Danfil.dk - Nyheder

(Ialt: 327 nyheder)

Side 16 ud af 22

Forige     12   13   14   15   16   17   18   19   20       Næste

Billedkavalkade danske frimærker

Danmarks Radio har lavet en billedkavalkade over danske frimærker. Kavalkaden fortæller om danmarkshistorien på frimærker og kan bruges i en historiefortælling. Danmarks Filatelist Forbund har udvalgt frimærkerne og leveret scanninger af de udvalgte frimærker. Historie og kavalkade kan ses her

Oprettet: 6. August 2016

Lars Engelbrecht modtager fornem æresbevisning

I dag modtager Lars Engelbrecht sin æresbevisning fra The Royal Philatelic Society London The Roll of Distinguished Philatelists.

Han får anerkendelsen for sit store arbejde indenfor filatelien ikke mindst som kommissær for Helsager i FIP.

I Danmark var han i flere år formand for dommerstyrelsen og arbejder for dansk filateli som dommer på højt plan.

Oprettet: 22. Juli 2016

PostNord opgiver de røde postbude efter 150 år

I mere end 150 år har rødklædte postbude været et fast syn i det danske bybillede. Om få år er det fortid, når Post Danmark, i dag kendt som PostNord Danmark, skifter farven på uniformerne - ligesom man allerede har gjort det med mange af de gule postbiler.
Det er konsekvensen af, at Post Danmark er blevet en del af den nordiske - og blå - logistikgigant PostNord, der står for postomdelingen i både Danmark og Sverige. Ifølge adm. direktør i PostNord Danmark, Peter Kjær Jensen, er der behov for at vise danskerne det tilhørsforhold tydeligere.
»I Sverige har man allerede skiftet farven på postbudenes uniformer fra gul til blå. Det er den samme proces, vi har sat gang i nu herhjemme,« siger Peter Kjær Jensen, der blev hentet ind som ny adm. direktør i PostNord Danmark for blot en måned siden. Farveskiftet er allerede i gang og kommer til at ske gradvist i takt med at uniformere bliver slidte. Den røde farve blev besluttet anvendt i 1704 på postkasserne men først i 1850erne blev de røde postuniformer en del af bybilledet.  
Læs hele historien her

Oprettet: 20. Juli 2016

Dagsorden Repræsentantskabsmøde

Dagsordenen til DFFs repræsentantskabsmøde den 3. september på Severin Kursuscenter i Middelfart er netop sendt ud til alle klubber og kan ses her. Billedet viser nogle af deltagerne på Repræsentantskabsmødet i 2014.

Oprettet: 14. Juli 2016

Klargøring til repræsentantskabsmøde

De sidste par uger har der været travlhed på kontoret med at kopiere og samle materiale, der skal sendes ud til alle klubber mindst seks uger før Repræsentantskabsmødet den 3. september. Billedet viser en del af forberedelserne, hvor en af de i alt 9 frivillige er ved at sortere og pakke til forsendelse. Alle breve er afleveret til PostNord.

Oprettet: 13. Juli 2016

Verdens første frimærkeudstilling

Vi ved ikke, om dette billede viser den første frimærkeudstilling i verden, men det er i hvert fald en illustration hentet fra en udstilling i Brussel i 1852, dvs. 1 år efter det første danske frimærke udkom. Måske vises her verden komplet - så få frimærker og så enkelt kunne det være! Og frimærkerne kunne være i een ramme mellem andre spændende og eksotiske objekter fra hele verden.
Illustrationen er hentet fra The Earl of Crawford Library of Philatelic Literature som findes i British Library.
Gennem mange år har en frimærkeudstilling bestået af ramme efter ramme med filatelistisk materiale: frimærker, breve, postkort og meget andet. Det bugner med frimærker i dag i modsætning til denne første start.
Inspireret af NFT nr. 4 2016

Oprettet: 12. Juli 2016

Bolbrodagen

Bolbro Frimærkeklub deltog igen i år bla med en frimærkeudstilling for begyndere samt information for alle som havde lyst til at arbejde med og se på frimærker. Børnene havde mulighed for at tegne og få trykt sit eget frimærke. Ca. 15 børn deltog og tegningerne er sendt videre til DFF, hvor de trykkes om til frimærkeark, der udleveres til børnene til efteråret. Desuden var der et bord med ta' selv frimærker og andre tiltag.

Oprettet: 11. Juli 2016

Bulletin nr 4 fra TAK 16

Forberedelserne til den Nationale udstilling TAK16 går planmæssigt fremad. I skrivende stund er vi ved at have overblik over de samlinger, der vil blive vist på udstillingen.
Der er tilmeldt ca. 65 samlinger med 350 rammesider til den Nationale Udstilling, hvor halvdelen er tilmeldt den traditionelle klasse, 1/3 er tilmeldt posthistorie og resten er fordelt på de øvrige klasser. Der er mange andre aktiviteter, læs mere her

Oprettet: 11. Juli 2016

TAK 16 tilmelding

Tilmeldingsfristen til TAK 16 er forlænget et par uger, du kan derfor stadig nå at tilmelde din samling frem til den 18.07. Se yderligere her

Oprettet: 8. Juli 2016

Nyt potentiale i Vejers Strand stempel

Frimærkeklubben Sydvest har igen fået lavet et nyt stempel via en privatsponsor, denne gang et Vejers Strand stempel. Stemplet er primært til brug for filatelistisk afstempling i klubben, men vi ser også et stort og nyt potentiale for stemplets brug i ferieområdet. Her kan vi markedsføre filateli og frimærker i lokalområdet samt deltage på events og aktiviteter i ferieområdet og i samarbejde med turistkontorer, hvor turister og samlere kan få afstemplet post.

