Danfil.dk - Nyheder

(Ialt: 347 nyheder)

Side 18 ud af 24

Forige     14   15   16   17   18   19   20   21   22       Næste

Frankeringsmærke og ikke frimærker til quickbrevet

Det nye quickbrev kan KUN frankeres med et frankeringsmærke, der kan købes på posthuset, i Mobilporto eller Online Brevporto. Der kan IKKE anvendes frimærker til quickbrevet, der koster 27 kr. Det SKAL afleveres på posthuset for at nå frem dagen efter, da postkasserne ikke længere tømmes dagligt. Frankeringsmærket er utakket og selvklæbende, men kan ikke vaskes af. Mærket stemples  inden forsendelse til modtager.

Oprettet: 1. Juli 2016

Post Danmark tager B af brevene og lancerer quickbrev

A breve afskaffes pr. 1. juli 2016 og til gengæld lanceres et quickbrev, der gør det muligt at få brevet frem fra dag til dag. De nye quick breve skal sendes fra landets ca. 1100 posthuse og der lanceres et særligt frankeringsmærke - prisen bliver 27 kr.
Ændringerne betyder, at man ikke længere skal skrive B på de breve, der sendes prisbilligt. Disse er for fremtiden de almindelige breve og har samme pris som hidtil, nemlig 8 kr. Brevene omdeles 2 gange om ugen. Se yderligere her og her

Oprettet: 23. Juni 2016

Nyhedsbrev Finlandia 2017

Nyhedsbrev II kan nu læser her .Det er stadig muligt at tilmelde til udstillingen, da fristen er blevet forlænget lidt. Det giver mulighed for at modtage resultater for de udstillere, der har deltaget på verdensudstillingen i New York. Republikken Finland fejrer 100 året for uafhængighed i 2017 og Finlandia 2017 figurerer på listen over officielle begivenheder i Finland 100 programmet. Hele nyhedsbrevet bringes i det næste nummer af DFT.

Oprettet: 23. Juni 2016

Lilly Juhl tildelt sølvnål

På byttedagen i Vejle Frimærkeklub den 04.06 fik Lilly Juhl overrakt DFFs sølvnål af formand Søren Chr. Jensen. Lilly kom ind i filatelien i en høj alder, men har været meget aktiv især på udstillingssiden. Det startede med julemærker og nissetegninger og dommerne var imponerede men kunne ikke give mange point for det filatelistiske. Men det er Lilly kommet efter med de nye eksponater bl a Glemsomhed, Uvidenhed eller Snyd, der opnåede mange point på Nordia 2016 i Jyväskylä i Finland. Der var hele tiden mange henne for at se på eksponatet, der skilte sig ud med en god ide og håndskrevet tekst i flotte farverige rammer. Selv dommerne var begejstrede. Lilly fik tildelt sølvnålen for den store ildhu og for at motivere og være ildsjæl for andre.

Oprettet: 5. Juni 2016

Nyhed ifm. Nordia 2017

Der er nu forhandlet aftaler på plads om værtsskab for den 4. Internationale Polar Stamp Exhibition og det betyder, at det meste af verden bliver repræsenteret i Vejle. Vi er meget stolte af, at vi har fået værtsrollen for det store arrangement. Det er en ære, men det kræver også meget arbejde og stor planlægning. Heldigvis har vi energiske folk i klubben, og vi får god opbakning af Vejle Kommune, Danmarks Filatelist Forbund og PostNord, fortæller Jan Drejer, formand for Vejle Frimærkeklub. Nordia 2017 omfatter udover en stor udstilling også foredrag og det nordiske mesterskab i filateli. PostNord udgiver tre frankeringsmærker/udstillingsmærker med Vejle-motiver. På billedet ses Jan Drejer formand for Vejle Frimærkeklub, Søren Chr. Jensen formand for DFF og Bo Overgaard-Høifeldt markeringschef PostNord Danmark

Oprettet: 5. Juni 2016

Tilmelding TAK 16

Sidste tilmelding til den nationale frimærkeudstilling TAK 16 i Birkerød er den 4. juli. Udstillingen foregår den 5. og 6. november i Birkerød Idrætscenter Bistrupvej 1 3460 Birkerød. Tilmelding via www.TAK16.dk

Oprettet: 31. Maj 2016

Nyt nummer DFT

Det nyeste nummer af DFT er på vej med post til alle medlemmer og kan allerede nu ses på hjemmesiden.

Oprettet: 25. Maj 2016

Nye frimærker New Zealand

Den seneste serie af New Zealand 2016 Scenic frimærker viser otte attraktioner rundt omkring på New Zealand og fokuserer på ubeskriveligt smukke steder. New Zealand er berømt verden over for sine perfekte billeder af attraktioner, fra det naturlige til det menneskeskabte. De steder der er fremhævet på de otte frimærker er, the Church of the Good Shepherd, Chatham Islands, Awaroa Bay, Marlborough, Dunedin Railway Station og Te Mata Peak. Frimærkerne er en tilføjelse til de eksisterende Scenic definitives og er gældende fra 01. juli 2016. Der er skes gummierede og to selvklæbende frimærker.

Oprettet: 20. Maj 2016

Verdensudstillingen New York 2016

Den 28. maj 2016 begynder verdensudstillingen ved Javits Center i New York City. Interessen er ganske imponerende, da der forventes mere end 250.000 deltagere i løbet af de otte dage, udstillingen varer. Der er mulighed for en unik oplevelse, bl.a. er der over 150 forhandlere der sælger filatelistisk materiale af alle slags, samtidig med at snesevis af udenlandske postvæsner deltager. Udstillingen omfatter 4.100 rammer, som viser uvurderlige filatelistiske sjældenheder. Derudover vil der være auktioner, seminarer osv. For at fejre begivenheden udsteder US Postal Service to Forever frimærker, som udgives på åbningsdagen den 28. maj. Frimærkerne er lavet i enkle farver, og er patriotisk i farvevalget - de to frimærker er henholdsvis rød og blå. Frimærkerne vil kun være tilgængelige via USPS hjemmeside, og der vil være en førstedags ceremoni den 28. på verdensudstillingen.

