Danfil.dk - Nyheder

(Ialt: 306 nyheder)

Side 18 ud af 21

Forige     14   15   16   17   18   19   20   21       Næste

Ole Steen Jacobsen er død

En stor personlighed i dansk filateli er gået bort. Ole Steen Jacobsen døden lørdag, den 3. oktober. Ole blev medlem af KPK i 1981 og Filatelistisk selskab i år 2000. Han deltog trofast i de ugentlige møder i begge klubber, indtil han for nogle år siden blev ramt af sygdom og derefter havde svært ved at komme. Ole var en utrolig vidende person om mange områder og har skrevet mange betydningsfulde litteraturværker, der i dag anvendes af danske filatelister. Han var aldrig bange for at øse af sin viden og havde gennem sit liv samlet et ikke ubetydeligt filatelistisk materiale, hvor meget af dette er formidlet de seneste år gennem KPK’s auktioner. Vi har haft glæde af Oles mange foredrag, der har givet os alle indsigt i filatelistiske områder, vi ikke havde drømt om at skulle stifte bekendtskab til. Ole var en forsker i filatelien, som vi kommer til at savne.

Æret være Ole Steen Jacobsens minde.

Lars Peter Svendsen
Formand for KPK

Oprettet: 7. Oktober 2015

Nordia 2015 i Sverige flyttes akut

Der har svirret rygter i nogen tid om, at årets nordiske udstilling Nordia2015, som egentlig skulle finde sted i Täby Park Hotel i Sverige, ikke kunne gennemføres i de planlagte lokaler, fordi hotellet var blevet indkvarteringshotel for en del af flytningestrømmen til Sverige. Det er nu endelig lykkedes at få dette bekræftet fra officielt hold. Udstillingen vil i stedet finde sted i Scandic Infra City i Upplands Väsby. Dette hotel er placeret tæt ved E4 ca. halvvejs mellem Arlanda Lufthavn og Stockholm City. Se iøvrigt den detaljerede pressemeddelelse fra udstillingskomiteen her.

Oprettet: 5. Oktober 2015

Ny portoforhøjelse 1. januar 2016

I en aktuel pressemeddelelse fra Post Danmark får vi at vide, at portotaksterne fra 1. januar 2016 bliver ændret markant. Det mest i øjnefaldende er, at prisen for et indenrigs A-brev 0-50 gram stiger fra 10 kr. til 19 kr. Et B-brev 0-50 gram stiger fra 7 kr. til 8 kr. Der er ingen tvivl om, at almindelige breve i fremtiden nok hovedsagelig vil blive sendt som B-breve. Det skal man altså vende sig til - brevene vil fra årsskiftet være flere dage om at nå frem, sådan er det og sådan forestiller Post Danmark sig også, at det bliver. Et A-brev vil i fremtiden være et slags ekspresbrev!
Takststrukturen bliver lavet om. For A-breves vedkommende vil der kun være 3 vægtgrænser mod idag 6: 0-100 gram 19 kr. - 100-500 gram 38 kr. og 500-2000 gram: 62 kr. Nogle af taksterne falder faktisk! For B-breve eller økonomibreve opretholdes de 6 vægtgrænser: 0-50 gram: 8 kr. 50-100 gram: 16 kr., 100-250 gram: 27 kr. 250-500 gram: 35 kr. 500-1000 gram 46 kr. og 1000-2000 gram: 57 kr. - alle taksterne for B-breve får et lille nøk opad.
Udlandstaksterne bliver også ændret, Små breve bliver noget dyrere, især A-breve stiger næsten 100 procent, mens især de tunge breve falder i pris. Nogle ret markant.
De detaljerede priser kan ses på Post Danmarks hjemmeside her.

Oprettet: 2. Oktober 2015

Verdens smukkeste frimærke

Verdens smukkeste frimærke 2014
Hvert år uddeles prisen WIPA Grand Prix til det, som kaldes verdens smukkeste frimærke. Det er en stor international jury på 18 mennesker: designere, postdirektører, frimærkedesignere, frimærkejournalister med flere, som stemmer om hvilke frimærker, der skal hædres. Dette er foregået siden 1981, og WIPA Grand Prix regnes vel for den bedste pris, som uddeles til et frimærke.
I år havde juryen 65 udvalgte frimærker som udgangspunkt for afstemningen. Ud fra disse kom 10 frimærker til finalerunden, og fra disse igen kårede man guld, sølv og bronze.
Som verdens smukkeste frimærke i 2014 kom Spaniens kongeørnfrimærke, som viser ørnens imponerende hoved. Det specielle ved frimærket er at tre sider af takket på vanlig måde, men den fjerde side er stanset ud langs ørneprofilen. På andenpladsen fulgte et miniatureark fra Ungarn, som viser skatte fra et museum i Budapest. På tredjepladsen kom et miniark fra Luxemburg, som markerer 80 års jubilæet for landets filateli organisation. Miniarket er trykt på silke. 

