Danfil.dk - Nyheder

(Ialt: 387 nyheder)

Side 17 ud af 26

Forige     13   14   15   16   17   18   19   20   21       Næste

Årets gæst i KPK

Niels Kristian Hansen, DFFs nye formand er inviteret som årets gæst til Kjøbenhavns Philatelist Klub. Traditionen tro inviterer KPKs formand hvert år en prominent gæst til årets første møde. I år afholdes mødet den 4. januar kl. 19:30, hvor Niels Kristian kommer til KPK for at fortælle om hans visioner med det nye formandsskab. Mødet afholdes i KPKs lokaler i Vartov, Farvergade 27, 1463 København K.
Alle er velkommen. Lars Peter Svendsen Formand Kjøbenhavns Philatelist Klub Irene Henriksen

Oprettet: 10. December 2016

Udstilling i VARTOV

KPK 129 blev en flot succes med ca. 150 besøgende med besøg af filatelister fra hele landet, Sverige og Norge. Der var udstillet 52 rammer med mange spændende samlinger af meget højt niveau, hvoraf halvdelen var 1. gangs udstillere. Der blev uddelt 9 guld, 1 stor vermeil, 3 stor sølv, 1 sølvbronze og 2 ærespræmier fordelt på 17 samlinger. Billedet viser overrækkelsen af den ene ærespræmie, der gik til Jørgen Kluge. KPK vil gerne takke udstillere og de mange gæster i VARTOV og fortsætter succesen søndag 29. januar med den årlige byttedag. KPK og Irene Henriksen. Foto Peter Bech.

Oprettet: 3. December 2016

Donation til DFF

DFF er godkendt som velgørende organisation, dvs. du kan få skattemæssigt fradrag for din donation. Du kan donere kontante ydelser og naturalier. Det kunne være frimærkesamlinger, bøger og andet filatelistisk materiale. Du kan indbetale min. 200 kr. til reg. nr. 3001 knt. nr. 9340106. Ønsker du fradrag, skal du oplyse dit cpr nr. DFF siger tak på forhånd. Cpr nr. kan oplyses på 3 måder: kan oplyses i tekstfeltet ved overførsel, på en mail til danfil@danfil.dk eller pr. brev til DFF Priorparken 860 2605 Brøndby. Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte DFFs kontor. Irene Henriksen

Oprettet: 30. November 2016

Frimærkets Dag 2017

I 2017 er Frimærkets Dag lørdag den 25. februar og vi vil gerne så hurtigt det er muligt, have jeres tilmelding. Skriv til danfil@danfil.dk hvordan i vil afholde Frimærkets Dag og i modtager efterfølgende en bestillingsseddel på hvilke frimærker, der er til rådighed. Denne gang kan alt returneres, da DFF jo har overtaget salg af nye frimærker. Provisionen er uforandret 15% og der stilles lokalt stempel til rådighed. Der er to temaer for Frimærkets Dag: den vigtigste er at fremme de lokale klubbers interesser og det andet tema er udgivelse af et samlehæfte, hvor temaet i 2017 er slotte. Irene Henriksen

Oprettet: 24. November 2016

Kender du Mediestream

Statsbiblioteket står bag online-tjenesten Mediestram, som bl.a. indeholder et stort antal danske aviser. Du kan søge i alle aviser og dermed finde frem til de artikler, som du gerne vil se nærmere på. Det kan gøres hjemmefra via statsbiblioteket.dk/mediestream. På grund af lov om ophavsret er ikke alle aviser frit tilgængeligt hjemmefra. Når det drejer sig om ældre aviser (mere end 100 år) kan du downloade en pdf og anvende denne frit. Er der derimod tale om nyere aviser, skal du besøge Statsbiblioteket i Århus eller Det Kongelige Bibliotek i København for at læse det, du søger.
Du får på denne måde flere mulighed for at søge om oplysninger til lige netop dit samlerområde og dermed gøre din samling endnu bedre.
                                                                                                                                                            Irene Henriksen

Oprettet: 21. November 2016

Fakta om verdensudstillingen i New York

Formanden for verdensudstillingen i New York Thomas M. Fortunato har nu offentliggjort besøgstallene for udstillingen den  28. maj 2016. Alle gæster skulle registrere sig på forhånd eller ved indgangen for at få et adgangskort. Der blev registreret 23.017 besøgende, som jo må siges at ligge langt fra det forventede besøgstal på 250.000, som udstillingskomiteen havde kalkuleret med. Når man ser bort fra det forventede antal, er det trods alt et pænt tal. Thomas Fortunato udtaler, at udstillere, handlere og gæster trods alt var godt tilfredse med udstillingen.

