Danfil.dk - Nyheder

(Ialt: 287 nyheder)

Side 19 ud af 20

Forige     15   16   17   18   19   20       Næste

DFT fra 1960 til 2014 kan nu læses i fuld udstrækning her

Hvis du har logget dig på medlemslogin kan du nu læse alle udgivne numre af DFT - Dansk Filatelistisk Tidsskrift fra nr, 1 1960 til sidste udkomne nummer i 2014. Hvis du ikke er medlem af DFF kan du desværre ikke læse bladet. 
Du finder årgangene ved at klikke på DFT i venstre kolonne og så følger de enkelte årgange delt op i årtier. Alle filerne er pdf-filer som evt. kan gemmes på din egen harddisk. 
På fanen: Bibliotek er en oversigt over tidsskriftsartikler. Du kan evt. søge artikler om emner eller forfattere, der interesserer dig på denne oversigt. (13/10 2014)

Oprettet: 13. Oktober 2014

DFFs nye bestyrelse

DFFs nye bestyrelse som blev valgt på Repræsentantskabsmødet i september præsenteres hermed. Fra venstre mod højre: Tom Lauridsen, Charlotte Stryhn, Thomas Hilkjær, Nelly Kristensen, Søren Chr. Jensen, Benny Andresen og Jan Læby

Oprettet: 6. Oktober 2014

Postkortets Dag - en stor succes

Dansk Postkortsamler Klubs arrangement "Postkortets Dag" blev for 2. gang, og andet år i træk afholdt i Kolding. Sidste års premiere på arrangementet, var den en succes; men i år blev dagen et brag af en succes med 38 deltagere mod sidste års 30 fremmødte.

Arrangementet startede tidligt om formiddagen med kaffebord og rundstykker. Der var foredrag af Leif Ørndorf, Niels Vad og Torben Hilberg; men også masser af hygge og socialt samvær. Og så blev der ellers byttet postkort til den store guldmedalje. Alle deltagerne fik gode og attraktive postkort med hjem. Ingen mindes at have set så mange gode postkort skifte hænder på en enkelt dag. Det var helt vildt!
Dagen sluttede med generalforsamlingen. Alle bestyrelsesmedlemmer og suppleanten blev genvalgt. Ny revisor blev Lilian Boye-Hansen. Der var en god og livlig debat under generalforsamlingen, ikke mindst om et forslag, der gik ud på hvert år at kåre "Årets Postkortsamler". Det arbejder bestyrelsen nu videre med.

(Tekst og foto: Leif Ørndorf) 

Oprettet: 30. September 2014

Kalender med byttedage og udstillinger opdateret

I kassen til højre kan du hele sæsonen se hvilke arrangementer DFFs medlemsklubber er engageret i. Det drejer sig om byttedage, auktioner, klubudstillinger, nationale udstillinger og frimærkemesser. Kalenderen er nu opdateret med de nyeste oplysninger. I kalenderen er også optaget de vigtigste internationale frimærkebegivenheder med særlig interesse for danske frimærkesamlere. Hvis din klubs arrangement ikke er nævnt så send venligst et par ord til hjemmesidens webmaster på danfil@danfil.dk. (29/9 2014)

Oprettet: 29. September 2014

Danmarks Filatelist Forbund har udnævnt nyt Æresmedlem.

Danmarks Filatelist Forbund har udnævnt nyt Æresmedlem.

Peter Beck er tildelt Forbundets Guldnål.

Peter er en institution i dansk filateli, hvor han med en stor 
arbejdsindsats har gjort alt for at synliggøre dansk filateli.

Han har haft så mange arbejdsopgaver og tillidsposter 
i forbundet og i sin klub, at han har været næsten alle 
funktionsområderne igennem.

Det er efterhånden mange små og større udstillinger, 
hvor du gennem en kæmpe praktisk indsats har sørget for, 
at tingene er lykkedes til alles tilfredsstillelse. (18/9 2014)

Oprettet: 18. September 2014

Danmarks Filatelist Forbund har uddelt Danmark-Medallien.

Danmarks Filatelist Forbund har tildelt Forretningsfører og redaktør for DFT Ib Krarup Rasmussen Danmark-Medallien. 

Ib Krarup var redaktør på NFT i perioden 1984-1987 og fra 2001 redaktør for DFT.

I tiden som redaktør for de to tidsskrifter er det blevet til mange filatelistiske artikler fra hans hånd, der har øget viden indenfor dansk filateli.

