Danfil.dk - Nyheder

(Ialt: 307 nyheder)

Side 15 ud af 21

Forige     11   12   13   14   15   16   17   18   19       Næste

Verdens første frimærkeudstilling

Vi ved ikke, om dette billede viser den første frimærkeudstilling i verden, men det er i hvert fald en illustration hentet fra en udstilling i Brussel i 1852, dvs. 1 år efter det første danske frimærke udkom. Måske vises her verden komplet - så få frimærker og så enkelt kunne det være! Og frimærkerne kunne være i een ramme mellem andre spændende og eksotiske objekter fra hele verden.
Illustrationen er hentet fra The Earl of Crawford Library of Philatelic Literature som findes i British Library.
Gennem mange år har en frimærkeudstilling bestået af ramme efter ramme med filatelistisk materiale: frimærker, breve, postkort og meget andet. Det bugner med frimærker i dag i modsætning til denne første start.
Inspireret af NFT nr. 4 2016

Oprettet: 12. Juli 2016

Bolbrodagen

Bolbro Frimærkeklub deltog igen i år bla med en frimærkeudstilling for begyndere samt information for alle som havde lyst til at arbejde med og se på frimærker. Børnene havde mulighed for at tegne og få trykt sit eget frimærke. Ca. 15 børn deltog og tegningerne er sendt videre til DFF, hvor de trykkes om til frimærkeark, der udleveres til børnene til efteråret. Desuden var der et bord med ta' selv frimærker og andre tiltag.

Oprettet: 11. Juli 2016

Bulletin nr 4 fra TAK 16

Forberedelserne til den Nationale udstilling TAK16 går planmæssigt fremad. I skrivende stund er vi ved at have overblik over de samlinger, der vil blive vist på udstillingen.
Der er tilmeldt ca. 65 samlinger med 350 rammesider til den Nationale Udstilling, hvor halvdelen er tilmeldt den traditionelle klasse, 1/3 er tilmeldt posthistorie og resten er fordelt på de øvrige klasser. Der er mange andre aktiviteter, læs mere her

Oprettet: 11. Juli 2016

TAK 16 tilmelding

Tilmeldingsfristen til TAK 16 er forlænget et par uger, du kan derfor stadig nå at tilmelde din samling frem til den 18.07. Se yderligere her

Oprettet: 8. Juli 2016

Nyt potentiale i Vejers Strand stempel

Frimærkeklubben Sydvest har igen fået lavet et nyt stempel via en privatsponsor, denne gang et Vejers Strand stempel. Stemplet er primært til brug for filatelistisk afstempling i klubben, men vi ser også et stort og nyt potentiale for stemplets brug i ferieområdet. Her kan vi markedsføre filateli og frimærker i lokalområdet samt deltage på events og aktiviteter i ferieområdet og i samarbejde med turistkontorer, hvor turister og samlere kan få afstemplet post.

Oprettet: 4. Juli 2016

Frankeringsmærke og ikke frimærker til quickbrevet

Det nye quickbrev kan KUN frankeres med et frankeringsmærke, der kan købes på posthuset, i Mobilporto eller Online Brevporto. Der kan IKKE anvendes frimærker til quickbrevet, der koster 27 kr. Det SKAL afleveres på posthuset for at nå frem dagen efter, da postkasserne ikke længere tømmes dagligt. Frankeringsmærket er utakket og selvklæbende, men kan ikke vaskes af. Mærket stemples  inden forsendelse til modtager.

Oprettet: 1. Juli 2016

Post Danmark tager B af brevene og lancerer quickbrev

A breve afskaffes pr. 1. juli 2016 og til gengæld lanceres et quickbrev, der gør det muligt at få brevet frem fra dag til dag. De nye quick breve skal sendes fra landets ca. 1100 posthuse og der lanceres et særligt frankeringsmærke - prisen bliver 27 kr.
Ændringerne betyder, at man ikke længere skal skrive B på de breve, der sendes prisbilligt. Disse er for fremtiden de almindelige breve og har samme pris som hidtil, nemlig 8 kr. Brevene omdeles 2 gange om ugen. Se yderligere her og her

Oprettet: 23. Juni 2016

Nyhedsbrev Finlandia 2017

Nyhedsbrev II kan nu læser her .Det er stadig muligt at tilmelde til udstillingen, da fristen er blevet forlænget lidt. Det giver mulighed for at modtage resultater for de udstillere, der har deltaget på verdensudstillingen i New York. Republikken Finland fejrer 100 året for uafhængighed i 2017 og Finlandia 2017 figurerer på listen over officielle begivenheder i Finland 100 programmet. Hele nyhedsbrevet bringes i det næste nummer af DFT.

Oprettet: 23. Juni 2016

Lilly Juhl tildelt sølvnål

På byttedagen i Vejle Frimærkeklub den 04.06 fik Lilly Juhl overrakt DFFs sølvnål af formand Søren Chr. Jensen. Lilly kom ind i filatelien i en høj alder, men har været meget aktiv især på udstillingssiden. Det startede med julemærker og nissetegninger og dommerne var imponerede men kunne ikke give mange point for det filatelistiske. Men det er Lilly kommet efter med de nye eksponater bl a Glemsomhed, Uvidenhed eller Snyd, der opnåede mange point på Nordia 2016 i Jyväskylä i Finland. Der var hele tiden mange henne for at se på eksponatet, der skilte sig ud med en god ide og håndskrevet tekst i flotte farverige rammer. Selv dommerne var begejstrede. Lilly fik tildelt sølvnålen for den store ildhu og for at motivere og være ildsjæl for andre.