Oprettet: 14. November 2016

13 dage til klubudstilling KPK 129

26. og 27. november i VARTOV lige over for Københavns Rådhus - husk, der er gratis parkering om søndagen. Der vil være mulighed for at se flotte 1. gangs samlinger. Der kan købes tusindvis af breve, postkort og frimærker, der er auktions eftersyn og udsalg af litteratur. Stort tag selv bord med frimærker og mini cafe.

Oprettet: 13. November 2016

Resultatlister TAK 16

Resultatlisten fra nationaludstillingen kan ses her og resultatlisten fra klubudstillingen kan ses her

Oprettet: 12. November 2016

Fakta om TAK 16

Lørdag åbnede udstillingen med underholdning af Vedbæk Garden og borgmester i Rudersdal Kommune Jens Ive holdt åbningstalen. Billedet viser et udsnit af de mange eksponater samt modelbanen, der dækkede et område på 30x5 meter og Lillebæltsbroen alene var 15 m lang. Der var mange spændende ting på udstillingen, der kunne vises men det tillader opsætningen på hjemmesiden desværre ikke.
Birkerød Frimærkeklub oplyser, at der var 220 udstillere, postvæsner, handlere, hjælpere og folk fra modelbaneklubben og der blev udleveret 983 indgangs billetter. Alt i alt et par rigtig gode dage med en dejlig stemning.

Oprettet: 10. November 2016

Danmarksmesterskab og ærespræmier

På TAK 16 der blev afholdt af Birkerød Frimærkeklub blev der uddelt ærespræmier til følgende: Arne Sv. Toklum, Jan-Olof Ljunhg, Torben Malm, Per Friis Mortensen, Ib Krarup Rasmussen, Erland Hansen, Otto Kjærgaard, Kurt Hansen, Peter Hørlyck, Robert Schou, Leif W. Rasmussen, Søren Juhl Hansen, Knud Rask Overgaard, Torben Hilberg, Palle Offersen, John Guldborg Hansen og Birkerød Frimærkeklub. Stort tillykke til alle.
Blandt alle bedst i hver klasse foretages en votering af dommerne. Voteringen skete på Palmares og her blev Jan-Olof Ljungh, der ses til venstre, kåret som Danmarksmester - stort tillykke med det. Præmien blev overrakt af juryformand Morten Pieper.

Oprettet: 8. November 2016

Opfordring Så gør det ...

Stor tak til Birkerød Frimærkeklub for et godt arrangeret TAK 16. Billedet viser en del af det såkaldte børneland på TAK 16, hvor børnene kunne bygge med legoklodser på en plade og det var vældig populær. Forskellige frimærker med børnevenlige motiver var kopieret op i størrelse. De mange eksponater blev studeret nøje dagen igennem og postvæsner, handlere og klubber tiltrak sig meget opmærksomhed. Ikke mindst bordet med gratis frimærker, der var velbesøgt hele dagen.
På den vellykkede Palmares om aftenen blev der udover den officielle del også tid til at nævne næste års nationale udstilling, der foregår i Oldenburg i Tyskland i tæt samarbejde med det tyske forbund. Hvis man har overvejet at deltage, så gør det iflg. DFFs formand Niels Kristian Hansen - og har man ikke overvejet det endnu, så gør det alligevel. Tilmelding er senest den 01.12.16 til Henrik Mouritsen, nærmere oplysninger findes andet steds på siden.

Oprettet: 7. November 2016

Det samlede netsalg i oktober måned

Status for oktober måned viser, at der også i oktober har været et godt salg, der er rigtig mange lot på og der kommer til stadighed nye medlemmer. Så alt i alt er der god gang i vores netsalg. Men det kan blive endnu bedre. Vi ser meget gerne endnu mere flow på siden på flere måder og opfordrer til at i medvirker til dette.