Et af Ibs kendetegn som redaktør har været og er, at det skal være "artikler af blivende værdi".

Ib har været medhjælper og fødselshjælper til mange af de filatelistiske bøger udgivet i Danmark.

Et stort tillykke til Ib Krarup med dansk filatelis højeste æresbevisning: Danmark-Medallien. (18/9 2014)

Oprettet: 18. September 2014

Fra DFFs repræsentantskabsmøde

Danmarks Filatelist Forbund afholdt sit ordinære repræsentantskabsmøde 6. september 2014 på Severin Kursuscenter i Middelfart. 
På mødet koncentrede man sig om fremtiden, men naturligvis blev de sidste to års aktivitet debateret, ligesom regnskaberne for 2012 og 2013 blev gennemgået og godkendt.
Det er altid spændende på et repræsentantskabsmøde, om der  skal ske kontingentforhøjelser eller ej, men DFFs formand foreslog på bestyrelsen vegne at kontingentet for 2015 og 2016 skulle være uforandret, dvs. 310 kr. pr. år. Dette blev modtaget med akklamation fra repræsentantskabet, kontingentet pr. A-medlem er for både 2014, 2015 og 2016: 310 kr. om året.
Interessen på repræsentantskabsmødet samlede sig især om to ting: For det første den pæne succes som DFFs netsalg havde fået. Der var til lejligheden produceret flyers til uddeling til klubberne - de blev revet væk. For det andet blev et nyt koncept på Frimærkets Dag, som er planlagt til gennemførelse 14. marts 201, fremlagt af både DFFs formand Søren Chr. Jensen samt salgschef Bo Høifeldt fra Post Nord Frimærker Danmark. 
Vi håber så mange klubber som muligt vil deltage.

Der var nyvalg til DFFs bestyrelse, som nu består af Søren Chr. Jensen, formand, Thomas Hilkjær, Tom Lauridsen, Nelly Kristensen, Benny Andresen, Jan Læby og Charlotte Stryhn. Som 1. suppleant til bestyrelsen blev valgt: Irene Henriksen og som 2. suppleant: Palle Offersen.
Peter Bech trådte ud af bestyrelsen og fik tildelt DFFs guldnål. 
Ib Krarup Rasmussen fik tildelt Danmark-Medaillen (14/9 2014)

Oprettet: 14. September 2014

2 nye medlemmer på DFF-netsalg hver dag og rekord stort salg!

DFFs medlemssalg vokser med to nye medlemmer hver dag, og omsætningen er stærkt stigende. 

Der er nu 925 aktive brugere, og der ses en stigende bydelyst blandt medlemmerne, idet august måneds omsætning er hele 32.000,- kr., hvilket er en stigning på hele 50 % i forhold til juli.

Der ligger mellem 7000-7500 lots på siden, og der er rigtig god mulighed for at gøre et godt køb til samlingen.

DFF vil opfordre alle medlemmer til at lægge deres dubletmateriale op på siden – det er nemt, gratis og frem for alt sjovt!

Er du ikke allerede registreret som bruger, så kan du gøre det her.

Oprettet: 1. September 2014

Danmark fik bronze-medalje i International konkurrence i Malmø

På udstillingen Baltex 2014 i Malmø blev der ud over en svensk national udstilling afholdt en syv nationers dyst i filateli. Ud over Danmark og Sverige deltog USA, Australien, England, Tyskland og Belgien – som alle er meget stærke lande indenfor udstillingsfilatelien. 

Danmark besatte en flot tredje plads foran Sverige på fjerdepladsen, mens Tyskland vandt den tættest mulige sejr over England på andenpladsen. 
Der skulle virkelig målfoto til her, og det fremgår også af pointsfordelingen, som blev:

Tyskland: 383 points 
England: 383 points
Danmark: 379 points
Sverige: 379 points

Så kun fire points var forskellen på de fire bedste hold. 

Det danske landshold betod af Peter Wittsten, Jørgen Jørgensen, Leif Rasmussen og Henrik Mouritsen, som på vedhæftede billede ses til palmares lørdag aften.
 

Oprettet: 1. September 2014

NYT DESIGN PÅ DFF NETSALG

Designet på netsalget er blevet moderniseret, og der vil i den kommende tid ske mindre designmæssige ændringer.

 Vi håber at medlemmer såvel som brugere vil tage godt imod vores nye brugerflade.

