interessen var særlig stor på en fantastisk samling kinesiske breve fra 1940-49 og en udsøgt samling af danske julemærker fra 1904-2013. Forventningerne var også høje til det danske provisorium på 4/8 øre fra 1904, der blev indfriet til fulde med en rekordpris på 42.000 kr.”, udtaler Lars Godsk-Jørgensen, leder af Bruun Rasmussens frimærkeafdeling.

•      Stor samling breve fra China (1940-1949) i 22 tykke album. Vurdering: 150.000 kr. Hammerslag: 320.000 kr.
•      Imponerende samling af danske julemærker fra 1904-2013 opsat på plancher i 4 bind. Vurdering: 25.000 kr. Hammerslag: 170.000 kr.
•      Sjældent dansk provisorium på 4/8 øre fra 1904 i omvendt ramme. Vurdering: 20.000 kr. Hammerslag: 42.000 kr.

Oprettet: 22. Oktober 2014

Den nationale frimærkeudstilling Sydfrimex2014

Den nationale frimærkeudstilling Sydfrimex2014 som blev afholdt i Eskilstrup i weekenden 18.-19. oktober 2014 blev en stor succes. Især lørdag var der mange besøgende, mens det heftige regnvejr søndag nok holdt nogle hjemme. Frimærkehandlernes boder blev godt besøgt, dem jeg talte med var godt tilfredse og hos Post Danmark var der på et tidspunkt meget lang kø for at købe de smukke frankeringsmærker udgivet i anledning af udstillingen.
Jeg havde vældigt travlt på forbundsstanden med at sælge postkort og litteratur samt udlevere prøveeksemplarer af DFT til potentielle nye medlemmer. Men vigtigst af alt var det en mulighed for at snakke med en masse af DFFs medlemmer. Jeg havde også indtryk af at de arrangerende klubber på Sydhavsøerne havde nok at bestille på deres stand.
Det centrale på udstillingen var selvfølgelig de udstillede eksponater, Du kan se den komplette resultatliste her.

Danmarksmester blev Torben Malm med Danmarks tjenestefrimærker og forsendelser 1871-1924. Samlingen blev bedømt til hele 93 points ud af 100 mulige. Ialt blev der uddelt 18 guldmedaljer, så niveauet på udstillingen var meget højt.

Palle H. Petersen fra Nykøbing F er mester bag dette billede som viser den samlede gruppe at dommere på arbejde. De havde nok at bestille og der var først hen på eftermiddagen om søndagen at de kunne slappe lidt af.

Oprettet: 20. Oktober 2014

DFFs bibliotek i Brøndby

På siden Bibliotek/Bogsamling er netop lagt en komplet oversigt over bogsamlingen i DFFs bibliotek op. Biblioteket udvides og ændres hele tiden. Bl.a. har DFF netop rekvireret bogsamlingen som Djurslands Filatelistiske Højskole har haft opstillet på Djursland. Denne bogsamling indeholder meget unik postal litteratur, som oprindeligt har stået i Den Gamle By i Århus. Denne del er dog endnu ikke registreret og sat op. Men det kommer med god hjælp fra DFFs bibliotekarer - Jørgen Kluge og Uno Grossmeyer.
Hvis du har en bogsamling som du kunne tænke dig at donere til DFFs bibliotek kan den registreres som gave til DFF og vi kan indberette gaven til Skat og du kan få et skattefradrag. Vurderingsprisen er selvfølgelig hvad en sådan samling kan indbringe i almindelig handel og vandel. Kontakt Ib Krarup på 32501886 for nærmere oplysninger