Oprettet: 4. Juli 2016

Frankeringsmærke og ikke frimærker til quickbrevet

Det nye quickbrev kan KUN frankeres med et frankeringsmærke, der kan købes på posthuset, i Mobilporto eller Online Brevporto. Der kan IKKE anvendes frimærker til quickbrevet, der koster 27 kr. Det SKAL afleveres på posthuset for at nå frem dagen efter, da postkasserne ikke længere tømmes dagligt. Frankeringsmærket er utakket og selvklæbende, men kan ikke vaskes af. Mærket stemples  inden forsendelse til modtager.

Oprettet: 1. Juli 2016

Post Danmark tager B af brevene og lancerer quickbrev

A breve afskaffes pr. 1. juli 2016 og til gengæld lanceres et quickbrev, der gør det muligt at få brevet frem fra dag til dag. De nye quick breve skal sendes fra landets ca. 1100 posthuse og der lanceres et særligt frankeringsmærke - prisen bliver 27 kr.
Ændringerne betyder, at man ikke længere skal skrive B på de breve, der sendes prisbilligt. Disse er for fremtiden de almindelige breve og har samme pris som hidtil, nemlig 8 kr. Brevene omdeles 2 gange om ugen. Se yderligere her og her

Oprettet: 23. Juni 2016

Nyhedsbrev Finlandia 2017

Nyhedsbrev II kan nu læser her .Det er stadig muligt at tilmelde til udstillingen, da fristen er blevet forlænget lidt. Det giver mulighed for at modtage resultater for de udstillere, der har deltaget på verdensudstillingen i New York. Republikken Finland fejrer 100 året for uafhængighed i 2017 og Finlandia 2017 figurerer på listen over officielle begivenheder i Finland 100 programmet. Hele nyhedsbrevet bringes i det næste nummer af DFT.

Oprettet: 23. Juni 2016

Lilly Juhl tildelt sølvnål

På byttedagen i Vejle Frimærkeklub den 04.06 fik Lilly Juhl overrakt DFFs sølvnål af formand Søren Chr. Jensen. Lilly kom ind i filatelien i en høj alder, men har været meget aktiv især på udstillingssiden. Det startede med julemærker og nissetegninger og dommerne var imponerede men kunne ikke give mange point for det filatelistiske. Men det er Lilly kommet efter med de nye eksponater bl a Glemsomhed, Uvidenhed eller Snyd, der opnåede mange point på Nordia 2016 i Jyväskylä i Finland. Der var hele tiden mange henne for at se på eksponatet, der skilte sig ud med en god ide og håndskrevet tekst i flotte farverige rammer. Selv dommerne var begejstrede. Lilly fik tildelt sølvnålen for den store ildhu og for at motivere og være ildsjæl for andre.

Oprettet: 5. Juni 2016

Nyhed ifm. Nordia 2017

Der er nu forhandlet aftaler på plads om værtsskab for den 4. Internationale Polar Stamp Exhibition og det betyder, at det meste af verden bliver repræsenteret i Vejle. Vi er meget stolte af, at vi har fået værtsrollen for det store arrangement. Det er en ære, men det kræver også meget arbejde og stor planlægning. Heldigvis har vi energiske folk i klubben, og vi får god opbakning af Vejle Kommune, Danmarks Filatelist Forbund og PostNord, fortæller Jan Drejer, formand for Vejle Frimærkeklub. Nordia 2017 omfatter udover en stor udstilling også foredrag og det nordiske mesterskab i filateli. PostNord udgiver tre frankeringsmærker/udstillingsmærker med Vejle-motiver. På billedet ses Jan Drejer formand for Vejle Frimærkeklub, Søren Chr. Jensen formand for DFF og Bo Overgaard-Høifeldt markeringschef PostNord Danmark

Oprettet: 5. Juni 2016

Forige     12   13   14   15   16   17   18   19   20       Næste
Indkøbskurv

Kalender - 24. Mar. 2018

Bytte- og Børsdag Nyborg Filatelistklub

24. Mar. 2018 - 10:01

Byttedage

Nyborg Idræts- og Fritidscenter Storebæltsvej 13-15 5800 Nyborg. Entre 20 kr. Eftersyn til

Læs mere

Klubudstilling Hornslet 20-18

24. Mar. 2018 - 10:01

Udstillinger

Rosengården Hornslet · Tingvej 22 · 8543 Hornslet

Læs mere

Byttedag Nakskov

25. Mar. 2018 - 10:00

Byttedage

Marienlystvej 21 4900 Nakskov. Kl. 12 gennemsyn auktionslot, kl. 13.30 auktion. Ingen entre.

Læs mere

Byttedag Viborg

7. Apr. 2018 - 10:00

Byttedage

Kasernehallen Tingvej 17 8800 Viborg. Der annonceres i lokale medier. Fri entre.

Læs mere

Posthistorisk Skole

7. Apr. 2018 - 10:00

Møde

Priorparken 860 Brøndby, se mere info i DFT og på www.dphs.dk i januar måned

Læs mere

Se hele kalenderen ...