Danfil.dk - Nyheder

(Ialt: 368 nyheder)

Side 18 ud af 25

Forige     14   15   16   17   18   19   20   21   22       Næste

Ombytning af danske frimærker

PostNord Danmark har i dag sendt brev til Danmarks Filatelist Forbund med orientering om, at ombytning af danske frimærker ophører med virkning fra 1. januar 2017. I forbindelse med ændringen forventes et øget pres på ombytningerne de kommende måneder. PostNord gør alt for at ekspedere ombytningerne hurtigst muligt, men der vil være risiko for, at ekspeditionstiden kan blive længere end normalt. Information omkring dette vil foregå på forskellig vis i den nærmeste fremtid. PostNords Kundeservice kan svare på evt. spørgsmål: Frankeringseksperterne på tlf. 70 21 80 75, Filatelieksperterne på tlf. 70 70 76 05. Se hele brevet fra PostNord Danmark her 

Oprettet: 6. September 2016

Farvel og goddag

På forbundets repræsentantskabsmøde den 3. september 2016 blev Niels Kristian Hansen valgt som ny formand, stort tillykke med det. Søren Chr. Jensen ønskede ikke genvalg og blev takket for sit store arbejde gennem en årrække for Danmarks Filatelist Forbund. Næstformand Thomas Hilkjær overrakte Søren DFFs guldnål og dermed er Søren æresmedlem af DFF. Bo Høifeldt fra PostNord takkede Søren for det gode samarbejde og overrakte et par spændende gaver. Det samme gjorde formanden for det svenske forbund Lars Haagen og formanden for det norske forbund Tore Berg. Vittig som altid overrakte Søren den nye formand et sværd med ordene: may the force be with you. Foto Torben Lethraborg

Oprettet: 4. September 2016

Guldnål, sølvnål og protokol Danmark-medaljen

På DFFs repræsentantskabsmøde overrakte Søren Chr. Jensen en guldnål til Jørgen Jørgensen for sit store arbejde indenfor dansk og udenlandsk filateli og dermed blev Jørgen også æresmedlem. Bo Høifeldt fra PostNord fik overrakt en sølvnål for sit store arbejde for dansk filateli og ønsket om fortsat godt samarbejde af den nye formand Niels Kr. Hansen.
Søren Chr. Jensen fortalte, at protokollen til Danmark-medaljen, som har været væk i mange år, er fundet igen og på vej tilbage til DFF. Det skyldes stor hjælp fra Palle Offersen og Erik Vermeij, som begge fik stor tak samt et par flakser vin for indsatsen. Foto Torben Lethraborg

Oprettet: 4. September 2016

DFFs nye bestyrelse

På repræsentantskabet den 3. september 16 var der valg af ny formand og 3 bestyrelsesmedlemmer. Niels Kristian Hansen blev valgt som formand, Irene Henriksen blev valgt som nyt medlem (trådte ind i november 14 som 1. suppleant), Thomas Hilkjær og Tom Lauridsen blev begge genvalgt. Bestyrelsen består desuden af Charlotte Stryhn, Nelly Kristensen og Jan Læby. Foto Torben Lethraborg

Oprettet: 4. September 2016

Netsalget har rundet medlem nr. 2000

DFFs netsalg har rundet endnu et skarpt hjørne, idet vi har passeret medlem nr. 2000 - fantastisk. Vi er glade for at netsalget stadig kan tiltrække nye interesserede købere og sælgere. DFF gør hvad vi kan for at udbrede kendskabet til netsalget, men der er ingen tvivl om, at med hjælp fra vore brugere og specielt klubberne, kan vi nå meget længere. Derfor lyder opfordringen fra DFF - brug en klubaften på at introducere medlemmerne til netsalget.                                                                                                                      DFFs netsalg er det lettest tilgængelige på markedet og det er oven i købet gratis at sælge. Der sælges et utal af sjældne og spændende breve, postkort og frimærker og andre hammerslag vidner om, at der er købere til alt, uanset om det er objekter til fem kroner eller fem tusinde. Stor tak til nye som gamle medlemmer med håb om en god og omsætningsrig sæson.