Oprettet: 15. Oktober 2014

DFT fra 1960 til 2014 kan nu læses i fuld udstrækning her

Hvis du har logget dig på medlemslogin kan du nu læse alle udgivne numre af DFT - Dansk Filatelistisk Tidsskrift fra nr, 1 1960 til sidste udkomne nummer i 2014. Hvis du ikke er medlem af DFF kan du desværre ikke læse bladet. 
Du finder årgangene ved at klikke på DFT i venstre kolonne og så følger de enkelte årgange delt op i årtier. Alle filerne er pdf-filer som evt. kan gemmes på din egen harddisk. 
På fanen: Bibliotek er en oversigt over tidsskriftsartikler. Du kan evt. søge artikler om emner eller forfattere, der interesserer dig på denne oversigt. (13/10 2014)

Oprettet: 13. Oktober 2014

DFFs nye bestyrelse

DFFs nye bestyrelse som blev valgt på Repræsentantskabsmødet i september præsenteres hermed. Fra venstre mod højre: Tom Lauridsen, Charlotte Stryhn, Thomas Hilkjær, Nelly Kristensen, Søren Chr. Jensen, Benny Andresen og Jan Læby

Oprettet: 6. Oktober 2014

Postkortets Dag - en stor succes

Dansk Postkortsamler Klubs arrangement "Postkortets Dag" blev for 2. gang, og andet år i træk afholdt i Kolding. Sidste års premiere på arrangementet, var den en succes; men i år blev dagen et brag af en succes med 38 deltagere mod sidste års 30 fremmødte.

Arrangementet startede tidligt om formiddagen med kaffebord og rundstykker. Der var foredrag af Leif Ørndorf, Niels Vad og Torben Hilberg; men også masser af hygge og socialt samvær. Og så blev der ellers byttet postkort til den store guldmedalje. Alle deltagerne fik gode og attraktive postkort med hjem. Ingen mindes at have set så mange gode postkort skifte hænder på en enkelt dag. Det var helt vildt!
Dagen sluttede med generalforsamlingen. Alle bestyrelsesmedlemmer og suppleanten blev genvalgt. Ny revisor blev Lilian Boye-Hansen. Der var en god og livlig debat under generalforsamlingen, ikke mindst om et forslag, der gik ud på hvert år at kåre "Årets Postkortsamler". Det arbejder bestyrelsen nu videre med.

(Tekst og foto: Leif Ørndorf) 

Oprettet: 30. September 2014

Kalender med byttedage og udstillinger opdateret

I kassen til højre kan du hele sæsonen se hvilke arrangementer DFFs medlemsklubber er engageret i. Det drejer sig om byttedage, auktioner, klubudstillinger, nationale udstillinger og frimærkemesser. Kalenderen er nu opdateret med de nyeste oplysninger. I kalenderen er også optaget de vigtigste internationale frimærkebegivenheder med særlig interesse for danske frimærkesamlere. Hvis din klubs arrangement ikke er nævnt så send venligst et par ord til hjemmesidens webmaster på danfil@danfil.dk. (29/9 2014)

Oprettet: 29. September 2014

Danmarks Filatelist Forbund har udnævnt nyt Æresmedlem.

Danmarks Filatelist Forbund har udnævnt nyt Æresmedlem.

Peter Beck er tildelt Forbundets Guldnål.

Peter er en institution i dansk filateli, hvor han med en stor 
arbejdsindsats har gjort alt for at synliggøre dansk filateli.

Han har haft så mange arbejdsopgaver og tillidsposter 
i forbundet og i sin klub, at han har været næsten alle 
funktionsområderne igennem.

Det er efterhånden mange små og større udstillinger, 
hvor du gennem en kæmpe praktisk indsats har sørget for, 
at tingene er lykkedes til alles tilfredsstillelse. (18/9 2014)

Oprettet: 18. September 2014

Danmarks Filatelist Forbund har uddelt Danmark-Medallien.

Danmarks Filatelist Forbund har tildelt Forretningsfører og redaktør for DFT Ib Krarup Rasmussen Danmark-Medallien. 

Ib Krarup var redaktør på NFT i perioden 1984-1987 og fra 2001 redaktør for DFT.