Oprettet: 17. Maj 2016

PostNord frimærker udsat for indbrudsforsøg

Natten til den 10. maj blev PostNord frimærkers lokaler i Kista i Sverige udsat for indbrudsforsøg da en kranbil kørte gennem dele af en ydervæg. Forsøget førte til materielle skader på vægge og vinduer, ingen personer kom til skade. Det medførte ingen tab af frimærker eller andet. Størstedelen af virksomheden fortsætter som planlagt med produktion i de lokaler som er i direkte tilslutning til de skadede lokaler. Indbrudsforsøget medfører ingen forsinkelse i vore leverancer. Thorsten Sandber

Oprettet: 12. Maj 2016

Byttedag Odder Filatelistklub

Odder Filatelistklub afholdte byttedag i Hou-hallen den 20. marts 2016. Der var også i år besøg fra hele landet, både som besøgende, handlere og kræmmere.
Der var 2 informationsstande, besøg af 7 frimærke- og mønthandlere og der var på forhånd solgt 70 kræmmerborde. I alt var der ca. 650 besøgende i løbet af dagen.
Der var gratis ta’-selv bord og der blev afholdt en konkurrence for de besøgende: Hvor mange år har vi holdt byttedag i Hou?, var det 9, 13 eller 17 år?
Og som sædvanligt var der stor interesse om konkurrencen, som gav mange besvarelser. Løsningen var 17 år og det rigtige antal år var bl.a. gættet af Charlotte Andersen, Odder og juniorpræmien, som var et begyndersæt, blev vundet af Silke Høtoft , Højbjerg.  Præmien er tilsendt til vinderne. Der udover blev der solgt amerikansk lotteri, med præmier fra byens handlende.
Odder Filatelistklub siger tak for den store opbakning ved vores byttedag. Reserver allerede nu dagen til næste år. Der afholdes igen byttedag i Odder den 3.søndag i marts og
i 2017 er det søndag den 19. marts.

Oprettet: 10. Maj 2016

Ikke mange posthuse tilbage i Danmark

Denne lille tegning er mere aktuel end nogensinde. Med lukningen af posthuset på H.C.Ørstedsvej i København er der kun 4 posthuse tilbage i Danmark og det varer nok ikke længe, før de også er væk. Dvs. en vigtig kulturinstitution i Danmark er ved helt at forsvinde. Postbuddet med rød jakke og posthorn var tidligere den centrale person i al kommunikation mellem danskerne. Det er i dag afløst af e-mail, sms osv. I dag er der intet særligt ved postvæsnet, et brev og et frimærke er blot en vare ved siden af varerne i supermarkedet - dermed er det svært at bevare respekten for det, der engang var noget særligt. Men det er det kunderne ønsker - nemlig at kunne hente deres pakker på alle tider af døgnet. Forhåbentlig bliver vi ved med at skrive breve og postkort, så vi filatelister også kan bevare vores hobby.

Oprettet: 8. Maj 2016

Stempel premiere

Frimærkeklubben Sydvest i Esbjerg tog mandag 02.05.2016 et helt nyt stempel i brug: Nørre Nebel. Stemplet blev flittigt brugt denne første aften. Klubben har været så heldig at finde en sponsor til at dække hele udgiften og sender en stor tak for denne gave.

Oprettet: 7. Maj 2016

Sommerbyttemøde Vejle

Vejle Frimærkeklub afholder i år sit traditionelle sommerbyttemøde lørdag den 4. juni 2016 kl. 9-15 i deres nye lokaler i CafeNoden på Syddansk Erhvervsskole, Boulevarden 36, Vejle. Der er gode parkeringsforhold.

Oprettet: 7. Maj 2016

Områdemøder

Der afholdes områdemøder i Nordjylland på byttedagen i Hobro (Rosendal Hallen) den 30. april 2016 kl. 10 og i Syd- og Sønderjylland i Vejen den 9. maj 2016 kl. 19.

Klubberne bedes møde talstærkt op, så aktiviteterne i den kommende sæson kan aktiveres. I Vejen deltager DFF’s formand Søren Chr. Jensen.

Oprettet: 7. Maj 2016

Forige     14   15   16   17   18   19   20   21   22       Næste
Indkøbskurv

Kalender - 25. May. 2018

DFF stiftet den 27. maj 1978

25. May. 2018 - 14:01

Møde

Der afholdes jubilæumsreception i DFFs lokaler: Priorparken 860, Brøndby FREDAG d. 25. maj kl. 14-17

Læs mere

Hillerød Philatelistklub deltager iSlotssø Byfest

1. Jun. 2018 - 00:00

Udstillinger

Vi deltager med en campingvogn på Torvet: dialog med fremmødte/hvervning nye medlemmer/vurdering

Læs mere

Sommerbyttemøde i Vejle.

2. Jun. 2018 - 09:00

Byttedage

CafeNoden på Syddansk Erhvervsskole Boulevarden 36 71 Vejle - gode parkeringsforhold og ingen entre.

Læs mere

Nordia 2018 på Island

8. Jun. 2018 - 00:01

Udstillinger

Nordia 2018 foregår i år i Gardabær på Island. Se mere på nordia2018.is. Søren Juhl Hansen er dansk

Læs mere

Estex 2018

13. Jul. 2018 - 00:00

Udstillinger

International udstilling i Estland

Læs mere

Se hele kalenderen ...