Er du ikke allerede oprettet som bruger på netsalget kan du gøre det her.

Oprettet: 27. August 2014

Statistik på netsalget

Er du en af de 867 brugere på netsalget, så ved du, at der sker en masse på denne side, men hvor meget bliver der egentligt solgt for?


Siden vi fik et øget fokus på DFF’s netsalg, på grund af at QXL satte et købergebyr på alle lots, er der sket meget på vores side. Rigtig mange har støttet op omkring netsalget, og det er som frimærkesamler svært at komme uden om vores side. Der er naturligvis et stykke vej endnu, før vi når det niveau der ligner QXL og Ebay – kun ved fælles hjælp kan vi nå dette niveau. Så opfordringen skal lyde: ”kom i gang med at bruge siden, uanset om det er som køber eller sælger!.
Siden april er der blevet omsat for 85.000,- kr. altså over 20.000,- kr. pr. måned. Det er en ganske pæn omsætning, men der er også her plads til forbedringer.

Salgsprocenten ligger på omkring 20%. Dette er nok forventeligt, idet de fleste sælgere nok sætter de fleste lots til omkring den pris, de ønsker at sælge for, indtil antallet af købere bliver højere.

Der er dog ingen tvivl om, at de sælgere der omsætter mest, sætter startprisen omkring 10-20% af katalogværdien på de mere almindelige ting. Efterspørgslen på materiale af en kvalitet over gennemsnittet er markant, og der er set mange eksempler på mærker, der sælges for 5-10 gange katalogværdien. De dyreste objekter, der er solgt har haft en pris mellem 3.000-3.500 kr. hvilket betyder, at der er købere til mere kostbart materiale.

I skrivende stund (1. august) er der 5074 objekter til salg, et tal som er stødt stigende. DFF håber, at dette tal vil stige markant, når vi kommer et stykke ind i den sæson, der står for døren.

Er du ikke allerede bruger så kan du registrere dig her – det er gratis både at sælge og købe!

Oprettet: 2. August 2014

Flytterapport

Lokalerne i Løvstræde er nu fuldstændigt tømte. Alt er pakket ned i kasser og postbure og i løbet af torsdag og fredag i uge 30 kørte to flyttebiler i pendulfart mellem Løvstræde og Priorparken i Brøndby. 
En lille oversigt: der blev brugt ca. 60 postbure, hvor der var pakket mellem 10 og 20 papkasser i hver. Biblioteket blev pakket ned i ca. 200 store flyttekasser af professionelle flyttefolk. Derudover blev der flyttet ca. 100 stiger (til stigereoler) og næsten 600 hylder til træreolerne. Dertil diverse faste reoler, borde og stole. Et flyttelæs af proportioner, som er blevet pakket ned på mindre end 3 uger. Jeg takker de involverede.
Nu forestår så udpakning og opstilling som er i fuld gang. I første omgang bliver biblioteket sat op, samt de mest basale kontorfunktioner, men der går nok mange måneder før vi er helt på plads.

I det store arbejdsrum på 5 meter gange 29 meter blev alle de fyldte postbure stillet ind. Et øjebliksbillede fra fredag, før tømningen begyndte.

Oprettet: 28. Juli 2014

Verdens dyreste frimærke

I New York blev der tirsdag den 17. juni 2014 sat verdensrekord for salget af et frimærke. Sotheby´s i New York havde det berømte British Guyana 1 cent magenta - som kun findes i et eksemplar - til salg på en auktion som kun omfattede dette ene frimærke.

Sotheby´s havde vurderet et hammerslag til mellem 10 og 20 mio. US dollars.
Auktionen startede med et indledende bud på 4.5 mio. USD og efter en budgivning som kun varede et par minutter var det vindende bud givet af en anonym byder på telefon. Hammerslaget blev 7.9 mio. USD plus 20% kommission til auktionsfirmaet. Den samlede pris blev derfor 9.480.000 USD eller ca. 52 mio.danske kroner.
Frimærkets historie er beskrevet i en særlig artikel i Danmarks Filatelist Forbunds medlemsblad - DFT - Dansk Filatelistisk Tidsskrift.

