Danfil.dk - Nyheder

(Ialt: 367 nyheder)

Side 20 ud af 25

Forige     16   17   18   19   20   21   22   23   24       Næste

Byttedag Odder Filatelistklub

Odder Filatelistklub afholdte byttedag i Hou-hallen den 20. marts 2016. Der var også i år besøg fra hele landet, både som besøgende, handlere og kræmmere.
Der var 2 informationsstande, besøg af 7 frimærke- og mønthandlere og der var på forhånd solgt 70 kræmmerborde. I alt var der ca. 650 besøgende i løbet af dagen.
Der var gratis ta’-selv bord og der blev afholdt en konkurrence for de besøgende: Hvor mange år har vi holdt byttedag i Hou?, var det 9, 13 eller 17 år?
Og som sædvanligt var der stor interesse om konkurrencen, som gav mange besvarelser. Løsningen var 17 år og det rigtige antal år var bl.a. gættet af Charlotte Andersen, Odder og juniorpræmien, som var et begyndersæt, blev vundet af Silke Høtoft , Højbjerg.  Præmien er tilsendt til vinderne. Der udover blev der solgt amerikansk lotteri, med præmier fra byens handlende.
Odder Filatelistklub siger tak for den store opbakning ved vores byttedag. Reserver allerede nu dagen til næste år. Der afholdes igen byttedag i Odder den 3.søndag i marts og
i 2017 er det søndag den 19. marts.

Oprettet: 10. Maj 2016

Ikke mange posthuse tilbage i Danmark

Denne lille tegning er mere aktuel end nogensinde. Med lukningen af posthuset på H.C.Ørstedsvej i København er der kun 4 posthuse tilbage i Danmark og det varer nok ikke længe, før de også er væk. Dvs. en vigtig kulturinstitution i Danmark er ved helt at forsvinde. Postbuddet med rød jakke og posthorn var tidligere den centrale person i al kommunikation mellem danskerne. Det er i dag afløst af e-mail, sms osv. I dag er der intet særligt ved postvæsnet, et brev og et frimærke er blot en vare ved siden af varerne i supermarkedet - dermed er det svært at bevare respekten for det, der engang var noget særligt. Men det er det kunderne ønsker - nemlig at kunne hente deres pakker på alle tider af døgnet. Forhåbentlig bliver vi ved med at skrive breve og postkort, så vi filatelister også kan bevare vores hobby.

Oprettet: 8. Maj 2016

Stempel premiere

Frimærkeklubben Sydvest i Esbjerg tog mandag 02.05.2016 et helt nyt stempel i brug: Nørre Nebel. Stemplet blev flittigt brugt denne første aften. Klubben har været så heldig at finde en sponsor til at dække hele udgiften og sender en stor tak for denne gave.

Oprettet: 7. Maj 2016

Sommerbyttemøde Vejle

Vejle Frimærkeklub afholder i år sit traditionelle sommerbyttemøde lørdag den 4. juni 2016 kl. 9-15 i deres nye lokaler i CafeNoden på Syddansk Erhvervsskole, Boulevarden 36, Vejle. Der er gode parkeringsforhold.

Oprettet: 7. Maj 2016

Områdemøder

Der afholdes områdemøder i Nordjylland på byttedagen i Hobro (Rosendal Hallen) den 30. april 2016 kl. 10 og i Syd- og Sønderjylland i Vejen den 9. maj 2016 kl. 19.

Klubberne bedes møde talstærkt op, så aktiviteterne i den kommende sæson kan aktiveres. I Vejen deltager DFF’s formand Søren Chr. Jensen.

Oprettet: 7. Maj 2016

FINLANDIA 2017 - hurtig tilmelding

NU er der mulighed for at vise dit fine eksponat på FEPA udstillingen i Finland, Finlandia 2017, der finder sted 24.-28. maj 2017.
Undertegnede er dansk kommissær. Deadline for tilmelding til undertegnede er 31. maj 2016.
Udstillingens juryformand er Jussi Touri og vores egen Lars Engelbrecht er jurysekretær. Den resterende jury udpeges senest 1. september 2016.
Rammegebyr er €60 i konkurrenceklasse og litteraturklasse mens 1 rammes eksponater koster €80. Juniorer er gratis!
 
Der kan udstilles i følgende klasser: Traditionel, Helsager, Revenue, Posthistorie, Luftpost, Aerofilateli, Tema, Åben og Postkort.
Bemærk at tilmelding foregår UDELUKKENDE elektronisk til undertegnede. Jeg modtager dog gerne en mail om at du er interesseret i at deltage.
 