Oprettet: 4. November 2016

Ændringer vedr. gummieret bagside i løbet af 2017

Vi har modtaget følgende fra PostNord, der gælder for danske og svenske frimærker. Ændringerne finder sted, når Cartor Walsall Security Printers overtager trykningen af frimærker i løbet af 2017. Så snart PostNord ved, hvilken udgivelse der bliver den første, der trykkes hos Cartor, bliver det offentliggjort. Ændringerne består i to  forhold
1. frimærkerne vil ikke længere kunne afvaskes og det indføres for at imødekomme det stigende genbrug af frimærker, hvor kunder afvasker frimærker og benytter dem til at sende breve. Som det ser ud nu, vil miniark fortsat blive trykt på gummieret papir.
2. Markeringer, cylindercifre og tryknumre forsvinder fra striber, hæfter, ruller og miniark.
PostNord beklager selvfølgelig de ulemper, det giver for filatelisterne, men mener også at det er helt naturligt, at filatelien afspejler den postale virkelighed.

Danmarks Filatelist Forbund har naturligvis skrevet til PostNord, at vi på ingen måde er glade for denne ændring og at den øgede genanvendelse snarere skyldes, at frimærkerne fejlagtigt ikke bliver afstemplet og at der her burde gøres en indsats i stedet for. Vi har på det kraftigste advaret imod, at PostNord introducerer den nye type frimærkepapir med uafvaskelige frimærker. Dette vil uden tvivl blive modtaget meget negativt af mange samlere og især alle de samlere, der bruger fortryks album.

Sveriges Filatelist Forbund har ligeledes henvendt sig til PostNord med de samme betænkeligheder.

Oprettet: 3. November 2016

Filateliens Blå Bog

Alle sider er inden for de sidste par dage opdateret i Filateliens Blå Bog. Desuden er andre sider under revidering og enkelte inaktive menupunkter er fjernet, da de genpåstår i forbindelse med den nye webshop, der er på trapperne.

Oprettet: 1. November 2016

Julemærket 2016 offentliggjort i dag

Manden bag omslagsillustrationerne til Harry Potter bøgerne er den danske illustrator og billedkunstner Per Oluf Jørgensen - eller Per O., som han selv foretrækker at kalde sig. En produktiv herre, som arbejder for en lang række forlag og blandt andet står bag de årlige plakater til Eventyrteateret.
I år kan 58-årige Per O. føje en ny titel til sit cv, nemlig kunstner af Julemærket 2016. Om det at tegne årets Julemærke siger Per: listen af meget dygtige kunstnere, der har tegnet Julemærket i årenes løb, er lang. Så blot det at blive spurgt føles ærefuldt, men også skræmmende. Samtidig har jeg rigtig stor respekt for Julemærkefonden og det arbejde, de udfører og har udført i så mange år. Det er virkelig en ære blot at være med i et hjørne af det projekt.

Oprettet: 31. Oktober 2016

Forige     13   14   15   16   17   18   19   20   21       Næste
Indkøbskurv

Kalender - 20. Sep. 2018

Repræsentantskabsmøde 2018 med nyt indhold

29. Sep. 2018 - 09:30

Møde

Kursuscenter Severin Skovsvinget 25 5500 Middelfart. HSUK tilmelding, også om eftermiddagen.

Læs mere

Postkortets Dag

29. Sep. 2018 - 10:00

Byttedage

Husk tilmelding. Fra 10-16 foredrag, byttedag osv. Kl. 16 generalforsamling for medlemmer.

Læs mere

TREKANTBYTTE 2018 Vejle, Kolding, Fredericia og Mi

30. Sep. 2018 - 09:01

Byttedage

Idrætshallen Fredericia Gymnasium Nørrebrogade 88 Fredericia. Se mere på næste side

Læs mere

Byttedag Vesthimmerland

6. Oct. 2018 - 10:00

Byttedage

E-huset Kirkegade 4 9600 Aars. Ingen handlere og krejlere

Læs mere

Byttedag Hjørring Filatelistklub

6. Oct. 2018 - 10:01

Byttedage

I Bingohallen Grønnevold 2 Hjørringnærmere info følger

Læs mere

Se hele kalenderen ...