Oprettet: 23. September 2015

Tur til Sindelfingen

Aabenraa Frimærkeklub gennemfører i dagene 28.-31.oktober 2015 rejse til frimærkemessen i Sindelfingen, en Europa-begivenhed af største klasse indenfor frimærkemesser. Der er stadig pladser at få for interesserede. Prisen er 3.350 kr. i enkeltværelse, 2.900 kr. i dobbeltværelse. Turen påbegyndes med start i Vejle. Er man interesseret kan du inden 29.august kontakte tlf. 7461 8144, hvor Bjarne Lund Hansen kan orientere dig mere udførligt.

Oprettet: 1. August 2015

Nyhedsbrev fra DFFs formand - Søren Chr. Jensen

Nyhedsbrev juni 2015 er nu lagt på hjemmesiden - nyhedsbrevet er tidligere udsendt pr. mail til alle klubformænd. Det kan også læses her.

Oprettet: 1. Juli 2015

Nye salgsteder for nye frimærker i København

Post Danmark Frimærker har udsendt en ny stempelinformation, som også indeholder gode nyheder for de københavnske frimærkesamlere. Butikken i Post. og Tele Museum er nu lukket, men i stedet er der kommet 3 nye salgsteder for nye frimærker og filateliprodukter. Du kan nu købe nye frimærker hos Østerbro Frimærkehandel, Store Kongensgade 116, 1264 København K, Skanfil Danmark A/S, Frederiksborggade 41, 1360 København K og endelig på Østerbro Postkontor, hvor Post - og Tele Museum jo åbner igen ultimo 2016.
Østerbro Frimærkehandel har håndstempel 2100 København Ø, Skanfil Danmark A/S har håndstempel 3400 Hillerød.
Fra 1. september 2015 vil man hver onsdag 12-18 kunne få afstemplet sine frimærker og der vil også være særlig afstempling på udgivelsesdage.
Se nyhedsbrevet her.

Oprettet: 1. Juli 2015

SILFI 2015

Nyhedsbrev fra den nationale udstilling SILFI 2015 26.-27. september 2015

Så er det høje tid, at melde sig til SILFI 2015. 
Den nationale frimærkeudstilling SILFI 2015 i Arena Midt, Hasselvej 15 i Kjellerup har forlænget anmeldelsesfristen for at tilmelde samlinger til udstillingen
Hvis du ikke har nået det endnu, har vi forlænget tilmeldingsfristen til udgangen af juli måned, så kom bare i gang, og tilmeld dig.
 Til SILFI 2015 er der gratis adgang.
 Birthe og Chris King viser uden for bedømmelse deres fantastiske eksponater med henholdsvis Slesvig og Danmark under besættelsen
Søren Nordklint viser, også uden for bedømmelse, eksponatet med KZ fangebreve, navnet på eksponatet er: HELL HAS MANY NAMES.
Han vil desuden også holde et foredrag med udgangspunkt i eksponatet.

Oprettet: 8. Juni 2015

Sommerudsalg

DFFs bibliotek bugner af tidsskrifter. Vi skal rydde op og have plads.Vi sælger derfor i første omgang ud af de danske tidsskrifter. Vi har DFT - NFT - Skilling (få) - PHT - Frimærkesamleren og Populær Filateli og enkelte andre. Pris som udgangspunkt 5 kr. pr. stk. plus porto. Men der vil være rabat ved større ordrer. Send mankoliste til DFFs kontor - gerne mail: danfil@danfil.dk. Vi rydder op hen over sommeren, så hurtig henvendelse tilrådes.

Oprettet: 25. Maj 2015

Opdateringer

Filateliens Blå Bog er nu lagt på hjemmesiden. Det samme er de nyeste to numre af DFT (Nr. 1 og 2 fra 2015). Man skal logge ind som medlem for at kunne læse disse og ældre numre af DFT samt alle numre af tidsskriftet Skilling (1972-2000)

Oprettet: 17. Maj 2015

Nyhedsbrev fra DFFs formand - Søren Chr. Jensen

Nyhedsbrevet fra Søren Chr. Jensen - DFFs formand - for april 2015 er nu lagt på hjemmesiden. Se i menuen til venstre under Forbund/Nyhedsbreve. Du kan også læse det her.