LAD OS STILLE ET STÆRKT DANSK HOLD TIL FINLANDIA 2017!! Der er udkommet en bulletin 1, som kan fremsendes (NB 6,7 MB PDF fil). Bulletin 1 indeholder alle reglementer. Jeg glæder mig til at modtage din tilmelding. Hent disse PDF filer for tilmelding.

  • FINLANDIA 2017 Application Form Interactive (PDF 502kB)
  • FINLANDIA 2017 Philatelic Literature Exhibit Information Form (PDF 583kB)  

  • Åben PDF'erne med Adobe Reader, udfyld dem og gem til din computer. Send derefter filerne til undertegnede. De bedste hilsner Ebbe Eldrup, mail: ebbe.eldrup@gmail.com Dansk Kommissær for Finlandia 2017

Oprettet: 6. Maj 2016

Byttedag Hobro

Besøg en af Danmarks største byttedage lørdag den 30.april kl. 10-16 i Rosendal Hallen nordvest for Hobro. Masser af samlere - masser af tilbud.

Oprettet: 29. April 2016

Færøsk frimærkesensation

Færøerne udgiver i september 2016 verdens første frimærke lavet af fiskeskind! Frimærket er udformet som et almindeligt frimærke med tekst, værdi og en lille skraveret tegning af den norske mestergravør Martin Mörck. Hertil er der på hvert enkelt frimærke limet et firkantet stykke garvet torskeskind. Ikke gråt og kedeligt som man måske kunne forestille sig, men mønstret med næsten metalliske farvenuancer, som ændrer sig afhængig af hvilken synsvinkel, man ser frimærket i. Alle frimærker der forskellige i modsætning til, hvordan frimærker normalt fremstilles. Garvning af fiskeskind er en ældgammel kunst og torskeskindet er ofte stærkere end koskind. Frimærket har været flere år undervejs: torsken fanges ved Færøerne, leveres fra en fiskefabrik i Toftir, garves på Island og færdigproduceres hos frimærkefirmaet Cartor i Frankrig.

Oprettet: 26. April 2016

DFF-Netsalgs sluttede med et flot samlet hammersalg!

Forårsauktionen på DFF-netsalg sluttede et flot samlet hammerslag på over 60.000 kr.

Vi håber at sælgere såvel som købere er tilfredse med auktionen, og måske gentager vi succesen igen til efteråret.

Siden re-lanceringen af DFF-netsalg har vi oplevet konstant medlems fremgang på siden, og vi er nu over 1900 aktive brugere, og nye kommer til hver dag. Interessen for DFF-netsalg er stor, og der er i øjeblikket over 25.000 lot på siden fordelt på mange forskellige kategorier. Omsætningen ligger på mellem 70-90.000 kr. hver måned.
Er du ikke allerede tilmeldt DFF-netsalg kan du gøre det her - det er både sjovt, nemt og gratis. 

Find dine bedste dubletter op af skuffen og sæt dem til salg på DFF-netsalg - alle er velkomne som købere og det er helt gratis, men skal du sælge er det nødvendigt med et medlemskab af DFF og et medlemskab kan du få lige her.

Oprettet: 25. April 2016

Lageroprydning 1

På DFFs bibliotek får vi løbende doneret rigtigt mange bøger og tidsskrifter. Somme tider er det dog dubletter vi modtager og vi har nu i biblioteket kigget hinanden dybt i øjnene og er begyndt at rydde op i disse mange kasser med dubletter. 

Første lot på PHT og Skilling er nu udsolgt

Der vil løbende komme tilbud på oprydningslot her på hjemmesiden.

Ib Krarup, DFF

Oprettet: 25. April 2016

Nyhedsbrev fra DFFs formand - Søren Chr. Jensen

DFFs formand har skrevet et nyhedsbred april 2016 som du kan læse her
Bemærk især invitationen til reception for Flemming Skov Jensen som er gået af som formand for DFFs Fond. Receptionen finder sted torsdag d. 21. april kl. 15-17 på DFFs adresse Priorparken 860, 2605 Brøndby. Giv venligst besked om deltagelse i receptionen pr. email til DFFs kontor på danfil@danfil.dk af hensyn til den praktiske planlægning.

Oprettet: 13. April 2016

Resultater Nordia 2016

På den nordiske udstilling i Finland foreligger resultaterne nu.