Oprettet: 5. Juni 2016

Nyhed ifm. Nordia 2017

Der er nu forhandlet aftaler på plads om værtsskab for den 4. Internationale Polar Stamp Exhibition og det betyder, at det meste af verden bliver repræsenteret i Vejle. Vi er meget stolte af, at vi har fået værtsrollen for det store arrangement. Det er en ære, men det kræver også meget arbejde og stor planlægning. Heldigvis har vi energiske folk i klubben, og vi får god opbakning af Vejle Kommune, Danmarks Filatelist Forbund og PostNord, fortæller Jan Drejer, formand for Vejle Frimærkeklub. Nordia 2017 omfatter udover en stor udstilling også foredrag og det nordiske mesterskab i filateli. PostNord udgiver tre frankeringsmærker/udstillingsmærker med Vejle-motiver. På billedet ses Jan Drejer formand for Vejle Frimærkeklub, Søren Chr. Jensen formand for DFF og Bo Overgaard-Høifeldt markeringschef PostNord Danmark

Oprettet: 5. Juni 2016

Tilmelding TAK 16

Sidste tilmelding til den nationale frimærkeudstilling TAK 16 i Birkerød er den 4. juli. Udstillingen foregår den 5. og 6. november i Birkerød Idrætscenter Bistrupvej 1 3460 Birkerød. Tilmelding via www.TAK16.dk

Oprettet: 31. Maj 2016

Nyt nummer DFT

Det nyeste nummer af DFT er på vej med post til alle medlemmer og kan allerede nu ses på hjemmesiden.

Oprettet: 25. Maj 2016

Nye frimærker New Zealand

Den seneste serie af New Zealand 2016 Scenic frimærker viser otte attraktioner rundt omkring på New Zealand og fokuserer på ubeskriveligt smukke steder. New Zealand er berømt verden over for sine perfekte billeder af attraktioner, fra det naturlige til det menneskeskabte. De steder der er fremhævet på de otte frimærker er, the Church of the Good Shepherd, Chatham Islands, Awaroa Bay, Marlborough, Dunedin Railway Station og Te Mata Peak. Frimærkerne er en tilføjelse til de eksisterende Scenic definitives og er gældende fra 01. juli 2016. Der er skes gummierede og to selvklæbende frimærker.

Oprettet: 20. Maj 2016

Verdensudstillingen New York 2016

Den 28. maj 2016 begynder verdensudstillingen ved Javits Center i New York City. Interessen er ganske imponerende, da der forventes mere end 250.000 deltagere i løbet af de otte dage, udstillingen varer. Der er mulighed for en unik oplevelse, bl.a. er der over 150 forhandlere der sælger filatelistisk materiale af alle slags, samtidig med at snesevis af udenlandske postvæsner deltager. Udstillingen omfatter 4.100 rammer, som viser uvurderlige filatelistiske sjældenheder. Derudover vil der være auktioner, seminarer osv. For at fejre begivenheden udsteder US Postal Service to Forever frimærker, som udgives på åbningsdagen den 28. maj. Frimærkerne er lavet i enkle farver, og er patriotisk i farvevalget - de to frimærker er henholdsvis rød og blå. Frimærkerne vil kun være tilgængelige via USPS hjemmeside, og der vil være en førstedags ceremoni den 28. på verdensudstillingen.

Oprettet: 17. Maj 2016

PostNord frimærker udsat for indbrudsforsøg

Natten til den 10. maj blev PostNord frimærkers lokaler i Kista i Sverige udsat for indbrudsforsøg da en kranbil kørte gennem dele af en ydervæg. Forsøget førte til materielle skader på vægge og vinduer, ingen personer kom til skade. Det medførte ingen tab af frimærker eller andet. Størstedelen af virksomheden fortsætter som planlagt med produktion i de lokaler som er i direkte tilslutning til de skadede lokaler. Indbrudsforsøget medfører ingen forsinkelse i vore leverancer. Thorsten Sandber

Oprettet: 12. Maj 2016

Forige     11   12   13   14   15   16   17   18   19       Næste
Indkøbskurv

Kalender - 21. Feb. 2018

Byttedag Ringe Frimærkeklub

25. Feb. 2018 - 09:00

Byttedage

Afholdes på Tingagerskolen Østre Ringvej 2 5750 Ringe. Indkørsel fra Lombjergevej.

Læs mere

Den københavnske filatelistdag

25. Feb. 2018 - 09:30

Byttedage

På Ny Lyngbygård, Toftebæksvej 17, Kgs. Lyngby. Der er handlerstande og auktion kl. 14

Læs mere

Byttedag med anvisningssalg Vejen og omegns Frimær

25. Feb. 2018 - 10:00

Byttedage

På Vejen Business College indgang fra Allegade 12 6600 Vejen. Krejlerborde kan bestilles 22742560

Læs mere

Bytte og Samlermesse i Hjallerup

3. Mar. 2018 - 10:01

Byttedage

Hjallerup Skole Idrætsvej 6 9320 Hjallerup med form. salg kl. 14, eftersyn kl. 12

Læs mere

Auktion Haderslev

7. Mar. 2018 - 19:00

Auktion

Kæmpe Formidlingssalg Aktivitetshuset Bispen, Bispebroen 3, 6100 Haderslev

Læs mere

Se hele kalenderen ...