Oprettet: 3. Maj 2015

Forseglede kilovarer til salg fra Forbundskontoret

Så kan du købe forseglede kilovarer fra DFFs kontor. Hver pose er på 250 g. og består udelukkende af håndstemplede og rundstemplede danske frimærker. Materialet stammer fra ombytning af frimærker indsendt til PostNord, hvor Danmarks Filatelist Forbund står for afstempling og pakning af materialet. Denne varer erstatter de tidligere postforseglede kilovarer som PostNord før har solgt.
Kilovaren kan indtil vores webshop kommer op at køre bestilles ved at sende en mail til DFFs mailadresse danfil@danfil.dk eller send et brev til DFF, Priorparken 860, 2605 Brøndby - prisen er som tidligere 500 kr. pr. 250 gram plus porto. Når bestillingen er modtaget sendes en mail med samlet beløb og betalingsinstruktion. Efter modtagelse af beløbet sendes kilovaren med filatelistisk frankering og afstempling.
Vi har allerede solgt de første pakker og modtagelsen har været overvældende. Frimærkerne er alle afstemplet med de nye brotypestempler og kvaliteten af afstemplingen er helt i top.

Oprettet: 26. Marts 2015

Postbygningen fra 1912 i København er nu solgt

PostNord har solgt området med det danske hovedkontor og brevterminal i Københavns centrum til Danica Pension for 925 mio. dkr. Danica Pension overtager bygningerne og området den 30 juni 2015. Herefter vil PostNord i en periode frem til 2018 leje sig ind i de bygninger, som benyttes under en gradvis udflytning til lokaler og faciliteter, der er mere optimale for virksomhedens fremtidig udvikling.

Oprettet: 26. Marts 2015

Post & Tele Museum flytter til nye lokaler på Østerbro

Det populære Post & Tele Museum, som sidste år blev besøgt af flere end 270.000 gæster og blev kåret som Københavns bedste museum for børn, flytter til ny central placering på Østerbro. Nærmere bestemt til det gamle postkontor på hjørnet af Østre Allé og Blegdamsvej. Samtidig inviterer museet nu alle til at være med til at udvikle det ny museum, der med en stærk base i post og telefoni udvider sit fokusområde til også at omfatte kommunikativ infrastruktur.
Jeg kunne ikke ønske mig en bedre placering for museet. Med Fælledparken og en ny metrostation som nærmeste naboer, er jeg sikker på, at mange mennesker vil finde vej til os, siger museumsdirektør Jane Sandberg, som samtidig anerkender, at museet kommer til at bo i et område med en stærk lokal historie.
Vi glæder os meget til at indtage Østerbro, men særligt til at inddrage de mange som føler for området i udviklingen af museet. Det være sig både beboere, handlende og de mange som besøger bydelen når de går tur i Fælledparken eller oplever sport og kultur i Idrætsparken, siger Jane Sandberg. Gennem workshops og andre aktiviteter vil museet invitere til medskabelse og løbende orientere om museets planer og om mulighederne for at være med.
Tid til fornyelse af museet
Museet hviler på historien om, hvordan post og telefoni har været udviklingsdrivere for vores samfund, og den historie vil fortsat danne fundamentet. Publikum kan også glæde sig til, at vi i endnu højere grad vil have et blik på vores samtid og fremtid. Post og telefoni er fortsat en del af vores hverdag, men vi vil være optagede af også at inddrage de mange nye teknologier, og vi vil give konkrete bud på fremtidsscenarier både i vores udstillinger, tilhørende aktiviteter og forskning. Publikum vil kunne se frem til et levende hus, hvor man gennem udstillinger, debatarrangementer, skoletjeneste, børnemuseum, café og kursusvirksomhed kan blive klogere på, hvad kommunikation er i dag, og hvilke medier vi kommunikerer igennem, siger museumsdirektør Jane Sandberg. Hun ser også et museum for sig, som påtager sig opgaver, som ikke normalt ville kunne ses i museumsregi. Vi arbejder på at skabe samarbejdsrelationer til mange forskellige partnere, som sammen med os vil være med til at udforske, hvad en kulturinstitution kan give til samfundet og til lokalmiljøet, siger Jane Sandberg, som endnu ikke vil løfte sløret for konkrete eksempler på disse samarbejder.