Oprettet: 27. Juni 2014

Nordbanens 150 - års jubilæum - køb særkuverterne

Da Nordbanen blev indviet 9. juni 1864, blev hele Nordsjællands postsystem lagt om. Alle gamle diligenceruter blev nedlagt, og nye postruter og postknudepunkter opstod. Den nye jenbanelinie gik fra Østerport Station i København over Hellerup, Lyngby, Hillerød og til Helsingør via Fredensborg. Det var intet mindre end en revolution - og banen blev bygget færdig på bare to år.
Der var tre daglige afgange hver vej og selve postbehandlingen foregik i et bureau på toget. Ved de lokale brevsamlingssteder på stationerne blev brevene stemplet med stjernestempel (af Taarbæk-typen). Når brevene blev fragtet med Nordbanen fik de et sidestempel som foruden datoen angav om det var 1., 2. eller 3. tog samt om det var med nord- eller sydgående retning.
De nye særkonvolutter i anledning af Nordbanens 150-års jubilæum er illustreret med damplokomotivet Ydun og et moderne S-tog. Alle konvolutter er frankeret med frimærket i anledning af Prinsesse Benediktes 70-års fødselsdag. Den ene særkuvert vil være stjernestemplet med Birkerød, mens den anden vil være stjernestemplet med Holte. Alle konvolutterne vil tillige være stemplet med det særlige bureaustempel, som al post blev stemplet med i jernbanevognen.
Benyt dig af denne enestående chance til at købe disse særkonvolutter, som Birkerød Frimærkeklub sælger for 25 kr. pr. stk. + evt. forsendelse. alt overskud går til den nationale frimærkeudstilling TAK16, som finder sted i Birkerød i 2016.

Salget finder sted gennem Danmarks Filatelist forbunds netsalg på adressen: www.dff-netsalg.dk eller ved at klikke på netsalg i kolonnen her til venstre.
For at købe på netsalget skal du registrere dig. Det er gratis og så får du også lejlighed til at se de øvrige tilbud som DFFs medlemmer har sat til salg. Du vil blive overrasket over priserne!

HUSK at for at fuldføre registreringen vil du på din mailadresse modtage en godkendelseskode på en masse cifre. Den skal lige med for at registreringen er fuldført.

Kuverterne findes ved at taste TAK16 i søgefeltet.

Oprettet: 30. Maj 2014

Den nationale udstilling Sydfrimex 2014

På udstillingskomiteens vegne har jeg hermed fornøjelsen af at indbyde DFFs medlemmer  til at deltage i udstillingen Sydfrimex 2014 med jeres eksponater. Selvom der er lang tid til udstillingens afvikling, går tiden meget hurtigt. Inden vi ser os om, har vi den 30. juni 2014, som er sidste frist for tilmelding. 
Jeg tillader mig at vedhæfte anmeldelsesblanket til Sydfrimex 2014, som jeg håber, I snarest vil indsende - der er stadig ledige pladser. Selvfølgelig står jeg på udstillingskomiteens vegne til rådighed for yderligere oplysninger, såfremt det må ønskes. Yderligere oplysninger kan også findes på hjemmesiden www.Sydfrimex 2014.dk.

Venlig hilsen Gunnar Vilh. Huge. formand for Sydfrimex 2014.

Oprettet: 24. April 2014

Forige     15   16   17   18   19   20       Næste
Indkøbskurv

Kalender - 22. Jan. 2018

Byttedag i Sønderborg Frimærkeklub

28. Jan. 2018 - 09:00

Byttedage

Den største byttedag syd for Kongeå afholdes i Augustenborg-hallerne, Kettingvej 19 A,Augustenborg.

Læs mere

KPKs Byttedag i VARTOV alle er velkommen.

28. Jan. 2018 - 09:30

Byttedage

I VARTOV Farvergade 27 opgang H (lige over for Københavns rådhus). Der er elevator. Der vil som

Læs mere

Sydsjællands Frimærkeklubs byttedag

28. Jan. 2018 - 10:00

Byttedage

Gåsetårnsskolens festsal (gl. Iselingeskole) Chr. Richardsvej 33 4760 Vordingborg

Læs mere

Byttedag Aalborg-Nørresundby

3. Feb. 2018 - 00:00

Byttedage

Løvvanghallen, nærmere info følger

Læs mere

Byttedag Ry og Omegns Frimærkeklub

4. Feb. 2018 - 09:00

Byttedage

Byttedag nr. 62 foregår igen i Ry Sognehus, Kildebakken 1, 8680 Ry. Dørene åbnes kl. 8.00,

Læs mere

Se hele kalenderen ...