Specielle lejligheder

I klubben er det fint, hvis man kan opbygge nogle traditioner, arrangementer som medlemmerne ser frem til. Her er et par eksempler:

Juleafslutning
Denne aften skal være en hyggelig afslutning på efterårssæsonen samt indgangen til juleferien. Det bedste er at holde festen for alle medlemmer, deres familie med tilhørende sønner/døtre og børnebørn (der kunne jo være kommende frimærkesamlere med til festen).

Idéer til aktiviteter:
Indledning/juletale ved formanden
Julesange, konkurrencer, banko
Godteposer til de små børn
Smalfilm eller video
Udstilling af julemærker
Kaffebord med jule- og småkager eller smørrebrød

Fødselsdagsfest
Alle klubber har en stiftelsesdato. Er man til fester i klubben, skal denne dato naturligvis fejres hvert år. Skal der udnævnes æresmedlemmer, "Årets kammerat", "Årets samler" eller lignende, er det oplagt at gøre det denne aften. Der arrangeres fælles spisning på højere eller lavere plan afsluttet med kaffe. Klubben giver eventuelt tilskud til mad/kaffe. Udgiften dækkes ind via deltagerbetaling, klubauktion med klubbens materiale og med amerikansk lotteri.

Jubilæer
Alle jubilæer skal naturligvis fejres specielt. Det gælder selvfølgelig klubben, hvor alle år, der kan divideres med 5 fejres via større byttedage, klubudstillinger og åbent hus i klubben. Er det et af de meget runde jubilæer og har man mod på det i klubben, kan man arrangere en større frimærkeudstilling – måske en national udstilling.

Sæsonafslutning
Et af de vigtigste møder, da det er her man i princippet starter den næste sæson op. Bestyrelsen skal sikre sig, at periferimedlemmerne også møder op til den kommende sæson. Det er vigtigt at runde en lang og god sæson af på en positiv og motiverende måde. Aftenen bør indeholde aktiviteter, der tvinger alle til at være engageret. Måske gruppeaktivitet, forudbestemt af bestyrelsen, så man kommer til at kende hinanden lidt bedre. En god social oplevelse kan sikre at periferimedlemmerne bliver mere fasttømret, så de møder op igen til kommende sæson. Med et godt program med gode aktiviteter den sidste mødeaften kan det lade sig gøre at få medlemmerne til at prioritere sæsonafslutningen i frimærkeklubben højere end havens pligter.

Hvad kan man så gøre?
Det siger sig selv, at medlemmerne skal underholdes. Man kan indføre nogle traditioner, der gør, at man automatisk møder op:
Udnævnelse af årets klubmedlem - brede kriterier for udnævnelsen, så alle har chancen. Årets konkurrence om at blive klubmester inden for kategorierne frimærkesamler, motivsamler og filatelist. Der skal være goder og synligt bevis, hvis man bliver mester
Afholdelse af en større konkurrence som Frimardy (se denne eller lignende)

Generalforsamling med spisning og underholdning

PR udstillinger
Mange klubber afholder hver sæson forskellige former for PR-udstillinger på posthuse, biblioteker eller centralt beliggende udstillingssteder. Arrangementer kan slås sammen med julemærkemarcher, lange lørdage o.l. Et punkt man med fordel kan tage op, er vurdering af de besøgendes samlinger. Udvælg en "ekspert" eller to i klubben til at tage sig af det. Udstillingerne kan være én-ramme-eksponater med populære titler: Dronning Ingrid, dronning Margrethe, kongehuset, Danmark rundt og lignende, samt Åben klasse.

Udstilling med andre samlere
Man kan med stor fordel deltage i de samlermesser, der er alle steder. Her kan man i et stort virvar se telekort, kuglepenne, ølflasker, mønter o.l. Har frimærkeudstillingen orden i tingene - det ser pænt ud, og det udstillede udstråler kvalitet, så vil frimærkesamlerne altid vinde i disse sammenligninger. Det kunne give nye medlemmer?
De sidst nævnte har været eksterne aktiviteter, men de har stor betydning for klubbens medlemmer, hvis de foregår hvert år, og man kan være stolt af sin klub. Bemand standene med folk, der kan snakke og fortælle – nogle der skaber kontakt.

Indkøbskurv

Kalender - 25. May. 2018

DFF stiftet den 27. maj 1978

25. May. 2018 - 14:01

Møde

Der afholdes jubilæumsreception i DFFs lokaler: Priorparken 860, Brøndby FREDAG d. 25. maj kl. 14-17

Læs mere

Hillerød Philatelistklub deltager iSlotssø Byfest

1. Jun. 2018 - 00:00

Udstillinger

Vi deltager med en campingvogn på Torvet: dialog med fremmødte/hvervning nye medlemmer/vurdering

Læs mere

Sommerbyttemøde i Vejle.

2. Jun. 2018 - 09:00

Byttedage

CafeNoden på Syddansk Erhvervsskole Boulevarden 36 71 Vejle - gode parkeringsforhold og ingen entre.

Læs mere

Nordia 2018 på Island

8. Jun. 2018 - 00:01

Udstillinger

Nordia 2018 foregår i år i Gardabær på Island. Se mere på nordia2018.is. Søren Juhl Hansen er dansk

Læs mere

Estex 2018

13. Jul. 2018 - 00:00

Udstillinger

International udstilling i Estland

Læs mere

Se hele kalenderen ...