 Publikum som medskabere
At skabe et nyt museum med stærkt fokus på kommunikation kan kun lykkes, hvis vi inviterer vores gæster – nuværende som kommende – til at bidrage til udviklingsprocessen. Derfor åbner vi allerede i april en udstilling i museets nuværende rammer, som efterlyser bidrag og ideer fra alle, som har lyst til at være med i processen. Den fysiske udstilling får følgeskab af et digitalt spor, så det er ikke et must, at man lægger vejen omkring Købmagergade, hvis man vil være med til at skabe det ny museum. Det kan også gøres med et klik med musen på museets hjemmeside, siger museumsdirektør Jane Sandberg. 
Fortsat posthus på Østre Allé
En ting er sikkert; det ny museum vil også fremover rumme et arbejdende posthus, så Østerbro-borgere kan fortsat sende og hente post og pakker i den smukke bygning på Østre Allé.
For os har det været vigtigt, at posthuset fortsat fungerer og betjener lokalområdet. Vi ser frem til at udvikle museum og posthus i fællesskab, og jeg er sikker på, at vi kan skabe en lang række synergier, som kan være spændende både for posthusets kunder og for museets gæster, siger Jane Sandberg.
Museet holder åbent hele 2015
Post & Tele Museum åbnede i sine nuværende rammer på Købmagergade 37 i 1998. Museet i Købmagergade holder åbent frem til udgangen af 2015. Det populære Legeland og museets Café Hovedtelegrafen holder åbent helt frem til året rinder ud, mens museets butik og faste udstillinger lukker den 30. juni.  Åbningsdatoen for museet i nye rammer er endnu ukendt.
(Foto Claus Peuckert)

Oprettet: 23. Marts 2015

Danmark-Medalje til Ole Maintz

Ole har gennem mange år være en fremtrædende person indenfor den danske posthistorie.

Han har været formand for Dansk Posthistorisk Selskab i perioderne 1997-2003 og 2008-13.

Gode år med konstant fremgang for foreningen.

Han markerede sig tidligt med mange spændende artikler i PHS om ny viden indenfor posthistoriske emner.

På bogsiden har han været særdeles aktiv:
Det startede i 1987 med ”Grundbog i analyse af danske præfilatelistiske breve” sammen med Ole Steen Jacobsen og Toke Nørby
Dernæst fulgte de berømte og meget anvendte “Posthistoriske Cirkulærer 1848-1868, der udkom i 1986-1989 i samarbejde med Ole Steen Jacobsen, Jan Bendix og Toke Nørby
Kurt Hansen var medredaktør til ”Skibspost til og fra Danmark i midten af 1800-tallet” i 1996
Sammen med Kurt Hansen kom ”Lokal og distriktsforsendelser i provinsen i 1800-tallet.
Og han er slet ikke færdig med at forske i den danske posthistorie. I øjeblikket ved han ikke, om han skal se ”blåt” eller ”rødt”, men det skal han nok få os gjort klog på sammen med Morten Pieper.

Midt i denne store indsats har han også haft tid til at udstille. I 1987 fik han international guldmedaille for eksponatet ”Danmark Pakke-forsendelser”.

Der er ingen tvivl om, at Ole Maintz har gjort sig endda meget grundig fortjent til at modtage dansk filatelis højeste ærestegn: Danmark-Medaillen.

Oprettet: 16. Marts 2015

Forige     14   15   16   17   18   19   20   21       Næste
Indkøbskurv

Kalender - 20. Feb. 2018

Byttedag Ringe Frimærkeklub

25. Feb. 2018 - 09:00

Byttedage

Afholdes på Tingagerskolen Østre Ringvej 2 5750 Ringe. Indkørsel fra Lombjergevej.

Læs mere

Den københavnske filatelistdag

25. Feb. 2018 - 09:30

Byttedage

På Ny Lyngbygård, Toftebæksvej 17, Kgs. Lyngby. Der er handlerstande og auktion kl. 14

Læs mere

Byttedag med anvisningssalg Vejen og omegns Frimær

25. Feb. 2018 - 10:00

Byttedage

På Vejen Business College indgang fra Allegade 12 6600 Vejen. Krejlerborde kan bestilles 22742560

Læs mere

Bytte og Samlermesse i Hjallerup

3. Mar. 2018 - 10:01

Byttedage

Hjallerup Skole Idrætsvej 6 9320 Hjallerup med form. salg kl. 14, eftersyn kl. 12

Læs mere

Auktion Haderslev

7. Mar. 2018 - 19:00

Auktion

Kæmpe Formidlingssalg Aktivitetshuset Bispen, Bispebroen 3, 6100 Haderslev

Læs mere

Se hele kalenderen ...