I tiden som redaktør for de to tidsskrifter er det blevet til mange filatelistiske artikler fra hans hånd, der har øget viden indenfor dansk filateli.

Et af Ibs kendetegn som redaktør har været og er, at det skal være "artikler af blivende værdi".

Ib har været medhjælper og fødselshjælper til mange af de filatelistiske bøger udgivet i Danmark.

Et stort tillykke til Ib Krarup med dansk filatelis højeste æresbevisning: Danmark-Medallien. (18/9 2014)

Oprettet: 18. September 2014

Fra DFFs repræsentantskabsmøde

Danmarks Filatelist Forbund afholdt sit ordinære repræsentantskabsmøde 6. september 2014 på Severin Kursuscenter i Middelfart. 
På mødet koncentrede man sig om fremtiden, men naturligvis blev de sidste to års aktivitet debateret, ligesom regnskaberne for 2012 og 2013 blev gennemgået og godkendt.
Det er altid spændende på et repræsentantskabsmøde, om der  skal ske kontingentforhøjelser eller ej, men DFFs formand foreslog på bestyrelsen vegne at kontingentet for 2015 og 2016 skulle være uforandret, dvs. 310 kr. pr. år. Dette blev modtaget med akklamation fra repræsentantskabet, kontingentet pr. A-medlem er for både 2014, 2015 og 2016: 310 kr. om året.
Interessen på repræsentantskabsmødet samlede sig især om to ting: For det første den pæne succes som DFFs netsalg havde fået. Der var til lejligheden produceret flyers til uddeling til klubberne - de blev revet væk. For det andet blev et nyt koncept på Frimærkets Dag, som er planlagt til gennemførelse 14. marts 201, fremlagt af både DFFs formand Søren Chr. Jensen samt salgschef Bo Høifeldt fra Post Nord Frimærker Danmark. 
Vi håber så mange klubber som muligt vil deltage.

Der var nyvalg til DFFs bestyrelse, som nu består af Søren Chr. Jensen, formand, Thomas Hilkjær, Tom Lauridsen, Nelly Kristensen, Benny Andresen, Jan Læby og Charlotte Stryhn. Som 1. suppleant til bestyrelsen blev valgt: Irene Henriksen og som 2. suppleant: Palle Offersen.
Peter Bech trådte ud af bestyrelsen og fik tildelt DFFs guldnål. 
Ib Krarup Rasmussen fik tildelt Danmark-Medaillen (14/9 2014)

Oprettet: 14. September 2014

2 nye medlemmer på DFF-netsalg hver dag og rekord stort salg!

DFFs medlemssalg vokser med to nye medlemmer hver dag, og omsætningen er stærkt stigende. 

Der er nu 925 aktive brugere, og der ses en stigende bydelyst blandt medlemmerne, idet august måneds omsætning er hele 32.000,- kr., hvilket er en stigning på hele 50 % i forhold til juli.

Der ligger mellem 7000-7500 lots på siden, og der er rigtig god mulighed for at gøre et godt køb til samlingen.

DFF vil opfordre alle medlemmer til at lægge deres dubletmateriale op på siden – det er nemt, gratis og frem for alt sjovt!

Er du ikke allerede registreret som bruger, så kan du gøre det her.

Oprettet: 1. September 2014

Danmark fik bronze-medalje i International konkurrence i Malmø

På udstillingen Baltex 2014 i Malmø blev der ud over en svensk national udstilling afholdt en syv nationers dyst i filateli. Ud over Danmark og Sverige deltog USA, Australien, England, Tyskland og Belgien – som alle er meget stærke lande indenfor udstillingsfilatelien. 

Danmark besatte en flot tredje plads foran Sverige på fjerdepladsen, mens Tyskland vandt den tættest mulige sejr over England på andenpladsen. 
Der skulle virkelig målfoto til her, og det fremgår også af pointsfordelingen, som blev:

Tyskland: 383 points 
England: 383 points
Danmark: 379 points
Sverige: 379 points

Så kun fire points var forskellen på de fire bedste hold. 