Oprettet: 30. August 2016

Klubprogrammer og sæsonstart

Efterårs sæsonen er så småt ved at starte rundt i klubberne og mange klubsider er nu opdateret med de nye programmer for efterår 2016 og forår 2017. Siderne opdateres dagligt, så hold øje med både kalender og klubsider, der er mange muligheder for at gøre et  godt fund til samlingen. Ønsker alle en god sæson. Billedet er fra Holstebro februar 2016 udlånt af Leif Ørndorf.

Oprettet: 26. August 2016

Nyt DFT

Glæd jer til at læse nr. 4 2016 som er på vej til alle medlemmer. Bladet kan allerede nu læses ved at logge dig ind med dit medlems nummer.

Oprettet: 25. August 2016

Et af filateliens store navne er død

Knud Mohr sov stille ind 30. juli. Knud Mohr blev medlem af KPK i 1969 og blev hurtigt medlem af bestyrelsen for i 1976 at blive formand. Dette formandskab fortsatte frem til år 2000. Allerede i 76 deltog Knud meget aktivt i det internationale PR arbejde ifm. HAFNIA 76 og det internationale arbejde fortsatte Knud med i mange år, bla HAFNIA 87 og HAFNIA 01. Hans store diplomatiske evner samt talent for at netværke, gjorde ham til formand for det internationale filatelistforbund F.I.P i perioden 1998-2002 efter at have været i bestyrelsen fra 1994. Han blev udnævnt til ærespræsident i F.I.P.
Knud Mohr formåede godt støttet af andre fremtrædende filatelister i Norden at sætte dagsordenen indenfor den internationale filateli og specielt blev samarbejdet mellem de nationale postvæsner og den internationale filateli udbygget i disse år. På basis af sit store arbejde indenfor filateli blev Knud Mohr slået til Ridder af Dannebrog i 1985.
På den nationale front blev Knud Mohr formand for Danmarks Filatelist Forbund i 1983 og fortsatte frem til 1992. I 1989 blev Knud tildelt DFFs hæderstegn i guld for sin store indsats indenfor international filateli og blev derved æresmedlem.
De senere år brændte Knuds hjerte internationalt mest for The Royal Philatelic Society i London, hvor han var Danmarks repræsentant i en lang årrække. I 1993 underskrev han The Roll of Distinguished Philatelists, som anses for at være den største anerkendelse, man kan opnå indenfor filatelien.
Knud Mohr har gennem hårdt arbejde, samarbejde og regnskabsmæssig kunnen evnet at generere mange økonomiske midler til dansk filateli. Midler der har været til stor gavn for udbredelsen af filatelien og samlerglæden i Danmark. Knuds venskabelige sindelag, hans skarpsindighed og snarrådighed sammen men hans store ressourcemæssige kapacitet vil blive savnet og svær at udfylde. Æret være Knud Mohrs minde.

Oprettet: 20. August 2016

Postkortets Dag i Kolding

Er gratis for medlemmer af Postkortklubben og finder sted 24. september på AMU Centret C.F. Tietgensvej 6 6000 Kolding. Der er foredrag om at samle på Randers kort og om dansk industri. Efter frokost er der bytte og salg af kort og senere workshop om trykketeknik osv. Dagen sluttes af med generalforsamling samt kåring af årets postkortsamler. For ikke medlemmer er prisen for hele dagen 75 kr., generalforsamlingen er selvsagt kun for medlemmer. Billedet er taget sidste år på postkortets dag.

Oprettet: 19. August 2016

Stockholmia 2019

Stockholmia 2019 er den 4. internationale udstilling, der holdes i Sverige. Der er nu lavet en aftale mellem Stockholmia 2019 og Sveriges Filatelist-Forbund (SSF), som indebærer at SFF bliver Sveriges filatelistiske partner til udstillingen. Christer Karlsson fra SFF bliver projektleder. Målet er at skabe et interessant filatelistisk program. Stockholmia 2019 vil skabe stor interesse for filateli og hele frimærkesamleområdet i Sverige de kommende år.

Oprettet: 13. August 2016

Sæt gang i frimærkesæsonen med et besøg på forbundets netsalg!