Per Friis Mortensens samling: Slovenia 1919-1921 var udstillet i Championklassen, blev udvalgt som kandidat i kampen om det nordiske mesterskab og blev ved afstemningen kåret som nr. 2. Tom Lauridsens samling: 51 omvendt serien fik tildelt Grand Prix Nordia. Tillykke til begge. De øvrige resultater for de danske udstillere kan ses her.

Oprettet: 10. April 2016

Tyveri ved højlys dag

Der er stjålet en komplet Tysklandssamling 5. marts i Tølløse
Samlingen er i 3 blå ringbind og har en samlet katalogværdi på 258.000 kr.
Bind 1 omfatter Tyskland 1872-1945 komplet stemplet (kat.værdi 159.000)
Bind 2 Berlin komplet stemplet (kat.værdi 53.000)
Bind 3 Tyskland efter 1945 komplet stemplet (kat.værdi 46.000)
Alt er sat op på egne albumblade (ikke fortrykssider).
Henvendelse til DFFs kontor - tlf. 3250 1886 eller danfil@danfil.dk

Oprettet: 8. April 2016

FORÅRS AUKTION PÅ DFF-NETSALG.DK

Som det nok er alle læsere af DFT bekendt, så holders der en større auktion på DFF-NETSALG.DK. Du kan nemt nå at deltage, hvis du har materiale, der er lidt ud over det sædvanlige – det behøves ikke at være hverken dyrt eller sjældent, det vigtigste er det materialet skiller sig ud fra mængden!

Brug derfor weekenden på at sætte dine fineste dubletter til salg og kom i godt selskab!
Auktionen starter søndag den 10. april kl. 21 og slutter søndag den 24. april kl. 21.

Det er vigtigt at materialet er velbeskrevet, og med gode skanninger og kan opnå et hammerslag på minimum 100,- kr.. Samtidig bør du være realistisk med startprisen – lave startpriser giver ofte langt bedre hammersalg end høje startpriser.

Du skal selv sørge for at få startet dine auktioner korrekt i kategorien ”Forårsauktion”. Du skal bruge følgende startdato: 10 – APR – 2016 / 9:00 – PM - Herefter sætter du auktionens varighed til 14 dage.

Vi håber mange sælgere vil støtte op om initiativet. Du kan læse mere i det nyeste DFT. Her kan du også få en smugkig på nogle få af de flotte ting, der allerede er lagt på auktionen.

Når auktionen starter den 10. april vil du kunne finde alle lots lige her!

Har du spørgsmål i forhold til Forårsauktionen, er du velkommen til at kontakte DFF-Netsalg via mail til thilkjaer@privat.dk.

Oprettet: 31. Marts 2016

Lars Engelbrecht i kongeligt selskab - tillykke!

Lars Engelbrecht er blevet inviteres til at sætte sit navn på "The Roll of Distinguised Philatelists"- en af filateliens største anerkendelser. Lars skriver sig ind i historien sammen med nogle af verdens mest anerkendte filatelister, og ingen mindre end Kong George V, var den første der satte sit navn på ”The Roll”. Kun ganske få er det beskåret at modtage denne ære, og kun 372 filatelister har sat deres navn i de godt 100 år ”The Roll” har eksisteret. Lars er kendt af mange som et menneske med stor filatelistisk viden, og når det gælder helsager er han blandt de mest vidende, og har derfor også siden 2012 indtaget pladsen som formand for FIP helsags kommission. Samtidig har Lars enestående evner for at formidle hans passion for helsager.

DFF ønsker Lars stort tillykke!

se hele pressemeddelelsen her

Oprettet: 30. Marts 2016

Forige     16   17   18   19   20   21   22   23   24       Næste
Indkøbskurv

Kalender - 15. Aug. 2018

Praga 2018

15. Aug. 2018 - 00:00

Udstillinger

FEPA udstilling i Prag

Læs mere

Malmex 2018 den nationale udstilling Malmø

31. Aug. 2018 - 11:01

Udstillinger

Arrangeres i samarbejde med DFF. Foregår i Malmömässan Mässgatan 6 215 32 Malmö (Hyllie).

Læs mere

Propagandaudstilling Helsingør 90 års jubilæum

6. Sep. 2018 - 10:00

Frimærkets Dag

Helsingør Bycenter ifm. Frimærkets Dag

Læs mere

Frimærkets Dag 2018

8. Sep. 2018 - 00:00

Frimærkets Dag

Datoen er nu fastlagt, nærmere info følger

Læs mere

Frimærkets Dag Helsingør

8. Sep. 2018 - 00:00

Frimærkets Dag

Frimærkets Dag i Helsingør, Helsingør Bycenter, 3000 Helsingør.

Læs mere

Se hele kalenderen ...