Det danske landshold betod af Peter Wittsten, Jørgen Jørgensen, Leif Rasmussen og Henrik Mouritsen, som på vedhæftede billede ses til palmares lørdag aften.
 

Oprettet: 1. September 2014

NYT DESIGN PÅ DFF NETSALG

Designet på netsalget er blevet moderniseret, og der vil i den kommende tid ske mindre designmæssige ændringer.

 Vi håber at medlemmer såvel som brugere vil tage godt imod vores nye brugerflade.

Er du ikke allerede oprettet som bruger på netsalget kan du gøre det her.

Oprettet: 27. August 2014

Statistik på netsalget

Er du en af de 867 brugere på netsalget, så ved du, at der sker en masse på denne side, men hvor meget bliver der egentligt solgt for?


Siden vi fik et øget fokus på DFF’s netsalg, på grund af at QXL satte et købergebyr på alle lots, er der sket meget på vores side. Rigtig mange har støttet op omkring netsalget, og det er som frimærkesamler svært at komme uden om vores side. Der er naturligvis et stykke vej endnu, før vi når det niveau der ligner QXL og Ebay – kun ved fælles hjælp kan vi nå dette niveau. Så opfordringen skal lyde: ”kom i gang med at bruge siden, uanset om det er som køber eller sælger!.
Siden april er der blevet omsat for 85.000,- kr. altså over 20.000,- kr. pr. måned. Det er en ganske pæn omsætning, men der er også her plads til forbedringer.

Salgsprocenten ligger på omkring 20%. Dette er nok forventeligt, idet de fleste sælgere nok sætter de fleste lots til omkring den pris, de ønsker at sælge for, indtil antallet af købere bliver højere.

Der er dog ingen tvivl om, at de sælgere der omsætter mest, sætter startprisen omkring 10-20% af katalogværdien på de mere almindelige ting. Efterspørgslen på materiale af en kvalitet over gennemsnittet er markant, og der er set mange eksempler på mærker, der sælges for 5-10 gange katalogværdien. De dyreste objekter, der er solgt har haft en pris mellem 3.000-3.500 kr. hvilket betyder, at der er købere til mere kostbart materiale.

I skrivende stund (1. august) er der 5074 objekter til salg, et tal som er stødt stigende. DFF håber, at dette tal vil stige markant, når vi kommer et stykke ind i den sæson, der står for døren.

Er du ikke allerede bruger så kan du registrere dig her – det er gratis både at sælge og købe!

Oprettet: 2. August 2014

Forige     16   17   18   19   20   21       Næste
Indkøbskurv

Kalender - 20. Feb. 2018

Byttedag Ringe Frimærkeklub

25. Feb. 2018 - 09:00

Byttedage

Afholdes på Tingagerskolen Østre Ringvej 2 5750 Ringe. Indkørsel fra Lombjergevej.

Læs mere

Den københavnske filatelistdag

25. Feb. 2018 - 09:30

Byttedage

På Ny Lyngbygård, Toftebæksvej 17, Kgs. Lyngby. Der er handlerstande og auktion kl. 14

Læs mere

Byttedag med anvisningssalg Vejen og omegns Frimær

25. Feb. 2018 - 10:00

Byttedage

På Vejen Business College indgang fra Allegade 12 6600 Vejen. Krejlerborde kan bestilles 22742560

Læs mere

Bytte og Samlermesse i Hjallerup

3. Mar. 2018 - 10:01

Byttedage

Hjallerup Skole Idrætsvej 6 9320 Hjallerup med form. salg kl. 14, eftersyn kl. 12

Læs mere

Auktion Haderslev

7. Mar. 2018 - 19:00

Auktion

Kæmpe Formidlingssalg Aktivitetshuset Bispen, Bispebroen 3, 6100 Haderslev

Læs mere

Se hele kalenderen ...