Lige nu er der 27.000 lot DFF-netsalg.dk og der er med sikkerhed gode fund at gøre blandt de mange lot. Antallet af aktive brugere på netsalget er stadig stigende og inden længe runder vi et skarpt hjørne med hele 2000 brugere.
 
Der findes hele tiden små og store perler bland det udbudte materiale – så sæt god tid af til at gennemgå de mange fine ting!
 
Er du ikke allerede oprettet som bruger så er det på høje tid. Husk at det er gratis at bruge systemet også selv om du ikke er medlem af DFF og samtidig støtter du op om vores fælles hobby!

Oprettet: 12. August 2016

Billedkavalkade danske frimærker

Danmarks Radio har lavet en billedkavalkade over danske frimærker. Kavalkaden fortæller om danmarkshistorien på frimærker og kan bruges i en historiefortælling. Danmarks Filatelist Forbund har udvalgt frimærkerne og leveret scanninger af de udvalgte frimærker. Historie og kavalkade kan ses her

Oprettet: 6. August 2016

Lars Engelbrecht modtager fornem æresbevisning

I dag modtager Lars Engelbrecht sin æresbevisning fra The Royal Philatelic Society London The Roll of Distinguished Philatelists.

Han får anerkendelsen for sit store arbejde indenfor filatelien ikke mindst som kommissær for Helsager i FIP.

I Danmark var han i flere år formand for dommerstyrelsen og arbejder for dansk filateli som dommer på højt plan.

Oprettet: 22. Juli 2016

PostNord opgiver de røde postbude efter 150 år

I mere end 150 år har rødklædte postbude været et fast syn i det danske bybillede. Om få år er det fortid, når Post Danmark, i dag kendt som PostNord Danmark, skifter farven på uniformerne - ligesom man allerede har gjort det med mange af de gule postbiler.
Det er konsekvensen af, at Post Danmark er blevet en del af den nordiske - og blå - logistikgigant PostNord, der står for postomdelingen i både Danmark og Sverige. Ifølge adm. direktør i PostNord Danmark, Peter Kjær Jensen, er der behov for at vise danskerne det tilhørsforhold tydeligere.
»I Sverige har man allerede skiftet farven på postbudenes uniformer fra gul til blå. Det er den samme proces, vi har sat gang i nu herhjemme,« siger Peter Kjær Jensen, der blev hentet ind som ny adm. direktør i PostNord Danmark for blot en måned siden. Farveskiftet er allerede i gang og kommer til at ske gradvist i takt med at uniformere bliver slidte. Den røde farve blev besluttet anvendt i 1704 på postkasserne men først i 1850erne blev de røde postuniformer en del af bybilledet.  
Læs hele historien her

Oprettet: 20. Juli 2016

Dagsorden Repræsentantskabsmøde

Dagsordenen til DFFs repræsentantskabsmøde den 3. september på Severin Kursuscenter i Middelfart er netop sendt ud til alle klubber og kan ses her. Billedet viser nogle af deltagerne på Repræsentantskabsmødet i 2014.

Oprettet: 14. Juli 2016

Forige     14   15   16   17   18   19   20   21   22       Næste
Indkøbskurv

Kalender - 18. Aug. 2018

Malmex 2018 den nationale udstilling Malmø

31. Aug. 2018 - 11:01

Udstillinger

Arrangeres i samarbejde med DFF. Foregår i Malmömässan Mässgatan 6 215 32 Malmö (Hyllie).

Læs mere

Propagandaudstilling Helsingør 90 års jubilæum

6. Sep. 2018 - 10:00

Frimærkets Dag

Helsingør Bycenter ifm. Frimærkets Dag

Læs mere

Frimærkets Dag 2018

8. Sep. 2018 - 00:00

Frimærkets Dag

Datoen er nu fastlagt, nærmere info følger

Læs mere

Frimærkets Dag Helsingør

8. Sep. 2018 - 00:00

Frimærkets Dag

Frimærkets Dag i Helsingør, Helsingør Bycenter, 3000 Helsingør.

Læs mere

Frimærkets Dag Sydvest Esbjerg

8. Sep. 2018 - 09:30

Udstillinger

Programmet er ikke endelig fastlagt, nærmere info følger

Læs mere

Se hele kalenderen ...